Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 7.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hlavní hvězda tenisového ITS CUPU Petra Cetkovská: "Ráda bych letos zpět do první padesátky"

Rozhovory

15.7.2014

Autor: Radek Heloňa

Šestý ročník tenisového ITS CUPu 2014 v Olomouci na kurtech OMEGA centra sportu a zdraví v úterý vypukne naplno. Letošní hlavní favoritkou je prostějovská rodačka Petra Cetkovská, která na turnaji měla hrát už vloni, ale zdravotní důvody jí to nedovolily. Letos už ale do zápasů nastoupí, olomoučtí diváci ji budou moci vidět už dnes odpoledne, kdy hraje s kvalifikantkou Zuzanou Zalabskou. " Budu se v Olomouci samozřejmě snažit dojít co nejdál to půjde a budu chtít uhrát co nejlepší výsledek," říká Petra Cetkovská.

Petro, proč jste si vybrala právě olomoucký turnaj?
Chtěla jsem využít toho, že je v České republice takový turnaj, o kterém jsem slyšela jen samou chválu a já si budu moct zahrát kousek od domova. Takže jsem to všechno chtěla spojit a jsem tady.

Co říkáte tedy na areál OMEGA centra sportu a zdraví?
Já jsem tady poprvé a jsem hodně mile překvapená, co tu máme všechno k dispozici a jak je o nás perfektně postaráno. Nemůžeme si určitě na nic stěžovat, pokud jde o zázemí turnaje. Nějaké negativum se bude hledat opravdu těžko (smích).

S jakými ambicemi jste přijela na turnaj? Hrála jste minulý týden čtvrtfinále WTA v Bukurešti, takže forma je?
Ano, dá se říci, že je (smích). Cítím se dobře a doufám, že to bude pokračovat tady. Budu se v Olomouci samozřejmě snažit dojít co nejdál to půjde a budu chtít uhrát co nejlepší výsledek.

Dívala jste se už na rozlosování turnaje? Kolik hráček z pavouka znáte?
No, dívala a moc jich neznám. Je to nová nastupující generace, takže je to složitější. Moc jich není. Určitě teda Andrea Hlaváková, Renata Voráčová, ale jinak moc ne.

Petro, jste z Prostějova, takže budete mít podporu? Přijede rodina, kamarádi?
Já doufám, že ano (smích). Možná přijedou i prostějovští bubeníci (smích). Věřím, že si udělají čas a přijedou. Není to lehké, protože pracují, ale hrají hodně blízko, tak budu moc ráda, když přijedou.

S jakým umístěním na žebříčku WTA byste byla spokojená na konci roku? Jaké jsou cíle do druhé poloviny roku 2014?
Můj hlavní cíl je už nebýt zraněná. Pokud jde o umístění, tak bych ráda zpět do první padesátky.

Zbude vám na okruhu WTA nějaký čas na koníčky? Jsou nějaké?
Času je opravdu málo. Ráda čtu a ráda si projdu historická centra měst, kde hrajeme.

Kdo je Petra Cetkovská?
Petra Cetkovská (* 8. února 1985 Prostějov) je česká profesionální tenistka, která hraje za tenisový klub TK Agrofert Prostějov. Ve své dosavadní kariéře vyhrála na okruhu WTA Tour dva turnaje ve čtyřhře a v roce 2011 si zahrála finále dvouhry v New Havenu. V rámci okruhu ITF ke květnu 2012 získala dvacet jedna titulů ve dvouhře a dvacet čtyři ve čtyřhře. Na žebříčku WTA byla nejvýše ve dvouhře klasifikována v červnu 2012 na 25. místě a ve čtyřhře pak v červnu 2011 na 91. místě. Trénuje ji Francouz Stéphane Charret. V současné době je na žebříčku WTA na 70. místě.
Svůj nejlepší výsledek ve dvouhře zaznamenala v srpnu 2011 na turnaji v New Havenu, kde postoupila do finále a porazila mimo jiné Polku Agnieszku Radwańskou a Číňanku Li Na a na žebříčku WTA se posunula na 32. místo.
V roce 2001 získala dva tituly ve čtyřhře na juniorkách grandslamu, nejdříve s Barborou Záhlavovou na Australian Open, a poté s další krajankou Renátou Voráčovou na French Open.
V českém fedcupovém týmu debutovala v roce 2001. Do května 2012 nastoupila ke třem mezistátním utkáním s bilancí 0–2 ve dvouhře a 1–1 ve čtyřhře. Minulý týden hrála čtvrtfinále v rumunské Bukurešti, kde vypadla s Italkou Vinciovou.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

TANA oční klinika s.r.o.

Katalog firem » Zdravotnictví » Oční ordinace a centra

Oční laserové operace, operace šedého zákalu, plastika víček, běžná oční ordinace, oční optika. Služby oční optiky. operační sály a předoperační vyšetření: Horní Lán 10a, ...