Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 5.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Herci Moravského divadla si střihnou štafetu v divadelních kostýmech

Kultura

16.6.2015

Už tuto sobotu zaplní olomoucké ulice běžci z různých koutů světa. Potřetí se k nim rozhodli přidat také herci Moravského divadla. Na celý půlmaraton si zatím netroufají,ale na štafetu už mají natrénováno Na start závodu se tentokrát postaví činoherní kvartet ve složení Vendula Fialová, Tomáš Krejčí, Vojtěch Lipina a Roman Vencl. A poběží v divadelních kostýmech.

"Chtěli jsme běžet štafetu už minulý rok, ale hrací plán nám nebyl nakloněn a v den konání závodu jsme měli představení. Letos jsme měli štěstí a přihlásili se. V jakém pořadí poběžíme, jsme si vylosovali v divadelním klubu. První vybíhá Vojta, další úsek má Roman, pak běžím já a cílová část je na Tomovi, který musí zvládnout o kilometr více než my," uvedla Vendula Fialová, která se už půlmaratonu zúčastnila před dvěma lety. Podruhé se na start mezinárodního závodu postaví rovněž Vojtěch Lipina. "Minule tu byla skvělá atmosféra, takže očekávám, že to letos bude stejně dobré a motivující. S fyzickou výbavou není problém, jsme zdatní díky našim výkonům na jevišti a na herecké zkušebně. Pokud se mi stejně jako posledně podaří zaběhnout svůj úsek za třiadvacet minut, budu rád," sdělil Lipina.

Premiéra to naopak bude pro Romana Vencla a Tomáše Krejčího. "Chceme na vlastní kůži zažít tu neuvěřitelnou atmosféru, která provází každý běžecký ročník tady v Olomouci. Zároveň jsme to pojali i jako reklamu pro divadlo, proto jsme se rozhodli běžet v kostýmech z představení - já na sobě budu mít Sluhu dvou pánů a třeba Vojta Lipina poběží v kostýmu Trevora z Když se zhasne. S tréninkem je to trochu problém, protože od poloviny května až do poloviny června každý den zkouším a hraji. Přesto mám nemalý cíl - doběhnout živ a bez trvalých následků! Čas kolem osmadvaceti minut by byl příjemným bonusem," shrnul Vencl. Na Tomáše Krejčího čeká závěrečný úsek štafety. "Snažím se, když to čas dovolí, běhat u nás v Neředíně. Kousek odtud jsou polní cestičky vedoucí kolem letiště až po cihelnu, a to je má oblíbená trasa, která měří něco okolo šesti kilometrů, což je vzdálenost, kterou musím uběhnout v naší štafetě. Těším se a věřím, že diváci kolem trasy a atmosféra kolem celého závodu nás poženou dopředu, jak jen to půjde," uvedl Krejčí.

Moravské divadlo bude mít na prestižní běžecké akci i další zastoupení. Tradičním účastníkem závodu je člen operního a operetního sboru Radek Leszczynski, který k sobě pro letošní ročník přibral člena činohry Petra Kubese. Také tato dvojice poběží štafetu, takzvaný 2RUN. "Absolvoval jsem všech pět ročníků a přemýšlel jsem co dál. Na jednu stranu je to špičkový světový závod doma v Olomouci, ale na druhou stranu už se několik let orientuji výhradně na běh v terénu a v horách. Přesto jsem se rozhodl, jít do toho znovu, především proto, abychom na tak prestižní akci jako tým reprezentovali Moravské divadlo," zdůraznil Leszczynski.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip