Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Galerie Šantovka získala ocenění Stavba roku 2014, vítězství bude připomínat památeční plaketa

Zprávy z regionu

14.11.2014

Autor: barsi

Nákupní galerie Šantovka, která se nachází v těsné blízkosti centra Olomouce, se může pyšnit dalším významným oceněním. Ve 22. ročníku vysoce prestižní soutěže pořádané Nadací pro rozvoj architektury a stavitelství vybojovala Šantovka ocenění Stavba roku 2014. Aby se na tuto událost jen tak nezapomnělo, byla dnes v prostorách galerie slavnostně umístěna památeční plaketa.

Ocenění bylo obchodnímu a společenskému centru Šantovka uděleno za vytvoření nového městského obchodního bloku se zřetelem k urbanistickým zásahům do městské infrastruktury. "Velmi nás těší, že se nám podařilo získat další ocenění udělené odborníky. Pro nás to znamená, že idea vytvořit obchodně společenské centrum a novou moderní čtvrť v blízkosti historického centra namísto bývalé chemické továrny byla smysluplná a lidé, kteří na projektu pracovali, svoji práci skvěle odvedli. Ocenění samozřejmě patří i architektům - londýnskému ateliéru Benoy a českému Atelieru 8000, kteří náš původní záměr dovedli k dokonalosti," říká k ocenění Stavba roku 2014 jednatel společnosti Galerie Šantovka Luděk Schmidt.

Odborná porota vybírala ty nejlepší z osmapadesáti přihlášených staveb z celé republiky. Nominované projekty posuzovala například podle kvality investičního záměru a účelnosti stavby nebo jejího začlenění do okolí. Porota hodnotila i architektonickou kvalitu, inovativnost konstrukcí, kvalitu stavebního a řemeslného zpracování, přijetí stavby veřejností a další kritéria.

Galerie Šantovka, jejíž stavba trvala 21 měsíců, získala už krátce po svém otevření dvě významná ocenění. Prestižní časopis CIJ Journal jí udělil první místo v kategorii Best Shopping Centre Development. V soutěži Nejlepší z Realit 2013 - Best of Realty, v kategorii obchodních center, získala Galerie Šantovka druhé místo.

barsi

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip