Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 7.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Házenkáři Stavomontáží začali v 1. lize porážkou v Karviné

Sport

22.9.2014

Autor: rhe

Nováček 1. ligy TJ STM Olomouc vstoupil do soutěže na palubovce béčka Karviné. To bylo posíleno hráči A-týmu, jenž hrál extraligový duel v sobotu v Litovli. Stavomontáže drželi v útoku střelecky úspěšný Mazáč se Smékalem. Hanáci nakonec prohráli v Karviné o tři branky 26:23, čtyři góly vsítil hráč STM Filip Marhons, který je v Karviné na limitovaný přestup právě z Olomouce.

Stavomontáže hrající bez borců hrajících zprava Vaverky a Škůrka a s nemocným Jiřím Tydlačkou vstoupily do utkání v Karviné odvážně. Béčko OKD hrálo s několika posilami z A-týmu, který v sobotu remizoval s Litovlí v extralize 27:27.
Po úvodní čtvrthodině vedla Olomouc 7:4, v útoku se vedlo Mazáčovi se Smékalem. Pak ale přišel herní útlum, Karviná zahrála několik brejků a do kabiny šla s dvoubrankovým vedením 12:10.
Hanáci neskládali zbraně, dobrou obranou se drželi v utkání, ve 45. minutě stále prorhávali jen o branku 21:20. Karviná však v závěru mírně odskočila, hlavně díky výkonu olomouckého odchovance Filipa Marhonse, který dával důležité branky a byli na něj dvě vyloučení. STM tak nemohl zkusit v závěru zariskovat a nakonec v Karviné prohrál 23:20.
"V celém utkání jsme hráli prakticky bez pravé strany, protože máme zraněné hráče. Alternovali tam křídla Sekerka s Hynkem, ale proti Karviné, která hrála s vysokými hráči a zasunutou obranou, jsme potřebovali střelbu z dálky, tak, jak nám šla zleva, kde zahráli výborně Mazáč se Smékalem. Obrana byla dobrá, byť jsme agresivitu neudrželi celé utkání, jak bych si představoval. Musím poděkovat Jirkovi Tydlačkovi, který hrál po nemoci, i Michalovi Kubáčkovi, který byl aspoň připraven ulevit Smékalovi, i když také nebyl zdravotně fit. Až se dáme více zdravotně dohromady, věřím, že naše výkonnost půjde nahoru," hodnotil zápas trenér TJ STM Olomouc Vlasan Táborský.
V dalším kole hostí TJ STM Olomouc v sobotu 27.9. v hale Zory Olomouc od 14:00 tým pražského Chodova. "Bude to velmi těžký zápas. Chodov je silný tým, mají rychlý přechod do útoku, v něm dvě výrazné individuality. Bude to boj, ale mi se musíme rvát v každém duelu o body, jinak to nepůjde. Věřím, že budeme už kompletnější," dodal k dalšímu utkání kouč STM Vladan Táborský.

HCB OKD Karviná B - TJ STM Olomouc 26:23 (12:10)
Rozhodčí: Fukala, Šviernoch. Diváků: 500. 7m hody: 5/5 - 1/1. Vyloučení: 5 - 6. Sestava a branky TJ STM Olomouc: Olomouc: Malínek, Novotný - P. Mazáč 8/1, Smékal 6, Tydlačka 4, Lerch 2, Eger 2, Nedoma 1, Kubáček, Svoboda, Minář, Fedák, Hynek, Sekerka. Trenér: Vladan Táborský.

Reklama

RESTAURACE NA PILE

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

V příjemném prostředí nabízíme výborné polední menu, minutkovou kuchyni a 38 druhů pizz. Čepujeme piva z pivovaru Radegast. Jste srdečně zváni do naší restaurace.