Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hvězda festivalu Uriah Heep chce černé ručníky a dvoukilové činky

Kultura

12.6.2015

Autor: Pavel Vysloužil

Zajímavé požadavky musejí občas respektovat pořadatelé festivalů, kteří chtějí mít za headlinery hvězdy světové i české pop music. A to i ty, které zažily největší slávu již před mnoha lety. I když v sobotu nebude čekat členy slavné kapely Uriah Heep u olomouckého hotelu Clarion červený koberec a lahve nejluxusnějšího šampaňského, pár drobností si hodlá jedna z legend rockové hudby dopřát. Na festival Bounty Rock Cafe Open Air chce být řádně připravena.

"V seznamu nás překvapil požadavek na černé ručníky a dvoukilové činky, jinak si ale Uriáši nehrají na žádné primadony. Chtějí třeba litr whiskey Jack Daniels, 24 lahví pepsi coly, láhev burgundského, nejlépe značky Louis Jadot, k tomu nějaký lepší koňak a piva stačí z Plzně, Budějovic či dokonce ze Smíchova," konstatuje organizátor festivalu Dušan Neumann. Na snídani pak produkce kapely velmi důrazně požádala, samozřejmě kromě jiných potravin, o čerstvý zázvor. "Vše jsme předali managementu hotelu a s plněním nebude žádný problém," podotkl. Podle něj nejsou požadavky skupiny ve světle její slávy nijak přemrštěné.

Pořadatele nicméně překvapil požadavek, že sobotní oběd v hotelu nesmí být take-away (přinesená například pizza či kebab odjinud) a že je potřeba zajistit stoly, židle, ubrusy a příbory. "Až zpětně jsme se dozvěděli, že stejný list dostávají pořadatelé v exotických zemích, kde jsou jiné standardy stravování než v Evropě," řekl s úsměvem Neumann. Většina muzikantů, ať už jsou ze světa nebo z Česka, jsou ale normální lidé, kterým stačí běžné hotelové služby a přiměřené zázemí za pódiem. "Na druhou stranu loni Ian Anderson z Jethro Tull striktně vyžadoval, že se v zázemí nesmí už dvacet minut před jeho příchodem kouřit ani venku a obsluha pódia se musela na jeho přání převléct do černých trik."

Bounty Rock Cafe Open Air startuje v sobotu ve 12:30 na Korunní pevnůstce v Olomouci. Pátý ročník největšího olomouckého rockového festivalu představí skupiny Perseus, Dark Gamballe, Citron, Tublatanka, Uriah Heep a Stromboli. Levnější lístky v předprodeji lze dostat do pátku do 18:00, na místě přijde vstupenka bez desetikoruny na tisícovku.

Pavel Vysloužilmluvčí, Bounty Rock Cafe Open Air

Reklama

MUDr. Malvína Hacarová

Katalog firem » Zdravotnictví

Do ordinace je NEZBYTNÉ se telefonicky objednat dopoledne 8-13 hod., aby nedocházelo ke kumulaci pacientů v čekárně. Prosíme pacienty s akutní infekcí horních dýchacích cest - vstup do ordinace...