Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Restaurace u bazénu znovu otevřela. Je z ní Gazdovská krčma - hospůdka s nádechem slovenské atmosféry

Tipy a názory

1.7.2015

Autor: Barbora Sísová

Léto je tady a i když nám počasí zatím nepřeje, určitě se už brzy dočkáme letních teplot a dnů strávených u vody. Pokud chodíte na olomoucký bazén, možná vás potěší informace, že se po třech letech znovu otevřela zdejší restaurace. Místo klasického fast foodu se tu konečně dočkáte poctivé domácí stravy i vychlazeného piva.  

Minulý týden se po třech letech opět otevřela hospůdka u bazénu lákající na název se slovenským nádechem – Gazdovská krčma. Proč majitelé zvolili tento netradiční název? "Má rodina pochází z Liptova, a tak jsem chtěl slovenský odkaz vrýt také do své restaurace. Kromě českých specialit máme v plánu po letní sezoně přidat i několik slovenských jídel. Už teď jsou v nabídce oblíbené brynzové halušky, které nejsou v olomouckých restauracích příliš k dostání, a v plánu je nabídku obohatit o další jídla přímo z Liptova, které jsou známy jen mezi liptovskými starousedlíky," popsal majitel restaurace Šebesta. A inspirace Slovenskem se vtiskla i do názvů jídel, najdete zde například Bačův kapsář, což jsou přírodní kuřecí prsa plněná plátkem slaniny, liptovskou parenicou a čerstvými bylinkami, nebo gazdovskou jehlu, zbojnický a salašnický řízek.

V jídelním lístku najdete kromě stálé nabídky také sezónní nabídku, která bude kopírovat aktuální roční období. V plánu jsou například pokrmy z čerstvých ryb. Lišit se přes léto bude nabídka jídel uvnitř restaurace a na zahrádce. "Přes letní sezonu bude muset být provoz restaurace upraven tak, že lidé, kteří jdou do restaurace, můžou být jenom uvnitř, naopak návštěvníci koupaliště mohou využívat pouze venkovní část. Hlavní rozdíl v nabídce bude především v počtu jídel, ale neznamená to, že venku bude k dispozici pouze rychlé občerstvení. Naopak lidé si mohou vybrat každý den z deseti jídel a navíc ze dvou aktuálních hotovek," popsal Šebesta, který dodal, že si zakládají především na tom, aby všechno jejich jídlo bylo čerstvé a domácí. "Snažíme se co nejvíce jídel dělat podomácku a vyhnout se polotovarům a umělým dochucovadlům, připravujeme si například i své vlastní domácí bagetky nebo bulky na hamburgery.“

Restauraci najdete kousek od plaveckého bazénu na Legionářské 11. Otevřena nebude pouze na letní sezonu, ale také po celý rok. Do budoucna se tu chystají různé večerní akce, jako je například karaoke. Brzy vznikne také salónek pro narozeninové oslavy, promoce či svatby. Ve všední dny s výjimkou pondělí, kdy se zavírá už v 16:00, otevřeno je od 11:00 do 21:30, v pátek do 23:00 a sobotu do 22:00. V neděli je zavřeno.

Aktuální informace o dění v restauraci najdete na facebooku.

Autor článkuBarbora Sísovásisova@olomouc.cz

Barbora Sísová
Reklama

Galerie Moritz

Katalog firem » Obchod » Supermarkety, hypermarkety, obchodní domy a centra

Nákupy, služby i chvíle relaxace najdete v Galerii Moritz, která se nachází v historickém centru Olomouce. Díky pestré nabídce obchodů si přijdou na své všichni, kteří rádi nakupují. Z H...