Reklama

Úterý 19. března 2024, svátek má Josef, venku je 6.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Házenkářka Michaela Hrbková končí v Chorvatsku a míří do Německa

Rozhovory

18.12.2014

Autor: Radek Heloňa

Česká reprezentantka v házené Michaela Hrbková ukončila po půl roce své první zahraniční angažmá v chorvatském klubu Lokomotiva Záhřeb. Z týmu účastníka letošní Ligy mistrů odchází z finančních důvodů, protože klub dluží hráčkám peníze. O svém dalším působišti by chtěla mít sedmadvacetiletá Hrbková, bývalá hráčka Zory Olomouc a naposledy v Česku Sokola Poruba, jasno nejpozději do konce roku. Momentálně vyjednává s klubem z prvním německé bundesligy.

Michaelo, jaký je tedy přesný důvod vašeho konce v Záhřebu?
Finanční. Klub se dostal do finančních problémů a neplatil hráčkám. Už jsme odešly čtyři. Pro mě jako cizinku bylo těžké zůstat v místě, kde nevím, jestli bych dostala své peníze. Navíc jsem byla v Záhřebu s přítelem, který tam nepracoval.

Jak na vaše rozhodnutí v klubu zareagovali?
Odcházím v dobrém, ale bylo to smutné loučení. Oni mou situaci chápou. Prezident mi řekl, že by byl rád, kdybych se do Záhřebu ještě někdy vrátila. Prosili, abych zůstala. Ale to fakt nešlo. I kvůli psychice. Nedovedu si představit, že bych tam dál žila v nejistotě. Odrazilo by se to nejen na výkonnosti, ale i celkového pohodě i životě.

Dluží vám klub ještě nějaké peníze?
Ano, dluží mi dva platy. Věřím, že mi je podle dohody v lednu doplatí. Mám to na papíře jako součást ukončení smlouvy. Balkán je v tomto složitý. Ano, někteří mě před tím varovali, ale nedá se nic dělat. Stalo se. Zatím nezbývá než doufat, že skutečně dostojí svým závazkům a doplatí mi, co mi dluží.

Všechno jste si v Zábřehu vyřizovala sama?
Naštěstí mám srbského manažera. Takže od začátku všechno zařizoval on a moc mi pomohl. Sama bych to zvládla asi jen velmi těžce.

Už máte představu o dalším angažmá?
Ano, jednám s jedním klubem první německé bundesligy. Zatím nechci jeho jméno zveřejňovat, ale už jsme tak daleko, že by mi měli poslat návrh smlouvy. Věřím, že to skutečně klapne a od ledna už zase budu hrát. Poslední týdny nebyly jednoduché.

Kdyby to nedopadlo, vracela byste se do Česka a do interligy?
Prioritou je zůstat v zahraničí. Tak jsem to řekla v Porubě i v Olomouci. Oni tomu chápou. Pak mám ještě další nabídky ze zahraničí. Nebojím se, že bych angažmá nesehnala. Vím o zájmu i klubů z interligy.

Není ohrožená vaše příprava a účast v přípravě na baráž?
Věřím, že ne. Pokud to klapne od ledna s angažmá, ať by bylo kdekoliv, vím, že nějaký den týden potrvá, než se vrátím do své nejlepší výkonnosti, ale na play-off bude určitě připravená.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

VINOTÉKA SENECA

Katalog firem » Restaurace, stravování » Vinotéky

Prodej charakteristických vín z prestižních vinařství ( např. Ing. Mádl František - je Vinařství roku 2011 - Velké Bílovice, Vinařství Volařík - Vinař roku 2011 - ZD Sedlec a mnoho dalš...