Reklama

Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav, venku je 20.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hanácká spanilá jízda ve Slezsku. Sigma dala Opavě pětku

Sport

29.9.2015 aktualizováno 30.9.2015 06:36

Autor: rhe

SK Sigma Olomouc napravil rozpačitý dojem ze sobotního ligového duelu se Zlínem. V MOL Cupu se ve 3. kole dobře prezentoval na hřišti druholigové Opavy, kterou jasně přehrál 5:1. Hanáci se tak mohou těšit na los osmifinálového soupeře, se kterým se již utkají dvakrát - pohárově. Zápasy 4. kola se budou hrát 21.10. a 4.11.

David Houska (vlevo) podal v Opavě výborný výkon. Denis Cana přišel jako střídající hráč a dokázal skórovat. David Houska (vlevo) podal v Opavě výborný výkon. Denis Cana přišel jako střídající hráč a dokázal skórovat. Foto: Archív Nejlepší Adresa

Trenér Leoš Kalvoda udělal oproti duelu několik změn. V brance dostal šanci Reichl, na stoperu byla opět dvojice Rajnoch, Radakovič. Zbrusu nové složení měla záloha, hrající ve složení Moulis, Ordoš, Plšek, Houska, Falta. Na hrotu hrál Malec.
I Opava změnila oproti FNL sestavu. Úplně chyběl Zdeněk Pospěch, jen na lavičce byli Grussman, Kuzmanovič či Schaffartzik.
Sigma v Opavě vyšel úvod duelu, když začala aktivně a v 6. minutě se po rohu Falty a posunutí Ordoše na zadní tyči prosadil kapitán Jan Rajnoch. Sigma měla několik dobrých akcí, po půlhodině hry našel Ordoš Hálu, jehož bomba letěla těsně nad břevno. O pět minut později už Olomouc vedla o dvě branky. Akci na levé straně rozjel autem Vepřek, Falta dostal míč do pokutového území, našel zpětnou přihrávkou Tomáše Malce a ten propálil Květoně.
Do druhého poločasu nahradil Martina Hálu Jan Štěrba, Sigma pokračovala v dobrém výkonu. A právě střídající Štěrba započal akci u třetí branky. Našel Housku, který vysunul aktivně hrajícího Pavla Moulise a ten uklidil míč k tyči, 3:0. V 66. minutě skóroval opět Moulis, když zakončil akci Housky s Malcem.
I David Houska byl při chuti. Při páté brance prošel středem obrany Slezanů a vybídl ke skórování střídajícího Denise Canu, to už vedli hosté o pět branek. Opava se nakonec dočkala čestné branky, když v nastavení proměnil pokutový kop Jurečka.
"Podle výsledku je to určitě hladké vítězství. Ale Opava je kvalitní soupeř a má kvalitní kádr. Myslím, že kluci to vzali tak, jak by měli brát každý zápas a tomu odpovídá i výsledek. Měli jsme dobrý vstup do zápasu, hráli kvalitně v defenzivě. Pohár je pohár, nezlehčujeme to, ale teď nás čeká zápas v Ostravě, ten je pro nás velmi důležitý,“ řekl prowww.sigmafotbal.cz trenér SK Sigma Leoš Kalvoda.
V pátek jede Sigma bojovat o ligové body pro změnu do Ostravy. S Baníkem se střetne po mnoha letech jinde než na Bazalech. Ve 20:15 se za asistence kamer ČT bude hrát ve Vítkovicích.

SFC Opava1:5SK Sigma Olomouc
(0:2)
Branky:90. Jurečka (pen.) – 6. Rajnoch, 35. Malec, 53. Moulis, 66. Moulis, 71. Cana.
Rozhodčí:Julínek – Peřina, Boček
ŽK:Hála, Reichl (oba OLO).
Diváků:1 634.
Sestava SFC Opava:Květon – Matěj Hrabina, Simerský, Žídek, Čelůstka – Horka – Svatonský, Janetzký (64. Jursa), Jurečka – Machálek (54. Grussmann), Zbyněk Pospěch (46. Mrázek). Trenér: J. Baránek.
Sestava SK Sigma Olomouc:Reichl - Hála (46. Štěrba), Rajnoch, Radakovič, Vepřek (72. Petr) - Moulis, Ordoš (67. Cana), Plšek, Houska, Falta - Malec. Trenér: Kalvoda.
Reklama

PORSCHE OLOMOUC

Katalog firem » Auto - moto » Autobazary

Výkup a prodej ojetých vozů všech značek • komisní prodej • výkup za hotové • výhodný leasing a úvěr přímo na místě • garance původu vozu