Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hledá se parta z Rychlých šípů, vykouknout na vás může z okna i balkonu  

Tipy a názory

4.12.2013

Autor: barsi

Slavná pětice, kterou zná už několik generací čtenářů, si naše krásné město s bohatou historií bude prohlížet až do 17. prosince. Dokážete v té době partu Rychlých šípů v Olomouci najít? Stačí se jen pozorně dívat do oken budov ve vybraných ulicích a třeba se na vás usměje štěstí.

Pátrací hry se mohou účastnit kromě dětí samozřejmě i dospělí, kteří mají rádi dobrodružství, romantiku a na příbězích této party vyrůstali. Princip hry je jednoduchý: Kdesi uprostřed historické části města budou až do 17. prosince umístěny figuríny celé pětice chlapeckého klubu – Mirek Dušín, Jarka Metelka, Jindra Hojer, Červenáček a Rychlonožka. Figuríny podle komiksu, který kreslil Jan Fischer, jsou v životní velikosti a stojí na neznámém vyvýšeném místě – na balkóně, pavlači, střešním výklenku, ochozu a podobně. Pětice by měla být dobře viditelná přinejmenším z přilehlé ulice či náměstí, prostě běžně dostupného veřejného prostranství, takže rozhodně nejsou připraveny žádné zákeřnosti. Stačí je jen najít. Omezeno je také pátrací území, které je ohraničeno ulicemi Sokolská, Koželužská, Pekární, 1. Máje, Kosinova, Bezručovy sady, Aksamitova a třída Svobody.

Úkolem pátračů je toto místo objevit a partu vyfotit nebo nakreslit. Obrázky s adresou nebo popisem místa, kde jsou figuríny umístěny, pak nutno zaslat na adresu organizátorů hry nejpozději do 15. prosince 2013 elektronicky na e-mail: kejikradim@seznam.cz. Závěr hry se uskuteční v úterý 17. prosince od 17 hodin na náměstíčku u kostela sv. Michala. Všichni, kteří budou při hledání úspěšní, získají stylové suvenýry a tři vylosovaní pátrači ještě dárkový balíček. K akci bude rovněž vydána výroční turistická známka. Setkání Večer světel je také inspirováno příběhy o Rychlých šípech ve Foglarových románech. V současnosti jsou Večery světel pořádány v různých městech v celé republice jako vzpomínka na spisovatele, který celý svůj život a tvorbu zasvětil práci pro mládež. Datum 17. prosince nebylo vybráno náhodně, v ten den před 75 lety totiž vyšel na zadní stránce časopisu Mladý hlasatel první kreslený příběh.

barsi

Reklama

Lahůdky- Martinásek s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Lahůdky a speciality

Nabízíme teplá jídla, polévky, polední menu ... vše s rychlou obsluhou. Přímo z výroby denně čerstvé obložené chlebíčky, saláty, pomazánky, aspiky, obložené bagety a housky. P...