Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Jindřich Štreit vystavuje v devatenácti kavárnách najednou. Láká na červnovou oslavu Nizozemska

Zprávy z regionu

28.4.2016

Autor: roc

Hned v devatenácti olomouckých kavárnách najednou vystavuje své snímky Jindřich Štreit. Neobvykle rozmístěná expozice má nalákat návštěvníky do Velké Bystřice, kde se v červnu uskuteční oslava tradičního nizozemského svátku Dne krále. Právě tuto zemi a její kulturu a zvyklosti má akce přiblížit.

Autorem vystavených snímků je známý fotograf Jindřich Štreit. Zachytil na nich cizince, kteří do České republiky přišli cíleně, a to z různých důvodů - za láskou, za prací nebo při útěku před válkou. “Výstava však tentokrát nemá upozorňovat na problematiku začlenění cizinců do naší společnosti, ale má být pozvánkou na akci ORANJEééé, která proběhne první červnovou sobotu ve Velké Bystřici. Organizátoři akce se prostřednictvím rozmanitého kulturního programu budou snažit široké veřejnosti přiblížit charakter Nizozemského království a jejich tradiční kulturní zvyklosti,” přiblížila za pořadatele Hana Bělařová. V každé kavárně jsou kromě fotografií umístěny pohlednice a hrací karty, díky nimž se její návštěvníci mohou do kavárenského okruhu zapojit i aktivně. “Výstava vyzývá k tomu, aby si návštěvníci obešli jednotlivé kavárny, podívali se na fotografie a získali razítko do hrací karty. Když pak vyplněné hrací karty přinesou v sobotu 4. června do Velké Bystřice, mohou se zúčastnit slosování o fotografii Jindřicha Štreita nebo knižní ceny. Pohlednice si zase návštěvníci mohou vzít a poslat svým známým a kamarádům jako pozdrav nebo pozvánku do Velké Bystřice, kde společně mohou prožít příjemný den,” doplnila Bělařová.

Sám Štreit projekt chválí: ”Jsem moc rád, že se díky mým fotografiím zrodilo něco tak příjemného. Moc rád se s cizinci, které jsem fotil a kteří se stali mými přáteli, setkávám. Bohužel, někdy k tomu chybí příležitost a díky tomuto projektu máme možnost se sejít aspoň jednou v roce,” uzavírá fotograf.

roc

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941