Reklama

Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert, venku je 24.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Integrace dopravy se vyplatí: Po příjezdu vlaku každý druhý cestující přesedá na MHD

Zprávy z regionu

6.12.2013

Autor: barsi

Vyplatí se připojit železniční dopravu do integrovaného systému Olomouckého kraje? Podle průzkumu, který provedl Olomoucký kraj ve spolupráci s Univerzitou Palackého, jednoznačně ano. Každý druhý občan cestující vlakem na trati 310 v úseku Hrubá Voda – Olomouc po příjezdu do hanácké metropole totiž přesedá na městskou hromadnou dopravu. Jedna jízdenka pro všechny typy dopravy tak těmto lidem nejen usnadní cestování, ale také ušetří finance.  

Toto zjištění vyplynulo ze sčítání cestujících, které připravil koordinátor Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje ve spolupráci s Univerzitou Palackého. "Výsledky jsou pro nás důležitým argumentem pro zařazení této trati do Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje," říká 1. náměstek hejtmana Alois Mačák řídící rezort dopravy. A jak toto sčítání probíhalo? Šest tazatelů přímo ve vlaku oslovilo celkem 1957 cestujících. Zajímali se o cíl jejich cesty a přestup na městskou hromadnou dopravu. Zjistilo se, že polovina lidí na nádraží cestu nekončí a pokračuje dále autobusem či tramvají.

Připravovaná integrace této trati bude zlomová. Poprvé se do ní totiž zapojí příměstská železniční doprava končící v hlavním přestupovém uzlu Olomouc. Železniční trať 310 by se tak měla stát součástí Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje k 1. dubnu 2014. Občanům bude následně stačit jedna jízdenka k cestování vlakem, příměstským autobusem i tramvajemi a autobusy městské hromadné dopravy.

barsi

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip