Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 2.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hanáckou laťku vyhrál opět Bába, mezi celebritami fotbalový talent Kalas

Zprávy z regionu

16.9.2010

Autor: Monika Fleischmannová

Letos popáté vyrostla na olomouckém Horním náměstí laťka, kterou zkusili pokořit nejen profesionální výškaři, ale také olomoucké sportovní celebrity. Hanáckou laťku - populární exhibici ve skoku vysokém vyhrál stejně jako vloni nejlepší český skokan současnosti Jaroslav Bába.

Během slunečného odpoledne se divákům z českých borců představili domácí Dalibor Hon, dále Marek Navrátil, Josef Skrčený, Jan Sommershuh, Tomáš Koutný a Jaroslav Bába. Ze zahraničí startovní listinu zpestřil Rus Jevgenij Koršunov.
Že se vítězem stane Jaroslav Bába, s tím se počítalo, avšak konečných 215 centimetrů překvapilo i Babu samotného. "Celková atmosféra Hanácké laťky se mi líbí, samotný výsledek, který jsem dnes předvedl, ten už ne. Myslím, že 215 centimetrů je nejméně v letošní sezoně. No, ale ta už letos pro mě končí, teď mě čeká zasloužený dvoutýdenní odpočinek," zhodnotil svůj výkon olympionik Bába, jehož osobním maximem je 237 centimetrů. Na druhé pozici se výkonem 210 centimetrů umístil Koršunov, o místo třetí se s 205 centimetry podělili Hon a Skrčený.

Z olomouckých sportovních hostů se s laťkou, ať už snožmo, přeletem či flopem, úspěšně porvali nadhazovač baseballových Skokanů Vojtěch Holický, volejbalistka SK UP Monika Dedíková, házenkářka Zory Anna Gebre Selassie, kapitán Mory Richard Brančík, mistr světa z roku 2007 v dráhové cyklistice Alois Kaňkovský, fotbalový talent Tomáš Kalas a jako bonus také mnohonásobný mistr světa v desetiboji Tomáš Dvořák. Právě poslední dva jmenovaní bojovali mezi celebritami o příčku nejvyšší. Nakonec byl se 186 centimetry úspěšnější Tomáš Kalas, který svým ladným krokem a skvělým odrazem oslnil nejen přítomné fanynky a sklidil největší potlesk. Pro Tomáše Dvořáka, který skončil na 180 centimetrech, zůstala příčka druhá, třetí místo se svým "skokem snožmo" a 170 centimetry získal Alois Kaňkovský.

Celkové prvenství v exhibičním závodě dvojic, které tvořili vždy výškař a osobnost, letos brali Josef Skrčený a Tomáš Kalas, neboť součtem jejich osobního maxima, kterého v závodě dosáhli, získali vítězných 391 centimetrů. S průběhem letošního skokanského mítinku byl především spokojený Dalibor Hon, výškař a organizátor v jedné osobě. "Jsem moc rád, že vyšlo počasí, že nepršelo a sluníčko svítilo, a taky, že se nikomu nic nestalo. Až letošní ročník zrekapitulujeme, uvidíme, co připravíme na laťku příští," řekl s úsměvem Hon.

fotogalerie >>

Monika Fleischmannová

Reklama

NEPALI RESTAURANT

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Stylová nepálská restaurace s nabídkou specialit z nepálské kuchyně. Polední menu nabízíme formou bufetu.