Reklama

Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund, venku je 15.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Jan Rajnoch: "Defenzíva je práce celého týmu, nejen obrany..."

Rozhovory

20.8.2014

Autor: Radek Heloňa

Obránce Jan Rajnoch je od úterý hráčem SK Sigma Olomouc. Třiatřicetiletý stoper, bývalý reprezentant skončil minulý týden ve Slovanu Liberec a z několika nabídek si vybral druholigový hanácký klub. K přestupu pomohla osobní zkušenost se sportovním manažerem Ladislavem Minářem, který kdysi přivedl Rajnocha do Slovácka.

Jak se seběhl váš příchod do SK Sigma Olomouc?
Seběhl se rychle. Ozvali se mi pan Minář a trenér Kalvoda, jestli bych neměl zájem. Vzal jsem si nějaký čas na rozmyšlenou a rozhodl jsem se tu nabídku přijmout.

Na Moravu jste se v kariéře přesunul už podruhé, co vás na Hanou přiválo?
S panem Minářem se známe už ze Synotu. Kontaktoval mě a domluvili jsme se. Cítil jsem zájem Olomouce. Takže to bylo rychlé.

Prý o vás mělo zájem více klubů, proč jste se rozhodl právě pro Sigmu?
Víte, že ani nevím? Prostě to tak nějak přišlo. Člověk musí dát na nějaký pocit. A ten pocit mě táhl sem. Protože věřím tomu, že Sigma do ligy patří. Bude to teď rok ve druhé lize, ale mohl by to být pěkný rok, když budeme makat. A vrátit Sigmu tam, kam patří.

Máte za sebou první trénink v Sigmě. Jak se vám líbil?
No, byl seznamovací. Samozřejmě spoustu kluků znám, Michal Ordoše ještě ze Synotu i z Mladé Boleslavi, ale na hřišti se musíme trošku seznámit. Byl to klasický trénink, nějaké nácviky jsme ještě neměli.

Sigma v minulé sezoně dostávala hodně branek, teď na začátku sezony zase, takže to pro vás nebude lehká práce...
Nebude. Ale když se dostávají branky, tak to není jen otázka obrany, ale bránění celého mužstva. Uvidíme, co se s tím bude dát dělat.

Jste nachystaný nastoupit už v sobotu proti Znojmu?
Odehrál jsem na začátku sezony spoustu zápasů i Evropskou ligu, takže to je úplně v pohodě. Jestli nastoupím, to ale záleží hlavně na trenérovi.

Sigmě se nepovedl start ve FNL. Asi nebude jednoduché ustát pozici hlavního favorita soutěže....
Ano, ale pod tlakem hraju celý život, jsem na to zvyklý. Takže doufám, že se s tím vyrovnáme jako celý mančaft, nejde přece jenom o mě.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

GALERIE MONA LISA

Katalog firem » Kultura a umění » Galerie

Galerie prezentuje české i slovenské autory, spolupracuje s řadou galerií i aukčními síněmi, vybavuje uměleckými díly soukromé i veřejné prostory . Svá díla tu vystavovali např. Jiří K...