Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hanácký farmářský trh se letos přesune na Horním náměstí, první odstartuje o Velikonocích

Zprávy z regionu

1.4.2015

Autor: barsi

Tradiční farmářský trh se od dubna vrací do Olomouce, tentokrát opět na Horní náměstí. Až do konce října zde budete moci nakoupit čerstvé tuzemské potraviny, které zde budou prodávat farmáři, pěstitelé i malovýrobci převážně z Olomouckého kraje. První trh se uskuteční už tuto sobotu a nabídne především velikonoční sortiment.

Po dohodě s vedením města se hanácký farmářský trh letos opět přesouvá na Horní náměstí před podloubí radnice.„Jsme rádi, že jsme se dohodli s vedením města a vracíme se na Horní náměstí, kam chodí více lidí a směřují sem taky turisté, kteří si mohou nakoupit na trhu některý z regionálních výrobků. Již dnes je o účast ze strany prodejců velký zájem a na trhu se objeví i novinky. Po vyhodnocení loňského roku se zase vracíme ke střídavému modelu pátků a sobot, abychom vyhověli všem,“ uvedla organizátorka Hanáckého farmářského trhu Markéta Záleská.

Sortiment, který si zde můžete zakoupit, bude pestrý a bude se sezónně obměňovat. V letošním roce dostanou doplňkově prostor také řemeslní výrobci. Již tuto sobotu se do 14:00 koná první trh, zaměřený na Velikonoce. V nabídce budou mimo jiné kraslice zdobené různými technikami, pomlázky, velikonoční a jarní dekorace, zdobené perníčky, proutěné výrobky, sváteční pečivo, zabijačkové speciality či jarní bylinky. Řada z těchto výrobků je držitelem regionálního značení Haná, Moravská brána a Jeseníky nebo získali ocenění nejlepšího výrobku Olomouckého kraje.

Trhy se letos pořádají ve střídavém modelu, první a poslední sobotu v měsíci, mezi tím v pátky, vždy od 8:00 do 13:00. Několik termínů bylo vypuštěno kvůli kolizi s jinými akcemi. Další trh se proto bude konat až poslední dubnovou sobotu, pak již téměř pravidelně. Termíny trhů budou vyvěšeny v podloubí radnice, informace budou zveřejňovány na www.olomouckytrh.cz.

Pátky: 8.5., 15.5., 22.5., 12.6., 19.6., 10.7., 17.7., 7.8., 14.8., 21.8., 18.9., 9.10., 16.10., 23.10.
Soboty: 4.4., 25.4., 2.5., 30.5., 27.6., 4.7., 25.7., 5.9., 26.9., 3.10., 31.10

barsi

Reklama

Bonvivant Restaurant

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Příjemné posezení v moderním a decentním interiéru s výhledem na golfové hřiště. Každý labužník si přijde na své, ať už v podobě každodenního menu nebo výběrem z nabídky À LA...