Reklama

Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund, venku je 19.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Integrace dopravy pokračuje, na jeden lístek se bude cestovat i do Hluboček a Tršic

Zprávy z regionu

7.6.2013

Autor: amb

Poslední regionální autobusový dopravce Auta-busy Studený, který doposud nebyl součástí Integrovaného dopravního systému Olomoukého kraje (IDSOK), bude od 1. července provozovat dvě linky již začleněné do tohoto systému. Tímto krokem bude dokončena integrace všech autobusových dopravců v kraji a zejména v olomoucké zóně 71.

Na dopravní obslužnosti v Olomouci a okolí se v rámci IDSOK nyní podílí především Dopravní podnik města Olomouce, ale také další dopravci, jimiž jsou Veolia Transport, First Transport Lines a Vojtila Trans. Nově k nim teď od prázdnin přibude firma Auta-busy Studený, a to na linkách Olomouc - Doloplazy - Tršice a Olomouc - Velká Bystřice - Hlubočky.
"Tyto linky již dopravce provozuje, zatím však pro něj neplatí stejné tarifní a smluvní podmínky jako pro ostatní dopravce. Integrací zmíněných linek do IDSOK dojde ke zjednodušení přepravy pro cestující, zejména při pořizování jízdenek. Nově budou moci cestující na jeden jízdní doklad z těchto linek přestoupit na MHD v Olomouci či spoje jiných dopravců zařazených do integrovaného systému," vysvětlila mluvčí olomouckého magistrátu Radka Štědrá.
Městští radní podle ní na svém posledním jednání schválili tarifní dohodu o stanovení podílu tržeb mezi dopravci Auta-busy Studený a Dopravním podnikem města Olomouce v zóně 71. "Tato dohoda nastavuje novému dopravci v rámci systému stejné podmínky jako pro ostatní dopravce zapojené do IDSOK," doplnila mluvčí.

amb

Reklama

Himis Art

Katalog firem » Obchod » Papírnictví, kancelářské potřeby

Nabízíme: * výtvarné potřeby * školní potřeby * ručně malované hedvábí * kancelářské potřeby * hospodářské tiskopisy OPTYS * dárkové zboží * zboží pro domácnost ...