Reklama

Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert, venku je 20.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Integrace tratí v kraji pokračuje, na dalších třech bude platit společný jízdní doklad

Zprávy z regionu

27.2.2013

Autor: roc

Integrovaný dopravní systém Olomouckého kraje se od března rozšíří o tři nové železniční trati. Jeho výhod budou moci nově využít cestující na trasách Prostějov - Dzbel, Červenka - Prostějov a Zlaté Hory - Mikulovice. Projekt připravil Koordinátor Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje (KIDSOK), který funguje od loňského ledna.

"Integrace veřejné dopravy je jedním z našich hlavních cílů. Do budoucna v ní chceme i nadále pokračovat," konstatoval ředitel KIDSOK Jaroslav Tomík.
Nový projekt KIDSOK integruje trať 271 (Prostějov - Kostelec na Hané - Dzbel), 273 (Červenka - Senice na Hané - Prostějov) a 297 (Mikulovice - Ondřejovice - Zlaté Hory). Cestující na nich budou moci využívat jeden jízdní doklad platící v autobusech i vlacích. To jim uspoří peníze na jízdenky i čas, protože se mohou rozhodovat mezi více druhy dopravy i podle konkrétní doby odjezdu spoje.
Zapojení dalších železničních tratí do integrovaného systému přichází po takřka šestileté pauze. Dosud poslední integrovanou drážní tratí bylo železniční spojení mezi Šumperkem a Zábřehem v dubnu 2007. V případě autobusové dopravy se systém naposledy rozrostl v roce 2010 o linky v severní části Prostějovska.
Olomoucký kraj integraci podporuje s cílem zatraktivnit veřejnou dopravu a přimět část občanů, aby jí dali přednost před individuálním cestováním. Systém začal vznikat již před ustavením krajů na Olomoucku. Postupně se rozšiřoval a kromě městské hromadné dopravy a autobusových linek se do něj po převzetí kompetencí v dopravě krajem postupně začlenila také část železničních tratí.
Koordinátor Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje je krajskou příspěvkovou organizací. Hlavním smyslem jeho zřízení k 1. lednu loňského roku byla centralizace veřejné dopravy a její systémové řízení z jednoho místa. V čele organizace stojí od jejího vzniku Jaroslav Tomík.

roc

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip