Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 13.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Holičtí fotbalisté přibrzdili Opavu v cestě do druhé ligy. Sigma B opět nevyužila šanci protlačit se na první místo

Sport

21.4.2014

Autor: Karel Skřička

Nečekaný průběh mělo utkání v Městských sadech v Opavě, kdy jasný favorit MSFL hostil na svém stadionu fotbalisty z olomouckého předměstí Holice, kteří v jarní části soutěže zabrali až v minulém zápase po vítězství nad Hlučínem. Díky remíze HFK v Opavě se před Sigmou B otevřela další šance v případě vítězství probojovat se do čela MSFL. Ale ani v tomto kole ji nevyužila a po remíze doma s Třebíčí zůstala nadále dva body za vedoucím týmem.

Holičtí dokázali zlepšenou formu i v Opavě. Čekalo se, že lídr soutěže prokáže jasně své postavení v tabulce, ale opak byl pravdou.
Hosté psychicky posíleni vítězstvím v minulém kole nad Hlučínem vstoupili do utkání rozhodně lépe než domácí favorit. Lépe kombinovali, ovšem již ve 3. minutě je potkala velmi nešťastná událost. Elitní útočník David Korčián utrpěl v souboji s domácím obráncem zlomeninu holení i lýtkové kosti a byl převezen do nemocnice na ošetření. Všichni mu přejeme brzké uzdravení. Holické fotbalisty jakoby tato událost ještě více semkla a domácí přehrávali. Ovšem k první velké šanci se dostali až ve 25. minutě. Po autu Matysky se dostal až před brankáře Hromek, ale golman jeho ráno vyrazil na roh. V závěru poločasu hosté ještě více svého soupeře zatlačili a po jedné z akcí zahrál domácí obránce Horka rukou na brankové čáře. Dostal červenou kartu a zkušený Marek Heinz si s penaltou poradil excelentně, když Květoňovi poslal míč na opačnou stranu a holičtí šli do kabin s jednogólovým náskokem.
Do druhé půle nastoupili domácí favorité s jasným odhodláním zvrátit průběh utkání. A opravdu jim tento záměr vycházel. Přestože hráli v poli o jednoho hráče oslabeni, zatlačili Hanáky do defenzívy. Hned na začátku druhého poločasu vstřelil Vavřík vyrovnávací branku, ale stál v ofsajdu, tudíž gól nemohl být uznán. Hosté se celý druhý poločas nedokázali vymanit z defenzívy z čehož logicky vyplývalo vyrovnání.
V 72. minutě se nepodařil obránci Dadákovi odkop, čehož využil Grusman, jenž chytrým obhozením brankáře Lešňovského vyrovnal. Tento stav vydržel až do konce utkání. Olomoučtí fotbalisté, ačkoliv většinu utkání hráli s převahou jednoho muže v poli, si odvezli z Opavy velmi cenný bod a lídrovi soutěže jeho cestu za postupem zkomplikovali.

Slezský FC Opava – HFK Olomouc: 1:1 (0:1)
Branky: 72. Grussman - 40. Heinz z pen.
Rozhodčí: Trávníček - Kubica, Lakomý
Žl.karty: Metelka, Polách - Dupkala, Bednář
Diváků: 1624
Opava: Květoň - Vavřík, Dvorník, Horka, Hrabina - Polák - Metelka, Schaffartzik - Grussman - Mrázek, Nekuda ( 46. Wirth)
Trenér: Jan Baránek
HFK Olomouc: Lešňovský - Matyska, Lukášek, Kršák, Dadák (78. Hlavica) - Korčián (6. Stehlík), Hromek, Bednář, Togel (67. Dupkala) - Heinz (87. Bernard), Žondra
Trenér: Jiří Derco

Soubojem dvou týmů dorážejících na první pozici Opavy by se dalo nazvat utkání 22. kola mezi Sigmou B a Třebíčí. Domácí nastoupili bez hráčů pendlujících z prvního týmu a očekával se bojovný výkon Hanáků. Začátek utkání patřil domácím, kteří drželi míč a snažili se propracovat k třebíčské brance. Podařilo se jim to dost brzy. Ve 13. minutě zahrával Petr Ševčík z levé strany přímý kop a jeho střela k překvapení všech skončila za zády brankáře Matiáška. To byla vzpruha pro domácí tým. O minutu později však bylo vše jinak, Štěrba fauloval v pokutovém území hostujícího útočníka a rozhodčí nařídil penaltu. David Komínek byl úspěšným exekutorem a rázem se začínalo vlastně znovu. Utkání se vyrovnalo, ale další šance přišly až v závěru poločasu. Ve 39. minutě se objevil v pokutovém území Olomouce s míčem Kostelecký, ale Reichl jeho šanci zlikvidoval. O minutu později vypálil z dálky Holub a hostující brankář Matiášek jeho ránu z námahou vytěsnil z branky.
Od začátku druhé půle se domácí viditelně snažili strhnout vedení na svou stranu. Zejména po pravé straně tahali útoky Holub s Petrem Ševčíkem a zásobovali spoluhráče centry do vápna. Domácí obrana však stíhala olomoucké hráče obsazovat a nenechali jim mnoho prostoru.
V 68. minutě se dostal k vyraženému míči Holub a jeho střela znamenala vedení pro hanácký tým. V 74. minutě se dostal do velké šance Adam Ševčík. Dokázal si přehodit brankáře, ale dobíhající obránce mu šanci překazil. Když se domácím nepodařilo svůj náskok pojistit, udeřili hosté. Vypracovali si několik šancí a v 82. minutě se jim podařilo vyrovnat. Do domácí obrany se vloudila chybička a k míči se dostal střídající Florián, který prostřelil Reichla. O necelou minutu později to byl opět s chutí hrající Florián, který tvrdě vystřelil z dálky, a ke štěstí olomouckých míč jen těsně minul Reichlovu branku. V 88. minutě to byl další střídající třebíčský hráč Válek, jehož střela z voleje mířila jen pár centimetrů nad břevno.
Utkání tedy skončilo zaslouženou remízou. Hrstka diváků včetně bouřlivé skupiny těch z Třebíče mohli vidět velmi zajímavé a rušné utkání s mnoha šancemi na obou stranách.
"Je škoda ztráty dvou bodů v tomto utkání. Mohli jsme se dotáhnout na vedoucí Opavu. Dvakrát jsme vedli a vedení ztratili. Narazili jsme na velmi dobře bránícího soupeře. Celý zápas jsme hráli do plných a soupeř nás vlastně ohrožoval z brejků. Těžko jsme se proti jejich obraně prosazovali" hodnotil utkání domácí trenér Josef Mucha.
V dalším kole hostí holičtí fotbalisté na svém stadionu v sobotu 26. dubna Mikulovice. Sigma B hraje další utkání v neděli v 16:00 v Kroměříži.

SK Sigma Olomouc B - Horácký fotbalový klub Třebíč 2 : 2 (1 : 1)
Branky: 14. Ševčík Petr, 68. Holub - 15. Komínek (z pen.), 83. Florián
Rozhodčí: Ondráš - Ogrodník, Batík
Žl.karty: Podzemský, Dobrovolný, Havránek vš.Třebíč
Diváci: 89
Olomouc B: Reichl - Hladík, Ševčík Ond., Štěrba, Hýbl - Holub (74.Texl), Ševčík Petr, Habusta, Richter (55. Plšek) - Schmidt, Stříž (46. Ševčík Adam)
Trenér: Josef Mucha
Třebíč: Matiášek - Chalupa Mart., Komínek, Havránek, Chalupa Pavel - Svoboda Štěpán, Chlup, Podzemský (86. Válek), Kostelecký (46. Florián) - Dobrovolný (88. Ujčík), Svoboda Petr Trenér: Libor Zelinka

Karel Skřička

Reklama

ANCORA - italská bižuterie

Katalog firem » Obchod

Italská bižuterie z různých materiálů i recyklovaných - dámská i pánská, prodej ručně zhotovených kabelek a letních šátků nebo zimních šál, peněženky, letní klobouky (nelámavé - n...