Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 4.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Jak se vám líbí? Plánovaný mrakodrap v Šantovce se představuje ve vozech MHD

Zprávy z regionu

18.12.2012

Autor: roc

Od včerejšího rána začala ve všech olomouckých autobusech a tramvajích jezdit netradiční výstava. Společnost SMC Development, investor nové čtvrti Šantovka, která právě vzniká v Olomouci, se rozhodl lidem představit dominantu celého areálu. Výškovou budovu o 22 patrech, kterou navrhl ateliér Benoy z Londýna, mohou Olomoučané vidět v dopravních prostředcích spolu s dalšími vizualizacemi londýnských architektů až do konce letošního roku.

"Chceme lidem z Olomouce přiblížit zajímavý architektonický koncept, který v tuzemsku nemá obdobu," uvedl Luděk Schmidt ze společnosti SMC Development. Podle něj stavba nijak nebrání pohledům na historické centrum, je elegantní a subtilní zároveň. Výstava zároveň prezentuje přes desítku dalších projektů společnosti Benoy z celého světa.

Olomoucká čtvrť Šantovka vzniká na ploše zhruba jedenácti hektarů. Kromě obchodní galerie, která se otevře příští rok, počítá investor s vybudováním kancelářského komplexu a obytné čtvrti se vším potřebným zázemím. Protože stavby vznikají nedaleko starobylého centra Olomouce, ke spolupráci na architektonickém řešení byl pozván právě světoznámý ateliér Benoy. Ten má za sebou množství obdobných projektů po celém světě, kdy zvládl zakomponovat novou zástavbu do kontextu historických měst.
Aby si obyvatelé města mohli udělat představu, jak bude nová dominanta vypadat, se investor rozhodl kromě kampaně v autobusech a tramvajích také uspořádat architektonickou výstavu ve vstupní hale Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého.

roc

Reklama

Vlastivědná společnost muzejní v Olomouci

Katalog firem » Kultura a umění » Muzea, expozice, forty

Vlastivědná společnost muzejní v Olomouci je otevřeným sdružením lidí s různými zájmy. Spojuje zájemce o regionální historii, vlastivědu, přírodu a umění, stejně jako zájemce o úzce ...