Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 0.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Když autor hledá sám sebe. To je výstava bronzových soch ve Vlastivědném muzeu  

Kultura

12.2.2015

Autor: Barbora Sísová

Přijďte si prohlédnout výstavu bronzových plastik olomouckého rodáka Petra Staňka. V Handkeho sále Vlastivědného muzea bude umístěno více než třicet nejrůznějších objektů, které by podle autora neměly být vnímány primárně jako umělecká díla, ale spíše jako dekorace, které by lidé chtěli mít doma. Výstava bude k vidění od 13. února do 29. března.  

Výstava olomouckého rodáka Petra Staňka, který žije od roku 1980 v Kolíně nad Rýnem, nese prostý název Hledání. "Najít pro mne znamená hledat tu správnou cestu, která určuje náš postoj k životu a k budoucnosti. Cílem mé tvorby, která by měla zrcadlit ono sice existující, ale mnohdy jen načrtnuté, je snaha dát myšlence konkrétní podobu. Do každého z vystavovaných objektů jsem se pokusil promítnout představy a zkušenosti získané v průběhu celého svého života," uvedl autor, který v Olomouci vystavuje vůbec poprvé. "Cílem mé tvorby však není přesnost a dokonalost dnešní počítačové éry s její chladnou nadřazeností. Snažím se do svých děl vtisknout ducha, mé objekty jsou nedokonalé s mnoha chybami," uzavřel Staněk, který poznamenal, že zároveň se snaží o to, aby vnímali lidé jeho výtvory jako přirozenou součást jejich života. "Chtěl bych, aby si návštěvníci třeba řekli: Tento pejsek se mi líbí a koupili si ho domů jako dekoraci, ne aby stáli a přemýšleli, co tímto objektem chtěl vlastně autor říci."

Výstava bude slavnostně zahájena ve čtvrtek 12. února v 17 hodin v Handkeho sále a potrvá do 29. března. Otevřena je od středy do neděle v době od 10 do 17 hodin.

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

AUTOŠKOLA - Svozil Stanislav

Katalog firem » Vzdělávání a školství » Autoškoly

Autoškola nabízí nepřetržitou výuku těchto skupin: Am, A1, A2, A, B1, B, B(96), BE, C, CE, T, D + školení řidičů (profesní způsobilost řidiče). Vrácení ŘP po bodech, nebo po trestu. Dopr...