Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 7.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Holičtí fotbalisté opustili pohár České pošty nečekaně hned v 1.kole. Nestačili na divizní Blansko

Sport

28.7.2014

Autor: Karel Skřička

V duchu přípravných utkání na mistrovské soutěže proběhlo utkání 1.kola poháru České pošty holických fotbalistů v Blansku. Čekalo se, že hosté účastníci MSFL svého divizního soupeře přehrají, ale opak byl pravdou, prohráli na penalty a vrásky na čele trenéra Jiřího Derca a všech holických funkcionářů se ještě prohloubily.

Střelecká nemohoucnost fotbalistů HFK Olomouc se plně projevila v utkání s Blanskem. Místy až drtivá převaha olomouckých fotbalistů byla k ničemu. Neproměňují vyložené šance a bez gólu se ve fotbale vyhrát nedá. Domácí doslova přihlíželi kombinačním akcím Hanáků, ale o postup se bát nemuseli, jelikož drtivá převaha hostí byla jalová. Příležitosti Pezzottiho, Lysoňka a Šuby nakonec v brance domácích neskončily. Když se konečně na ně usmálo štěstí a ve 35.minutě po přesném centru Varadi vyskočil nejvýše a Pezzotti poslal míč do sítě, se po několika vteřinách rozhodčí rozhodl pro faul útočícího hráče navzdory radujícím se hostím gól neuznat. A tak holičtí odcházeli do šaten smutni a i ukřivděni.

Do druhé půle nastoupili Hanáci s ještě větší vervou a šancí měli ještě mnohem více. Ale co naplat, když nemají v týmu střelce, který by rozhodl utkání alespoň jedním gólem. Domácí totiž neměli ani jeden náznak šance. Ještě v poslední minutě mohli holičtí rozhodnout o postupu. Múčka s Blažkovským vymysleli krásnou akci na jeden dotek, kterou zakončil prvně jmenovaný, ale jeho střela s pomocí obránce skončila na tyči.
Následovaly pokutové kopy, které z olomouckých fotbalistů neproměnili Múčka a Bača, a tak díky střelecké nemohoucnosti fotbalisté HFK opustili pohár hned v prvním kole. Navíc přišli o možnost představit se v dalším kole na domácím stadionu proti druholigovému Frýdku-Místku.

Ze šesti týmů Olomouckého kraje tak postoupili tito: olomoucká Sigma, Prostějov, Zábřeh, Hranice a Uničov. Nepostoupili HFK a nováček divize Kozlovice, které svedli statečnou bitvu s druholigovou Karvinou.

FK APOS Blansko - HFK Olomouc 0:0, na penalty 4:3
HFK: Mucha -  Bernard, Lukášek, Múčka, Bača - Štěpánek (59. Buček), Drbal (86. Bořil), Varaďa, Lysoněk - Pezzotti (76. Blažkovský), Šuba
Trenér: Jiří Derco

Karel Skřička

Reklama

Bacania - Rumunské a řecké potraviny

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Připravujeme jídla z originálních surovin, bez glutamátů a náhražek. U nás ochutnáte autentická zdravá jídla z rumunské a řecké kuchyně!