Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Házenkáři Stavomontáží zdolali Jičín B a opustili poslední místo

Sport

26.4.2015

Autor: rhe

Prvoligoví olomoučtí házenkáři podávají na jaře zlepšené výkony, což se projevuje i v tabulce. STM Olomouc krom sporného konce duelu se Strakonicemi doma neprohrál a po vítězství nad Jičínem B předskočil v tabulce Tatran Bohunice a kolo před koncem již není poslední.

Házenkáři Olomouce věděli, že Bohunice v sobotu prohráli s Náchodem, což by v případě výhry Stavomontáží znamenalo, že Hanáci nebudou kolo před koncem poslední. Jednodušší úkol měl být pro STM v tom, že Jičín opravdu přijel s B-týmem, bez posil z áčka a spíše s hráči dorosteneckého věku.
Podcenění se zřejmě dostalo do hlav hráčů STM a úvod duelu moc neodpovídal výkonnostním rozdílům můžů a dorostenců v dresu Jičína B. Pak se ale začala přece jen projevovat zkušenost a dovednosti Olomouce a v poločase vedla družina Vladana Táborského 15:8.
"První poločas byl hrozný. I když soupeř přijel s mladšími hráči, tak i ti mají svoji kvalitu, a naši kluci k tomu nepřistoupili dobře, takže jsem k nim musel o přestávce důrazně promluvit. Jako bychom nechtěli vyhrát o více než dva góly," řekl ke slabší první půli trenér STM Vladan Táborský.
Ve druhé části si Hanáci zkušeně hlídali náskok, trenér dal příležitost kompletnímu kádru. Utkání nakonec skončilo jasnou výhrou TJ STM Olomouc 30:21. Domácí tým se tak v tabulce dotáhl s jedenácti body na Tatran Bohunice, a protože má Olomouc lepší vzájemný zápas (remízu venku a domácí výhru), je STM kolo před koncem na 11. místě.
"Ve druhé části se náš výkon zlepšil, mohl jsem dát šanci všem hráčům z lavičky. Každý si dal gól, s tím jsem spokojený. Dali jsme si úkol neskončit poslední, což nyní vypadá dobře. Musíme zvládnout poslední zápas v Náchodě, kde nebudeme kompletní, ale chceme sezónu dohrát důstojně. Jsem rád, že jsme doma celé jaro neprohráli, krom zápasu se Strakonicemi, kde to ale měl v moci někdo jiný. V tom byl posun, nejen výsledkový, ale i herní," hodnotil zápas trenér Vladan Táborský.

TJ STM Olomouc30:21HBC Ronal Jičín B
(15:8)
Nejvíce branek:Kozlovský 5, Vaverka 5, Nedoma 3, Tydlačka 3, Lerch 3, Sekerka 3, Šuba 2, P. Mazáč 2, Slovák 2, Fedák 1, Minář 1 - Šebek 8/1, Tomeček 3, Hlava 2, Mikula 2, Dvořák 2.
Rozhodčí:Martiník, Petruška.
Sedmimetrové hody:1/0 - 1/1.
Vyloučení:4 - 0.
Diváků:50
Reklama

KINO METROPOL

Katalog firem » Kultura a umění » Kina

Kino Metropol (dříve kino Pohraniční stráže) se nachází v centru Olomouce na křížení ulic Sokolská a Zámečnická. Bylo založeno v roce 1933 pod názvem Bio Sokol a je posledním klasickým ...