Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 3.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hráči i realizační tým Sigmy besedovali s fanoušky, slíbili jim zlepšení

Sport

28.8.2014

Autor: rhe

Na hlavní tribuně Androva stadionu se ve středu večer uskutečnila beseda sportovního manažera SK Sigma Olomouc Ladislava Mináře, trenéra Leoše Kalvody a celého týmu s fanoušky. Během setkání, které trvalo téměř hodinu a půl, se probíral především nevydařený vstup Hanáků do sezony. Byť zazněly i ostřejší věci, celé setkání vyznělo pozitivně. Za všechny vyjádřil příslib Jan Rajnoch. "Nesmíme myslet tak, že v Opavě musíme vyhrát. Prostě tam vyhrajeme! 
A když předvedeme to, co třeba dnes na tréninku, tak, se vším respektem k Opavě, jim musíme dát čtyřku."

Cestu na besedu si našlo zhruba sedm desítek fanoušků. Ladislav Minář, Leoš Kalvoda a hráči museli především vysvětlovat, proč se v úvodu sezony nedaří. Předseda Sigma United Tomáš Vaida na začátku pro vstup do diskuze ukázal graf umístění SK Sigma Olomouc za poslední roky. Otázka zněla, jak se mohl tým, ve kterém zůstalo od roku 2012, kdy vyhrál Český pohár a sezónu poté byl čtvrtý, 90 % hráčů, dostat tak dolů.
"Nemůžu hodnotit, co bylo před tím, jsem tu šest měsíců, nemůžu dělat chytrého, po bitvě je každý generál. Vím, že mám i já svůj díl viny na sestupu, vedl jsem tým v závěru ligy, ale určitě jsem dělal vše, nepodařilo se to uhrát. Myslím si, že hlavní potíž je nyní ne v kondici, ale v psychice, která sráží výkony hráčů, ale je pravda, že jsem nečekal, že s tím budou až takové problémy a že se z toho prostě musí dostat," řekl během diskuze sportovní ředitel Ladislav Minář.
Došlo i na metodické věci. Fanoušek Vlasta, sám údajně majitel trenérské licence, se ptal na kondiční připravenost hráčů, standartky i systém hry, což zodpovídal především kouč Leoš Kalvoda a jeho asistent Pavol Mlynár. "Hráči jsou podle mě připraveni dobře. Trénujeme stejně, jejich výkonnost a stav vyhodnocujeme, nechceme, aby byli přetrénovaní ani nedotrénovaní. Každý hráč má možnost přijít a svůj stav konzultovat," řekl Mlynár.
"V přípravě hráči parametry na bojovnost splňovali, leží to v hlavě hráčů. Na tréninku vše funguje, tam je radost se na to dívat. Uvažujeme o tom, že bychom začali s někým v oblasti psychologie spolupracovat," řekl trenér Kalvoda. Načež se na tuto pozici nabídl hlavní legendární kotelník Pišta, což vzbudilo všeobecný ohlas.
Penaltu měl kopat Ordoš, Navrátil se nelíbil fans proti Znojmu
Leoš Kalvoda vysvětloval i situaci s pokutovým kopem v Sokolově, který Cana neproměnil, ale určení byli Ordoš s Houskou. "Cana byl na lavičce proti Znojmu proto, že jsme chtěli eliminovat Šindelářem Oklešťka, určitě to nebylo kvůli penaltě. Souhlasím s tím, že Michal Ordoš měl zodpovědnost na sebe vzít, kdo jiný? Ale kdybych mu to direktivně nařídil, když se necítí, tak by ji nedal, a bylo by to na mě," řekl Kalvoda. "Znojmo dělalo ze začátku mého působení tam taky chyby, hrozné chyby, je to jen o práci, klukům věřím, že dokážou pokyny plnit a výkony půjdou nahoru," dodal Kalvoda.
Kritiku si vyslechl i záložník či útočník Jan Navrátil. Fanouškům se nelíbil jeho výkon proti Znojmu. "Bylo to odfláklé nebo není to tím, že tě chtěla před dvěma lety Sparta a ty máš od té doby nižší motivaci?" zaznělo z řad fandů. "Je hloupost, aby šel někdo do zápasu s tím, že ho odflákne. Cítil jsem na sobě, že se mi nedaří, ale není to tak, že bych něco odflákl. Od Sparty jsem žádnou oficiální nabídku nikdy nedostal, takže to taky jednoznačně odmítám," řekl rodák z Troubek Jan Navrátil.

"Bez Lébra by klub neměl na výplaty," řekl Ladislav Minář
Zazněl taky dotaz, zda v klubu funguje i vztah mezi majitelem Josefem Lébrem a hráči jako jeho zaměstnanci. Navíc se po Znojmu objevilo také skandování fanoušků: "Lébr ven."
"Nebýt pana Lébra, tak by tady nikdo z nás neměl výplatu. Takže respekt k němu musíme mít naprosto absolutní. Provoz klubu stojí desítky milionů a on ho z x procent platí. Že výkony hráčů okomentoval v novinách, tak na to prostě měl jednoduše právo ze své pozice," zmínil Ladislav Minář.
"Skandování vůči němu vnímám jako nefér, nejsem tady ničím zatížen z minulosti. Minimálně za tu dobu, co jsem 
v klubu já, si to nezaslouží. Bez něj bychom o první ligu nehráli a nevidím tady nikoho, kdo by to mohl dělat místo něj," uvedl Minář.
Fanoušci si se všemi přítomnými vyříkali vše od srdce, hráčům vyjádřili důvěru. Jako například fanynka Boženka ze Slatinic, ta za prohlášení "Fandila jsem, fandím a fandit budu, držím palečky,“ sklidila aplaus od všech zúčastněných.
Na závěr si vzala slovo posila z Liberce Jan Rajnoch. "Když jsem přišel, atmosféra nebyla dobrá, ale na všech cítím, že to chtějí změnit. Nesmíme myslet tak, že v Opavě musíme vyhrát. Prostě tam vyhrajeme! 
A když předvedeme to, co třeba ve středu na tréninku, tak, se vším respektem k Opavě, jim musíme dát čtyřku," prohlásil bývalý reprezentant.
Permanentkáři na B-tým a pohár zdarma
V neděli čeká tým SK Sigma Olomouc B v MSFL doma derby proti 1. SK Prostějov. Tento zápas 4. kola MSFL se hraje na hřišti číslo 2 Androva sportovního areálu. Vstupné na béčko činí 20 korun, držitelé permanentek mají zápasy béčka zadarmo, stejně jako domácí utkání v Poháru České pošty.
Na sezonu 2014/2015 byly v prodeji permanentky pouze na domácí utkání áčka SK Sigma Olomouc. To už ale nyní neplatí, permanentka znamená vstup zdarma na domácí zápas béčka v MSFL a také áčka v národním poháru. Po středeční podařené besedě fanoušků s hráči áčka se SK Sigma rozhodl přidat permanentkářům jako bonus na věrnost další výhodu v podobě volného vstupu na béčko a pohár.

Reklama

Los Capolitos

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Los Capolitos je síť mexických restaurací typu fast casual, založená na autentickém a chutném jídlu, mladém a energickém kolektivu, moderních techologiích a úsměvu zdarma. Držíme se toho...