Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 8.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hlídáte si dobře své auto? Na Peškově ulici někdo ukradl octavii, další vybrali na Řepčínské

Krimi

11.4.2014

Autor: mb

Octavie včera neměly svůj den. Za to ale zlodějům se nadmíru dařilo. Na Řepčínské ulici kdosi vybrakoval zaparkovanou octavii. Společnost, které patřila, měla smůlu. Auto bylo plné pracovního nářadí. Zmizelo bourací kladivo i příklepová vrtačka. Na Peškově ulici měl majitel Škody Octavie ale smůlu ještě větší. Auto mu totiž zmizelo úplně celé, i s uloženým vybavením na baseball.

V prvním případě se neznámý nenechavec vloupal do vyhlédnuté Škody Octavie přes okno. Auto bylo zaparkované na Řepčínské ulici v Olomouci a právě poškozením a ukradením věcí, které tu byly uložené, se škoda vyšplhala na 75 300 korun. Pražská společnost přišla o nářadí značky Hilti. "Oznamovatel uvedl, že z vozidla bylo odcizeno bouracího kladivo, plynový vsazovací přístroj, příklepová vrtačka včetně akumulátoru, aku šroubovák, akumulátorové okružní pily, nabíječky a jiné doplňky. Škoda na vozidle dosáhla výše 20 tisíc korun,“ uvedla k případu vloupání mluvčí policie Marie Štrbáková. Podle ní by neznámého v případě dopadení mohl stihnout trest vězení v rozmezí od jednoho roku do pěti let.
Ale ještě větší smůla potkala padesátiletého majitele octavie. Marně hledal včera ráno Olomoučan své auto, které si v úterý večer zaparkoval s důvěrou na Peškově ulici. Jenže když si pro něj přišel, nebylo po něm ani stopy.
"Zmizelo vozidlo v hodnotě 250 tisíc korun včetně vybavení na baseball v hodnotě 10 tisíc korun. Policisté po ohledání místa činu zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci. Pachateli hrozí v případě dopadení až dva roky ve vězení,“ sdělila také k druhému případu Štrbáková.

mb

Reklama

MOOLBIKE

Katalog firem » Obchod » Sportovní obchody » Cykloprodejny, elektrokola, prodej koloběžek

Moolbike - Váš osobní prodejce kol Největší specializovaná cyklo prodejna na Palackého je tady s vámi již od roku 1992. Kromě dlouholetých zkušeností a profesionality vám nabízíme i zn...