Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Fotbalová škola bratří Hubníků uhájila titul největšího českého kempu

Sport

22.7.2014

Autor: barsi

V jediném turnusu letos překonal oblíbený fotbalový kemp Romana a Michala Hubníků hranici sta účastníků. Sto jedenáct malých fotbalistů a fotbalistek opět po roce zavítalo do areálu olomouckého Androva stadionu, aby se zde zdokonalili v nejoblíbenějším sportu světa a užili si příjemné chvíle v hanácké metropoli. A program měli malí fotbalisté a fotbalistky opravdu nabitý.

Děti v Olomouci přivítal hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil, který ocenil připravený program. "Jsem skutečně překvapený, že toho mají až tolik a že fotbalová škola je na velmi vysoké úrovni. I proto je těch dětí možná tolik, protože mají špičkové zázemí a zkrátka to nejlepší, co si v tom týdnu mohou přát," řekl po slavnostním zahájení Jiří Rozbořil.

Fotbalová složka kempu zahrnovala tréninky na plochách Androva sportovního areálu pod vedením profesionálních trenérů SK Sigma Olomouc. Hned druhý den přišel na řadu také trénink s jedním z patronů fotbalové školy, hráčem Viktorie Plzeň Romanem Hubníkem. "Jsem rád, že to tady všechno tak klape a hlavně děti, že jsou spokojeny. Spolupráce se Sigmou a s NH hotelem tomu strašně moc přispívá," chválil podmínky na fotbalové škole zkušený stoper.

Také mimofotbalový program se držel osvědčeného modelu, zahrnující dostatečnou regeneraci hráčů. Odpočinout si mohli při masážích od reprezentačního maséra Jiřího Víta či ve vířivce A-týmu Sigmy Olomouc. Mladí sportovci se pobavili také v akvaparku, kině či na bowlingu nebo adventure golfu. A organizátoři je díky kurzům angličtiny připravili také na situaci, když by byli velmi úspěšní a dostali se do zahraničí. Nebo na situaci, kdyby se slavnými fotbalisty zkrátka nestali. K tomu jim sloužilo dopoledne, které strávili s Technickými službami města Olomouce. Malí fotbalisté se mohli projekt ve čtyřkolce, vyzkoušet si sedadlo řidiče i stupátka nástavby popelářského auta. Zvládli také roztřídit odpad do jednotlivých barevných popelnic a vyčistit chodník u Androva stadionu pomocí ručního pojízdného vysavače. Přítomný ředitel Technických služeb města Olomouce Miroslav Petřík u probíhající zkoušky třídění odpadů uvedl: "Potěšil mne nefalšovaný zájem dětí o představovanou komunální techniku, kterou si mohli doslova osahat a zahrát si tak na pracovníka technických služeb. Zábavnou formou předáváme účastníkům obdobných programů řadu důležitých informací a návyků."

Nečekaným návštěvníkem Fotbalové školy Romana a Michala Hubníka byla tenistka Andrea Hlaváčková, která přišla za dětmi po vyhraném prvním kole na olomouckém ITS Cupu. Stříbrná olympijská medailistka povyprávěla o životě profesionálního sportovce a sklidila u chlapců i dívek veliký úspěch. Kromě tenisové hvězdy na kempu besedovali i fotbalové osobnosti, jako je například Roman Hubník nebo trenér A-týmu SK Sigma Olomouc Leoš Kalvoda. "Klukům jsem pomáhal už před několika lety, je to dobrá myšlenka. Školy se rozjíždějí ve více městech. Jde si i někoho všimnout a vybrat třeba do Sigmy. Je to určitě motivace, i když se teď bohužel spadlo do druhé ligy. Ale i za týden se dá poznat, jestli v hráči něco je," prozradil Leoš Kalvoda.

Kvůli rekonstrukci travnatých ploch a hlavní tribuny Androva stadionu proběhl letošní ročník fotbalové školy jen v jednom týdnu. I přesto se jednalo podruhé v řadě o největší akci tohoto druhu v České republice.

barsi

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip