Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 11.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Házenkářky Zory Olomouc vyřadily v sedmičkách Porubu

Sport

26.2.2015

Autor: rhe

Házenkářky DHK ZORA Olomouc postoupily ve středu do semifinále Českého poháru. Ve čtvrtfinále hrály doma se Sokolem Poruba. Zápas skončil po šedesáti minutách 33:33, a protože se nerozhodlo ani v prodloužení, házely se o postup sedmičky. V nich byla úspěšnější Zora, a postupuje tak dál.

Hráčky Zory samotný úvod zápasu zvládly dobře, když vedly 4:3 a 6:4, pak ale převzal taktovku Sokol a dvakrát vedl o tři branky. Olomoucké házenkářky ale do poločasu ještě jednou zabraly a snížily na rozdíl jednoho gólu.
Ve druhé půli pokračoval domácí tým ve zlepšeném výkonu a ujal se vedení 24:21. Pak se ale oba týmy o vedení přetahovaly, Zoře nepomohla dvě vyloučení. Závěr byl hodně dramatický. Zora za stavu 33:33 měla míč a Gebre Selassie měla jasnou šanci, ale nedala.
Zápas tak šel do sedmiček, kdy házelo pět hráček na každé straně a pro Hanačky to vypadalo hodně špatně, protože dvě prověřené exekutorky Kateřina Růžičková a Kristýna Salčáková nedaly. Poruba ale také dvě nedala, a protože Hvostalová, Vendula Fryčáková a Berová byly úspěšné, muselo se jít do rozstřelu "náhlá smrt" po jedné sedmičce. Vendula Fryčáková dala a Michaela Dederlová chytila, a tak se radovaly domácí házenkářky.
"Ze začátku utkání jsem se docela bál, protože jsme měli pomalejší rozjezd a udělali jsme spoustu technických chyb, ale potom holky začaly plnit taktické pokyny. Sedmičky už jsou loterie, myslím, že pro diváky to byl hezký zápas. Nedá se říct, jestli to je postup zasloužený, utkání opravdu slušela remíza," hodnotil postup svých svěřenkyň trenér Zory Jan Bělka.

DHK Zora Olomouc39:38DHC Sokol Poruba
(16:17, 33:33)
Sestavy a branky: DHK ZORA Olomouc: Derzsiová Rašková, Dederlová - Růžičková 10/3, Jansová, Sovová, Hvostaľová 5/3, Berova 8/2, M,Salčáková 1, V. Fryčáková 4/2, Salašová 3, Kalová 4, K. Salčáková, Ždánská, Gebre Selassie 2. Sokol Poruba - Doláková, Roháčková - Varmužová, Mýlková 3, Lešková, Šviráková 6/2, Tomašechová 2, Adámková 3/2, Rechtorisová 7/1, Chovancová, Minarčíková 2, Marčíková 10/5, Bělohoubková, Revajová, Kostelná 5.
Rozhodčí:Bubeníček, Kosmák.
Sedmimetrové hody:10/8 - 10/7.
Vyloučení:3 - 3.
Diváků:130.
Reklama

ARMS-CZ a.s.

Katalog firem » Sport » Airsoft

Zbraně a střelivo - brokové zbraně, kulové zbraně, kombinované zbraně, krátké zbraně, komponenty a náhradní díly, kulové střelivo, brokové střelivo, střelivo s okrajovým zápalem, nábo...