Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 3.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hudba, tanec, pochod gayů a leseb. Další našlapaný víkend je před námi

Tipy a názory

31.7.2015

Autor: Adam Baštinec

Prázdniny pomaličku načínají svou druhou polovinu, přesto se rozhodně nebudete nudit. První srpnový víkend nabízí řadu zajímavých akcí a událostí. Pokud vám pumpuje rock v žilách, neměli byste chybět na některém z festivalů. Hanácké Woodstock i Šternberský kopec začínají současně v sobotu po poledni. Jestliže si potrpíte na sofistikovanější styl hudby, pak pro vás ve večerních hodinách z olomoucké radnice zahraje žesťové kvinteto Olomoučtí trubači. Kromě koncertů můžete navštívit třeba první pochod komunity gayů a leseb v Olomouci, nebo si zajít na výstavu Kinematograf, kde se dozvíte spoustu informací z historie filmu. Nasát atmosféru španělské kultury můžete při příležitosti sedmého ročníku Colores Flamencos, která probíhá už od včerejšího dne.

Tipy na víkend z našeho Přehledu akcí

sobota /12:30 - 00:00/ Hanácké woodstock / Velká Bystřice
sobota, neděle Colores Flamencos 
sobota /od 14:00/ Šternberský kopec 2015  / Hrad Šternberk
od 1.8 do 31. 8 Výstava Kinematograf / Fort XVII Křelov 
sobota /13:30/ Pepino Rainbow Pride Olomouc / Dolní náměstí
sobota /21:00/ Noční muzicírování / Horní náměstí

Rockový nářez ve Velké Bystřici, začíná pátý ročník Hanáckého Woodstocku

Milovníci festivalů si tento týden přijdou na své, nedaleko Olomouce startuje open air festival Hanácké Woodstock. Ten zahájí v jednu hodinu kapela Kašpárek v rohlíku se svým bejbypankem, hlavní hvězdou celého sobotního dne bude Žlutý pes s frontmanem Ondřejem Hejmou. Organizátoři si v rámci pátého výročí festivalu pro návštěvníky přichystali Bystřický pivní salon. Tam se dostanou i lidé, kteří si nezakoupí vstupenku. Každý si zde bude moci vybrat z pestré nabídky čtyřiadvaceti druhů piv. Pakliže si budete chtít na chvíli odpočinout od hudby, můžete navštívit výstavu rockových fotografií Jiřího Regenta, kterou pořadatelé nainstalují u amfiteátru. Vstupné je v den začátku festivalu 300 korun.

Festival Colores Flamencos je v plném proudu, v sobotu proběhne slavnostní galavečer

Sice tento svátek hudby a kultury už začal, ale vy se stejně můžete nechat unést španělskou atmosférou, která bude po celé tři dny v Olomouci. Přijďte navštívit mezinárodní festival flamenca a španělské kultury. Originální Sangria, španělská vína a speciality naleznete ve stylové restauraci a baru Morgan´s restaurant v Mlýnské ulici. V rámci události Sangria party vám zahraje DJ Enrique. Součástí celé události jsou i flamencové workshopy, kde vás Petra Pšeničná naučí základy flamenca. Kromě nejrůznějších specialit a pochutin se můžete těšit i na přehlídku španělských filmů, která se uskuteční v kinu Metropol. Hlavním bodem celého festivalu je sobotní galavečer, na který si můžete zakoupit vstupenky v síti ticketportalu, popřípadě v městském informačním centru v podloubí olomoucké radnice.

No Name a David Koller vystoupí na festivalu Šternberský kopec

Areál hradu Šternberk zaplaví v sobotu od dvou hodin odpoledne davy fanoušků. Akce konaná v rámci projektu Šternberské kulturní léto pod hvězdami oslaví letos své dvacáté jubileum. V rámci oslav zde vystoupí kapely Walda gang, Mňága a Žďorp nebo třeba No Name. Hlavní hvězdou bude David Koller se svým bandem. Celým programem vás za mikrofonem provede Lenka Trčková, kterou můžete znát z pořadu Dobré ráno na ČT 2. Vstupenky si příznivci mohli zakoupit v předprodeji už od 290 korun, na místě pak zaplatí 490. Pro děti do šesti let je vstup zdarma. Program naleznete zde.

Milovníci filmu si přijdou na své. Výstava Kinematograf v Křelově začíná už zítra

Jestliže vás nebaví trávit volný čas u vody, ale prahnete po nových vědomostech z oblasti filmu, můžete navštívit Fortovou pevnost v Křelově. Ta se od soboty promění v kinematografické muzeum. První část výstavy nabídne exkurz do historie filmu, lákavou možností pro každého je vyzkoušet si rozpohybovat první film od Eduada Muybridge. V druhé části výstavy jsou připraveny živé projektory, které navrátí dospělé do dětských let. Na konec byste se měli dočkat několika ukázek krátkých filmů, například od bratrů Lumiérů. Výstava bude probíhat po celý srpen. Plné vstupné činí 50 korun, snížené 30 korun. Více informací najdete zde.

Chcete podpořit komunitu gayů a leseb v Olomouci? Přidejte se do průvodu

Oslavný pochod lásky mezi stejným pohlavím odstartuje zítra v půl druhé odpoledne na Dolním náměstí (původně měl jít z náměstí Horního). Součástí celého pochodu je i bohatý program, v 15:00 se otevře festivalový jarmark, kde si budete moci nakoupit výrobky spojené právě s touto komunitou. V přistaveném sanitním voze od České společnosti AIDS pomoci, se můžete bezplatně nechat otestovat na vir HIV. Pokud vás nebaví pochodovat úmorným vedrem, které meteorologové na zítra slibují, přijďte až na večerní koncert, jehož host bude jedním z překvapení celého dne. Nebo navštivte večerní afterparty v klubu Diva, kterou bude moderovat modelka Agáta Hanychová. Trasu průvodu najdete zde.

Večerní koncerty v Olomouci s kouzelnou atmosférou

Každou srpnovou sobotu mezi devátou a desátou hodinou večerní si můžete poslechnout koncerty komorních souborů. Právě zítra se na historické lodžii v historické radnici na Horním náměstí rozezní hudba žesťového kvintetu Olomoučtí trubači. Noční muzicírování má v Olomouci letitou tradici. Každoročně koncerty navštěvují stovky lidí, kteří si nenechají ujít líbezné tóny v prostředí historický budov, jež dávají nočnímu muzicírování tu správnou atmosféru.

 

Adam Baštinec

Reklama

Moravská pražírna

Katalog firem » Restaurace, stravování » Bary a kavárny

Jsme Moravská pražírna. Kávu pouze neprodáváme, kávou již 15 let žijeme. Klademe důraz na konkrétní specifickou oblast původu. Pomáháme při pěstování kávovníku na plantážích. Sk...