Reklama

Pátek 17. května 2024, svátek má Aneta, venku je 14.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Jakub Herman hledal příčiny výpadku Mory proti Pardubicím

Sport

12.12.2016

Autor: rhe

Už to vypadalo, že je Mora venku z krize, když doma přejela týmy z popředí tabulky - Kometu a Litvínov. Po bodu z Mladé Boleslavi, kdy Hanáci zvládli srovnat ze stavu 0:3, ale přišel další výpadek proti Pardubicím. Kohouti prohrávali po čtrnácti minutách 0:4, a byť se jim podařilo snížit na 2:4, pachuť z nepovedeného duelu proti předposlednímu zůstala. Střelec druhé branky Jakub Herman viděl stejně jako kouč Venera problém v přístupu. "Asi jsme si mysleli, že nám to tam napadá jako s Kometou a Litvínovem, ale musíme zpátky na zem a začít znovu makat. Tyto body nám budou chybět," říkal po utkání s Pardubicemi Herman.

Jakub Herman na buly v utkání s Kometou. Proti Brnu a Litvínovu Mora zahrála skvělé zápasy, proti Pardubicím na to ale Kohouti nenavázali. Jakub Herman na buly v utkání s Kometou. Proti Brnu a Litvínovu Mora zahrála skvělé zápasy, proti Pardubicím na to ale Kohouti nenavázali. Foto: Jan Procházka

Jakube, čím to, že jste dnes na Pardubice nestačili?
Bohužel jsme jim dali svým laxním přístupem šanci v první třetině jít do luxusního trháku. Čtyřbrankové vedení se pak těžko dotahuje. Můžeme být pak po zbytek utkání lepší, ale už to k bodům nevede. Můžeme si za to sami.

Inkasovali jste čtyři branky za čtrnáct minut v první třetině. Jak se to mohlo stát na domácím ledě?
Bylo to podobné jako v Mladé Boleslavi, kde jsme také rychle prohrávali 0:3, dnes to bylo ještě o gól horší. Musím zopakovat, že to byl především laxní přístup. Oni, co vystřelili, tak jim to tam spadlo, dva góly padly po tečích. V obranném pásmu jsme zbytečně přicházeli o puky, nebo jsme je nedostali včas z pásma, a soupeř to dokázal potrestat.

První dva góly byly nešťastné, po tečích, pak přišly ty chyby. Bylo to už pod vlivem faktu, že soupeř vede?
Nevím, prohrávali jsme opravdu rychle 2:0. My jsme tam nějaké šance na srovnání měli, ale neproměnili jsme je a zase jsme dostali gól. Jak to bylo 0:4, tak to trenéři stáhli na tři pětky, ale už bylo pozdě. Kdybychom první třetinu odehráli jako ty dvě další, tak si myslím, že  neprohrajeme.

Čím to, že i v koncovce byl opět nedůraz, protože do zakončení i před Kacetla jste se dostávali?
Ano, to je pravda, asi jsme si mysleli, že nám to tam napadá jako s Kometou a Litvínovem, ale musíme zpátky na zem a začít znovu makat. Tyto body nám budou chybět.

Jak moc vás tato porážka může rozhodit?
Prostě se prohrálo, přes reprezentační pauzu musíme potrénovat. Jedem od znova, zápasů je ještě hodně, ale s týmy ze spodku tabulky musíme bodovat.

Jakub Herman vsítil proti Pardubicím druhou branku, přišla však příliš pozdě. Na srovnání už měla Mora jen něco přes dvě minuty a hosté vedli stále o dva... Jakub Herman vsítil proti Pardubicím druhou branku, přišla však příliš pozdě. Na srovnání už měla Mora jen něco přes dvě minuty a hosté vedli stále o dva... Foto: Jan Procházka

Jak dlouho jste ještě doufali ve zvrat?
Já jsem i po první třetině věřil v obrat, že nás první gól nakopne. Hráli jsme lépe, ale nedávali jsme góly. Potřebovali jsme ale druhý a třetí přidat rychleji. Moje branka přišla až příliš pozdě.

Ve třetí části jste měli ještě i dlouhou dvojnásobnou přesilovku, ale v ní jste si taky nepomohli...
To kdybychom dali, tak šance byla, ale to jsou kdyby...To si můžeme opakovat pořád dokola.

Pardubice jste v první čtvrtce doma porazili, ale u nich jste prohráli po velmi špatném výkonu. Nyní to zase nebylo ono. Je Dynamo týmem, který vám nesedí? Třeba tím, že tam mají pět Kanaďanů?
Já už si vůbec nevybavuju utkání v Pardubicích, takže nevím. Jsou to kluci z masa a kostí jako my, hrát se dá úplně s každým, stejně jako se s každým dá prohrát, což jsme dnes předvedli.

Pardubice už pak hrály takovou údržbu, nikam se nehnaly...
Ano, to jim stačilo, spíše nehrály, bych řekl. Nahazovaly puky, měly tam jednu šanci, ale my jsme nedokázali snížit.

Základní část je za polovinou, vy jste stále desátí, ale asi to není úplně ideální pozice. Jak hodnotíte dosavadní průběh sezony?
Chceme si dávat vyšší cíle, posunout se. Je to strašně vyrovnané, prohrajeme zápas a spadneme na dvanácté místo. Hlavně musíme porážet celky, které jsou v tabulce pod námi. Porazili jsme Kometu a Litvínov, ale ti jsou jinde, my se musíme bohužel dívat pod sebe.

Zdeněk Venera po utkání s Pardubicemi

Rozhodla první třetina a velmi vlažný přístup z naší strany. Snažili jsme se hráčům vštípit, že dva domácí zápasy s Kometou a Litvínovem jsou pryč, ale nepodařilo se nám to. Přístup byl takový, že se nemůže nic stát, že už jsme super mužstvo. Můžu jen doufat, že nás tento zápas probere. Jediná cesta tohoto týmu je, že budou makat všichni hráči od první do poslední minuty. Stav 0:4 se těžko dohání, snad se probudíme, máme na to nyní reprezentační přestávku. Zase jsme si sedli na zem. Musíme odvádět výkony na hranici našich možností. Na hráčích je pak vidět, jaký je rozdíl v tom, když se vede a prohrává, protože potom, i když snaha byla, tak jsme zkazili spousty přihrávek, vyhazovali jsme se sami z útočného pásma. To už byl důsledek toho, že mužstvo upadlo v hlavách trochu jinam, už jsme museli, a nešlo to.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip