Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Holice nezvládla hanácké derby a utržila v Prostějově debakl. Sigma B v Břeclavi kvůli silnému dešti nedohrála

Sport

25.8.2014

Autor: Karel Skřička

Fotbalisté HFK Olomouc jeli do Prostějova v naději zisku nějakého bodu, ovšem skutečnost byla úplně jiná. Olomoučtí fotbalisté přesto, že měli dost vyložených šancí, nakonec odjížděli s krutým debaklem a nadále mají v Holici o čem přemýšlet.

V prvních minutách měli holičtí několik vyložených šancí a jen díky zkušenému brankáři Burešovi a zejména jeho zákroku proti gólové hlavičce Pezzottiho udrželi domácí čisté konto. Domácí se vzpamatovali a ukázali Holici jak nakládat s gólovými šancemi. Hned v 10. minutě zastavil nedovoleně nejzkušenější holický hráč Lukášek hráče Kroupu, který následnou penaltu bezpečně proměnil ve vedoucí branku domácích. Hosté však měli i nadále převahu s cílem co nejdříve srovnat skóre, ale bohužel ani z těch vyložených šancí skórovat nedokázali. Samozřejmě i Prostějov měl několik nadějných příležitostí, ale skóre se měnilo až ve 34.minutě. Holický obránce Lukášek podklouzl a hbitý Machálek toho beze zbytku využil ke skórování. To však do konce poločasu nebylo vše. Ještě vloni prvoligový brněnský šutér Kroupa si předpisově zpracoval míč a nezadržitelně jej poslal potřetí za Muchova záda a dá se říci, že již po poločase bylo rozhodnuto. "Když jsme do desáté minuty zazdily tři tutovky nemůžeme přemýšlet o zisku tří bodů," lamentoval holický trenér Jiří Derco.
Ihned po zahájení druhého poločasu o sobě dala vědět útočná dvojice Kroupa, Machálek, ale brankář Mucha se zaskočit nenechal. Otěže hry převzali hosté a postupně Hlavica, Buček a Pezzotti své šance zazdili, a tak přišli ke slovu opět domácí. Je třeba říci, že obrovskou překážkou jim byl domácí brankář Bureš. Na tahu tedy byli opět domácí a v 72.minutě po nahrávce Koudelky se trefil podruhé Machálek a o deset minut později Kroupa hlavičkou dokonal demolici Holice. "Když neproměníme sedm tutových šancí a navíc chybuje v obraně náš nejzkušenější hráč, tak nemůžeme vyhrát," lamentoval po zápase holický lodivod Jiří Derco.

SK Prostějov - HFK Olomouc 5 : 0 ( 3 : 0)
Branky:  8. z pen., 41. a 82.Kroupa, 34. a 72.Machálek
Rozhodčí: Boček - Černý, Hanáková
Žluté karty: Hloch - Lukášek, Šuba
Diváci: 390
Prostějov: Bureš - Hirsch, Zatloukal, Hloch, Rus - Koudelka (86.Kopečný), Fládr, Zelenka, Langer (80.Petržela). Trenér: František Jura.
HFK Olomouc: Mucha – Hlavice, Lukášek, Drbal, Můčka – Štěpánek (33. Šuba), Bača (80. Bořil), Bernard (46. Blažkovský), Buček, Varaďa – Pezzotti. Trenér: Jiří Derco.

Pouhých 63 minut trvalo utkání mezi MSK Břeclav a béčkem Sigmy Olomouc. Pak přišel silný liják, který nepolevil ani po půlhodině, a vyhnal fotbalisty z trávníku a utkání se bude opakovat v náhradním termínu. V přerušení byl stav 1 : 1. Začátek utkání byl v moci Hanáků, kteří měli několik příležitostí a zejména s tečovanou střelou Kalvacha měl brankář Prokop plné ruce práce. Paradoxem je, že domácí z první vážnější akce otevřeli skóre. Střelcem byl mladý hráč z Ruska Tcybrova. Gól byl pro domácí důvod k převzetí otěží v utkání. Do konce poločasu měli velké příležitosti ještě Kunc a Simandl. Od začátku druhého poločasu začalo čím dál více pršet a utkání se měnilo v boj s těžkým terénem. V 60.minutě unikl domácí Carvalho a Jemejka jej zastavil jen díky faulu a Sigma hrála o deseti. To však pranic nebránilo hostím ve vyrovnání. Texlův centr skončil nečekaně za zády překvapeného Prokopa a rozhodčí utkání ukončil. Pravidla zní jasně: v jakékoliv době přerušený zápas se bude opakovat. 

MSK Břeclav - SK Sigma Olomouc B 1 : 1  nedohráno
Branky: 25.Tcybrov - 63.Texl
Rozhodčí: Polák - Mikyska, Podaný
Žluté karty: Simandl - Kalvach
Červená karta: 60. Jemelka
Diváci: 320
Břeclav: Prokop - Dobšíček, Dvořák, Zezula, Hloch - Carvalho, Simandl, Paděra, Smirnov - Tcybrov, Kunc, Trenér: Bečka
Sigma B: Bárta - Texl, Svozil, Štěrba, Jemelka - Bzirský (61.Buchavaldek), Richter, Falta, Kalvach, Vichta (42.Žák) - Schmidt  
Trenér: Augustin Chromý
 

Opakované utkání se odehraje v Břeclavi 3.9.2014

Karel Skřička

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip