Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 3.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Filozofickou fakultu dál povede Jiří Lach, ve volbách funkci děkana obhájil

Zprávy z regionu

9.10.2013

Autor: onar

Filozofickou fakultu dál povede Jiří Lach. Akademický senát ho dnešní volbou poslal do druhého funkčního období. Hlasovalo pro něj 13 senátorů z jedenadvaceti. Lach stojí v čele fakulty od roku 2010.

Staronový děkan se ve volbách utkal s prorektorem univerzity Ladislavem Danielem a Wilkenem Engelbrechtem, vedoucím katedry nederlandistiky. "První kolo voleb vyřadilo ze hry Ladislava Daniela, který získal pět hlasů. Ve druhém kole se utkal Lach s Engelbrechtem a dostal 13 hlasů, Engelbrecht osm. Ke zvolení byla potřeba nadpoloviční většina, tedy jedenáct hlasů. Děkanské volby se zúčastnilo všech 21 senátorů," sdělil mluvčí univerzity Radek Palaščák. Lach podle svých slov žádné překotné změny nechystá. "Zásadní záležitosti, které na fakultě řešíme, budu diskutovat s akademickým senátem a Kolegiem děkana. Největším cílem pro další volební období je zvládnout klíčové úkoly, které se týkají rozvoje oborů a vědy. Důležité bude správně zvládnout chystanou stavbu a zajistit fakultě generaci lidí, kteří se ujmou fakultní správy. Myslím si, že se nám skupinu lidí, kteří jsou schopni fakultu vést, podařilo vytvořit,“ řekl Lach bezprostředně po svém zvolení.
Kandidáti na děkana Jiří Lach, Wilken Engelbrecht a Ladislav Daniel prezentovali před volbou své teze. Pořadí jejich pětiminutové řeči určil los. V pětiminutové shrnující řeči Jiří Lach zdůraznil, že chce v dalším funkčním období zajistit pokračování pozitivních trendů a tendencí z předchozích let. "Filozofická fakulta se jasně profilovala coby kvalitní škola a kvalitní vědecké pracoviště nejen mezi fakultami Univerzity Palackého, ale i v českém a středoevropském měřítku. Získali jsme určitou pečeť kvality," zdůraznil Lach. Velkou devizu filozofické fakulty spatřuje v jednotě a spolupráci. Za posledních několik let získala řadu ocenění napříč obory i věkem. "V získávání finančních prostředků z evropských fondů dnes v Česku nemáme konkurenta," dodal.
V předvolebním období ve své řeči zdůraznil také nutnost rekonstrukce budov v Křížkovského ulici a potřebu modernizace elektronických systémů i záměr zřídit na fakultě veřejného ochránce práv studentů. Děkana na funkční období 2014–2018 zvolil jednadvacetičlenný akademický senát, jehož jednu třetinu tvoří studenti.

onar

Reklama

COBRA RESTAURANT

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Stylová restaurace v Olomouci. Rock and roll, krásné ženy a silné motory, nasajte atmosféru Amerického stylu. Nechte si načepovat pivo z pravého Amerického osmi-válce. Přijďte se pobavit do p...