Reklama

Úterý 19. března 2024, svátek má Josef, venku je 4.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hrdina utkání se Zlínem Jiří Trvaj: "Rozhodla skvělá obětavost kluků v oslabeních"

Rozhovory

17.9.2014

Autor: Radek Heloňa

Mora zažila po sedmnácti letech první výhru v extralize a hned proti úřadujícímu mistrovi ze Zlína. Kdo ví, jak by zápas dopadl, kdyby brankář Kohoutů Jiří Trvaj v první třetině nezavřel za stavu 0:2 branku a nezabránil dalším, minimálně třem gólům Ševců. Po zápase byl po právu vyhlášen hvězdou utkání a dostalo se mu zasloužených ovací zaplněné "Plecharény". "Trvka" to moc neřešil. "Já na to slavení moc nejsem, ale když mi Tomáš Vošvrda řekl, tak jsem tam jednu rybičku pro diváky udělal," řekl po zápase novinářům.

Jirko, jak vidíte první výhru HC Olomouc v letošním ročníku?
Samozřejmě fantasticky. Bylo to velmi těžké. V první třetině nás Zlín dostal pod velký tlak. Naštěstí jsme to přežili ještě se solidním výsledkem, dostali jsme jen dvě branky a od druhé třetiny, si myslím, že jsme byli lepším týmem.

Po druhém gólu si trenéři brali oddechový čas. Co po mužstvu chtěli?
To já bohužel nevím. Já tam nejezdím, mám pořád stejné úkoly, ať vedeme nebo prohráváme. Ale určitě hráčům říkali, že se nic neděje, aby hráli dál, že ten zápas půjde zvrátit.

V první třetině jste měl několik výborných zákroků, zastavil jste tlak Zlína, přesto jste dvakrát inkasoval. Věřil jste ještě v obrat?
Určitě jsem to nevzdal v hlavě. Samozřejmě, že prohrávat doma se Zlínem, který umí držet náskok, není nic extra. Ale soustředil jsem se na výkony, abych neinkasoval, což se povedlo. Kluci zabrali a povedlo se nám to otočit.

Jak jste na tom byl na konci zápasu, kdy hrál Zlín dvě dlouhé přesilovku a prakticky vás zamknul na celou dobou do obranného pásma?
Bylo to dlouhé...nemohli jsme to vyhodit, ale tam musím hráče pochválit, protože lehali do střel, puk se ke mě nedostal. Oni to zvládli ubránit, což byl samozřejmě jeden z klíčových momentů toho utkání.

Co zatím říkáte na ty první tři zápasy?
Máme čtyři body, což je dobré. Nemůžeme si myslet, že přijedeme do Třince a že tam vyhrajeme. Samozřejmě se tam o to popereme.

Má toto vítězství nad Zlínem pro vás nějakou zvláštní příchuť kvůli prohranému finále s Kometou?
Ne, tu medaili už mi po dnešku nikdo nedá (smích). Už je to pryč samozřejmě, chytám za jiný tým.

Nakonec jste si i skočil na oslavu před kotel po zápase... Jak to?
Ukecal mě Tomáš Vošvrda. Já to nedělám, je to o mě známo, ale nechal jsme se ukecat. Říkal: "Tak tu rybičku skoč," tak jsem skočil...(smích). Ale já jsem v těch oslavách spíše zdrženlivější, přemýšlím, už nad tím, aby se nám povedli i další zápasy.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

BOUNTY ROCK CAFE

Katalog firem » Restaurace, stravování » Bary a kavárny

Restaurace a rockový klub. Pravidelné koncerty - Blues and Rock. Na čepu tankový Pilsner Urquell. Polední menu 10:30 - 14:00. Vaříme do každý den do 21:30 včetně sobot a nedělí.