Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 5.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

HC Olomouc podal trestní oznámení na Petra Krejčiříka

Sport

22.4.2015

Autor: rhe

Kohouti zachránili extraligu a okamžitě začíná příprava na nový ročník. Během play-out a baráže musel klub čelit dvěma nehokejovým bodyčekům. Jedním z nich je soud s otcem jednoho mladého hráče Petrem Krejčiříkem. Ten chce po HC Olomouc zpět peníze, které musel zaplatit za přestup svého syna do Zlína. Soud dal za pravdu klubu a ten nyní podává na Petra Krejčiříka trestní oznámení.

Hokejový klub HC Olomouc nemusí vracet Petru Krejčiříkovi přes půl milionu korun za přestup jeho syna. Rozhodl o tom 25. března olomoucký okresní soud. Krejčiřík naopak musí zaplatit HC Olomouc náklady řízení přesahující 100 tisíc korun. Otec musel za přestup patnáctiletého syna Vojtěcha do PSG Zlín v roce 2013 zaplatit 605 tisíc korun, které dosud splácí. Hokejista byl totiž již od 13 let vázán smlouvou v Olomouci. Krejčiřík tvrdil, že tehdy kontrakt podepsal pod nátlakem ve snaze zachránit synovu kariéru. Pokud by ji prý nepodepsal, nenechal by klub syna hrát ani trénovat.

Klub HC Olomouc by nyní prostřednictvím vyjádření rád uvedl věci na pravou míru. Na podzim roku 2011 přes nesouhlas klubu odešel Vojtěch Krejčiřík (narozený roku 1998) do USA, když za stálého pomlouvání a "špinění" klubu ovlivnil další dva hráče HC Olomouc, kteří za moře zamířili s ním. Po zhruba dvou měsících však tato část kariéry pro Krejčiříka neúspěšně skončila. Na konci roku 2011 po konci jeho účinkování v USA se vrátil do klubu HC Olomouc, který jej vzal zpátky do svých řad, i přesto, že je v těchto případech praxe opačná.
"V rozhovoru se mnou i vedením klubu bylo panu Krejčiříkovi jasně řečeno, že jeho syna Vojtu vezmeme zpátky. Neměli jsme s tím žádný problém. Syn pana Krejčiříka tu hrát chtěl a filosofií našeho klubu je, že se nebudeme po hráči "vozit" kvůli prohřeškům jiných osob, v tomto případě rodičů. Jen jsme nechtěli, aby zase za měsíc nastala situace, kdy se rozhodne, že je to tu všechno špatné, a bude chtít znovu bez náhrady odejít. Proto jsme se dohodli, že pokud tu Vojta bude chtít i nadále být, podepíše smlouvu, která jej s naším klubem zaváže do jeho 18 let. Pan Krejčiřík i jeho syn měli smlouvu doma k nahlédnutí několik dní, takže smlouva nebyla uzavřená pod žádným nátlakem, jak pan Krejčiřík tvrdí. Pan Krejčiřík se svobodně rozhodl, že jeho syn v Olomouci bude dál působit, a proto s námi smlouvu také podepsal. Měl možnost říct, že tu nadále nebude a klub, který by o něj měl zájem, mohl zaplatit částku, která byla adekvátní hráči jeho věkové kategorie,“ odůvodnil Jiří Dopita, asistent hlavního kouče a jednatel klubu.Podle soudu však v tomto sporu olomoucký klub žalovaným být nemůže. Za přestup totiž Krejčiřík neplatil Olomouci ale Zlínu. "Žalovaný není legitimním účastníkem tohoto řízení, neboť se na přestupu hráče nemohl nijak obohatit," uvedla soudkyně Sylva Teličková.

Klub HC Olomouc se na základně reportáže České televize, odvysílané dne 18. dubna 2015 v Událostech, rozhodl podat trestní oznámení na pana Petra Krejčiříka, který vědomě uvádí lživé a poškozující informace ohledně působení jeho syna v olomouckém klubu. Stalo se tak poté, co mu již v minulosti nebylo dáno za pravdu. Česká televize se rozhodla natočit reportáž, která se týká kauzy trenéra reprezentace Vladimíra Růžičky a s tím i spojené dohady o tom, jakou roli hrají v hokeji finance. V reportáži pan Krejčiřík použil vyjádření, která nejsou pravdivá, ba naopak jsou opakovaně a záměrně cílená k pošpinění pověsti klubu. Stalo se tak i přesto, že panu Krejčiříkovi v minulosti nebylo Okresním soudem v Olomouci dáno za pravdu.

Jiří Dopita zároveň razantně odmítá, že by v olomouckém klubu docházelo k situacím, kdy si některý z rodičů místo v kádru pro svého syna takzvaně koupí. I náznaky takových jednání se v HC Olomouc považují za zcela nepřípustná. "Za mého působení neexistuje jediný případ, kdy by některý z rodičů mohl říct, že do našeho klubu dává peníze, aby jeho syn mohl být zvýhodňován na úkor ostatních hráčů. Dokud v tomto klubu budu já, tak zkrátka nic takového se tu dít nebude.Setkal jsem se asi se dvěma tatínky, kteří měli tendence se k něčemu takovému odhodlat. Jsou to typy lidí, které by nejraději trenérům určovali, v jaké lajně a s kým má jejich syn nastupovat. S takovými rodiči jsem byl ale hodně rychle hotový. Chci, aby všichni rodiče věděli, že takové praktiky tu za mého působení nikdy nebyly a nebudou. Jsem naprostým odpůrcem takovýchto jednání. Zohledňuje se tu jen výkonnostní stránka hráče, ne to, jestli tatínek jezdí v bavoráku nebo mercedesu. Jsme samozřejmě za každé peníze rádi, ale rozhodně to není bráno tak, že by měl být někdo zvýhodňován. Pro všechny jsou tu stanovená stejná pravidla, řídí se tu tím tak všichni,“ doplnil Dopita.

Po konzultaci s právním zástupcem se tedy klub HC Olomouc rozhodl podat na pana Petra Krejčiříka trestní oznámení z důvodů již výše uvedených.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip