Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Galerie Šantovka nabízí návštěvu výtvarného ateliéru – pro milovníky umění i nevšedních zážitků je tu Art Studio

Kultura

26.11.2014

Autor: barsi

To, že Galerie Šantovka není pouze další z obchodních domů, dokazuje svým návštěvníkům originální novinkou. Nakupující zde mohou nahlédnout do výstavních prostor, které jsou současně také ateliérem. Přímo uprostřed obchodní galerie vzniklo Art studio olomouckého výtvarníka Marcela Hubáčka.

Art Studio je dílnou i galerií v jednom. Je to místo, kde umělec tvoří a kam má návštěvník možnost vejít a vidět nejen vystavená hotová umělecká díla, ale vlastně i zažít tvůrčí proces a sledovat výtvarníka při práci. Umělci různých žánrů se budou v ateliéru střídat co měsíc a jejich práce v Galerii Šantovka bude vždy zakončena vernisáží výstavy jejich děl. V prosinci se představí Tupeská keramika, v lednu malíři Tibor Červeňák a Marek Hubáček a v únoru obsadí Art Studio umělecká skupina Lesmír. "Chtěl bych, aby se lidé přišli podívat, jak vzniká umění, a také si třeba některé výtvarné techniky vyzkoušet. Rádi bychom, aby se přišly podívat i školy a školky a děti si zkusily něco vyrobit společně s vystavujícím umělcem," dodává k plánům Hubáček.

Unikátní počin plánoval Marcel Hubáček dlouhá léta. Po otevření Galerie Šantovka dostal příležitost si svoje představy naplnit. "Je to zhmotnění mnohaletého snu, k jehož realizaci mě inspirovaly návštěvy podobných institucí v Evropě i zámoří. Díky shodě okolností, velkorysosti a nezištné pomoci přátel a sponzorů se podařilo tento záměr realizovat," říká k myšlence založení Art Studia. Takže pokud budete chtít pořídit hodnotný, ale neotřelý vánoční dar, víte, kde se můžete porozhlédnout.

barsi

Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz