Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 1.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Garden Food Festival na vánočních trzích

Zprávy z regionu

20.11.2015

Autor: Barbora Sísová

Garden Food Festival nespí ani v zimě. U kluziště na Dolním náměstí je otevřen stánek se specialitami, které do prostředí vánočních trhů přinášejí špičkovou gastronomii. Ochutnat tu můžete dlouze tažený vývar z francouzského kohoutka s masem a zeleninou, guláš s kváskovým chlebem či originální hanáckou specialitu - taštičky z bramborového těsta plněné škvarky nebo uzeným.

Podmanivá vůně vás dovede do stánku plného delikates. Podmanivá vůně vás dovede do stánku plného delikates.

Po velkém úspěchu prvního ročníku Garden Food Festivalu organizátoři připravují jeho pokračování, které se uskuteční o víkendu 14. a 15. května opět na Výstavišti Flora. Do května však zbývá spousta času, a tak se rozhodli nabídnout malou ochutnávku specialit také návštěvníkům vánočních trhů. Stánek se nachází na Dolním náměstí přímo u kluziště a věřte nám, že jej nemůžete minout. Nejenže se na vás ze stěn směje Zdeněk Pohlreich a Eliška Bučková, ale navíc se ze stánku line přímo opojná vůně, která vaše kroky navede do správného cíle.

Až do 23. prosince mohou návštěvníci vánočních trhů ochutnat tři speciality, které připravují kuchaři z Bounty Rock Café: vývar z francouzského kohoutka, gulášek nebo taštičky z bramborového těsta pečené v troubě. "Nabízená jídla budou po celou dobu trvání vánočních trhů stejná. Vývar z francouzského kohoutka je tradiční silný vývar, který zakládáme každý den a táhneme 6 až 7 hodin, obsahuje vynikající maso, které se nerozpadá, doplňuje jej zelenina, hrstka čerstvé petrželky a dle libosti smažený hrášek z Německa. Tuto francouzskou delikatesu doplňuje starý hanácký recept z Plumlovska - taštičky z bramborového těsta, které na místě pečeme v troubě a snoubíme s bystročickým zelím. Jediné jídlo, které se bude obměňovat, je guláš. Ze začátku nabízíme jelení, ten pak vystřídá oslí, pštrosí nebo krůtí. Jejich pořadí však bude pro návštěvníky překvapením," popsal jeden z organizátorů Garden Food Festivalu Dušan Neumann.

Stánek bude otevřen každý den. Dnes od 16:00 do 22:00, od soboty 21. listopadu do středy 23. prosince: ve všední dny od 12:00 do 22:00, o víkendech už od 10:00.

Vánoční nabídka slouží jako upoutávka na Garden Food Festival 2016, který se opět uskuteční na Výstavišti Flora, tentokrát 14.-15. května. "Po loňských zkušenostech jsme se rozhodli rozšířit ​areál o několik stovek plošných metrů, aby se návštěvníci cítili i ve "špičce" vzdušně, mohou se těšit na většinu špičkových restaurací z letošního GFF, ale oslovujeme i další, nebudou chybět speciality jako husí játra, hmyz, chilli, lanýže, čoko lahůdky a další, zúčastní se i výrobci regionálních produktů a minipivovary," popsal Dušan Neumann. Tvářemi dalšího ročníku zůstávají i nadále Zdeněk Pohlreich a Eliška Bučková.

Autor článkuBarbora Sísovásisova@olomouc.cz

Barbora Sísová