Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 13 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Házenkářky Zory vypadly v poháru v semifinále se Slavií

Sport

26.3.2015

Autor: rhe

Po reprezentační přestávce, kdy sehrál tradiční Pohár o štít města Chebu, byl na pořadu Český pohár. Hráčky DHK ZORA Olomouc hostily v semifinále jednoho z favoritů, pražskou Slavii. Hanačky dlouho živily šanci na úspěch, pár minut před koncem byl stav vyrovnaný. Závěr však měla lepší Slavia a slavila postup do finále.

Zora držela se Slavií od začátku krok především díky velmi koncentrované a agresivní obraně se spolehlivou Raškovou v brance. Hanačky dokonce vedly v první půli 10:6, Slavia sice srovnala, ale Zora si poločasové vedení nedala vzít a do kabin se šlo za stavu 12:10.
"Důrazná obrana velmi dobře spolupracovala s Lucií Raškovou v bráně, a tak Slavia neměla moc prostoru rozehrávat své útočné kombinace, naopak my jsme mohli vyrážet do rychlých brejků, které nám dodávaly sebevědomí i do postupného útoku, kde se děvčatům dařilo zakončovat ze všech pozic, a tak jsme nejen drželi se Slavií krok, takže jsme po první půli vedli," hodnotila první poločas asistentka trenéra Bělky Lucie Fabíková.
Ve druhé půli se oba celky přetahovaly o vedení. V závěru měla Zora dvě jasné šance, které nedala, Slavia na druhé straně proměnila a získala rozhodující náskok, který udržela až do konce a postoupila do finále.
"I přes prohru ale zápas splnil svůj účel - děvčata celý zápas bojovala, podařilo se nám rozprostřít zátěž rovnoměrně na všechny hráčky a hlavně jsme si mohli vyzkoušet různé herní varianty, které budeme potřebovat v následujícím veledůležitém zápase ve Veselí, který bude přímým soubojem o postup do play-off," dodala k zápasu Fabíková.

DHK Zora Olomouc22:25DHC Slavia Praha
(12:10)
Sestavy a branky:Zora: Rašková, Derzsiová - Růžičková 1, Jansová 2, Sovová, Hvostaľová 3/1, Berová 3, M. Salčáková, V. Fryčáková 1, Dostálová 2, Kubáčková 3, Salašová, Kalová 2, K. Salčáková 4/2, Ždánská, Gebre Selassie 1. Slavia: Kudláčková, Satrapová - Chmelařová 1 Rezlerová 2, Franková 1, Pešková 1, Rajnochová 5, Jonášová 1, Kordovská 4, Pokorná 2, Jedličková 1 Keclíková 5/1, Chlupoviá 2
Rozhodčí:Novotný, Horáček
Sedmimetrové hody:4/3 - 2/1
Vyloučení:1:1.
Diváků:100
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip