Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 9.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Jarní boje v Synot lize startují. Sigma potřebuje pod sebe dostat Klokany

Sport

12.2.2016

Autor: rhe

Fotbalová nejvyšší soutěž má za sebou jarní přestávku, dnes se naplno rozběhnou boje o ligové body. Sigma Olomouc hostí v 17. kole Synot ligy Bohemians 1905 a z pohledu tabulky jde o mimořádně důležité utkání. Hanáci přezimovali předposlední, Bohemka je s bodem navíc třináctá. Podaří se Olomouci přehrát Klokany na lavičce s Pivarníkem, v brance se SuperBobem Zlámalem a v záloze s Josefem Jindřiškem? Bývalý kapitán Aleš Škerle hrát nebude, protože hostuje v Bohemce právě ze Sigmy a v utkání nemá start povolen.

Jan Navrátil v souboji s kapitánem Klokanů Josefem Jindřiškem v podzimním vzájemnem duelu ve vršovickém Ďolíčku, kde zápas skončil plichtou 1:1. Jan Navrátil v souboji s kapitánem Klokanů Josefem Jindřiškem v podzimním vzájemnem duelu ve vršovickém Ďolíčku, kde zápas skončil plichtou 1:1. Foto: ČTK/Kateřina Šulová

Sigma musí proti Bohemce zabrat naplno. Na jaře remizovala na jejím hřišti 1:1. Gól Hanáků dal Václav Vašíček, který ale na jaře hostuje v Dukle. Za hosty srovnal Šmíd. Důležitost duelu si uvědomuje i domácí kouč Václav Jílek, ale nepovažuje ho v boji o záchranu za rozhodující. "Utkání chceme vyhrát, ale na druhou stranu jej nemůžeme prohrát. Bod nám nebude stačit, ale nesmíme ztratit všechny tři, nepůjdeme na roh s brankářem v 90. minutě za remízového stavu. Ale tento zápas nerozhodne o sestupu. Předloni jsme Slavii v prvním utkání jara porazili, ale pak prohráli s Baníkem, protože jsme hráli vabank a ten bod nám pak chyběl, takže tak na to nahlížíme. O sestavě mám jasno z devadesáti procent," říkal Václav Jílek na úterní tiskové konferenci, která byla přístupná i fanouškům Sigmy.
Hanákům bude chybět vykartovaný stoper Radakovič a zraněný defenzivní záložník Denis Cana. V obraně by kromě posily Rodeho mohl nahradit srbského obránce mladý Jan Štěrba. "Honza Rajnoch měl lehčí zdravotní problémy, Štěrba je perspektivní, hrál za juniorské reprezentace, zvládl utkání v Turecku, máme nyní díky němu další varianty, neříkám, že proti Bohemce či dalších nejbližších utkání nastoupí zrovna Štěrba," řekl o možném složení stoperské dvojice Jílek.
Denise Canu by měl na pozici defenzivního halva nahradit Martin Šindelář, variantou je i Jakub Plšek, více ale v přípravě odehrál na této pozici Šindelář.
V útoku má trenér Jílek na výběr z trojice Mahmutovič, Malec a Chorý. Je velmi pravděpodobné, že do zápasu naskočí od začátku bosenská posila z Plzně.
Pod hrotem by měl zase nastoupit Michal Ordoš, který už je po zranění stehenního svalu v pořádku a odtrénoval celou zimní přípravu.
Jeden z dotazů od fanoušků na úterní tiskovce mířil od jubilantky Boženky i na fanoušky. "My musíme pořádně fandit," říkala a trenér Jílek reagoval. "Ano, budeme rádi. Ochozy nejsou tak plné, jak by mohly být, ale je to hlavně na nás, abychom hráli tak dobře, aby diváci začali chodit v hojnějším počtu."

Uroš Radakovič bude kvůli trestu čtyři žluté karty Sigmě chybět. Útočník Matúš Mikuš z Bohemky v týmu Klokanů střídá mladého Schicka. Uroš Radakovič bude kvůli trestu čtyři žluté karty Sigmě chybět. Útočník Matúš Mikuš z Bohemky v týmu Klokanů střídá mladého Schicka. Foto: ČTK/Kateřina Šulová

Roman Pivarník: "Na historii moc nekoukám"

Bohemka vyrazí společně s realizačním týmem na Hanou již v pátek odpoledne po tréninku v Uhříněvsi. V historii samostatné české ligy v Olomouci ještě nevyhráli a z dvanácti již odehraných zápasů na půdě Sigmy vstřelili pouze šest branek. "Já na historii moc nekoukám. Pro mě je důležité, abychom to zlomili a zapsali novou historii," řekl trenér Roman Pivarník k negativní vzájemné bilanci.
Do utkání zbývají pouze dva dny a trenér má o základní jedenáctce již jasno. "O sestavě jsem rozhodnutý, visí tam jenom jeden otazník. Jestli se zdravotně nic nestane, tak o deseti hráčích, kteří vyběhnou v sobotu na hřiště, vím," řekl trenér jasně. Pozitivní problémy řešil v útoku. "Máme dva špičkové útočníky, kde jsem musel vybrat jednoho z nich. Rozhodoval jsem se ještě ve středové řadě a na krajích zálohy," prozradil, které pozice řešil do poslední chvíle.

Aleš Škerle hrát nebude

Na hřiště ale určitě nevyběhne David Bartek, který pyká za čtvrtou žlutou kartu, a Aleš Škerle, který hostuje u Botiče právě z Olomouce. Naopak je velmi pravděpodobné, že se v sestavě ukáže alespoň jeden nováček. "Jak se bude sestava podobat té z páteční generálky, prozradit nechci," byl Pivarník tajuplný a neprozradil, kdo ze čtveřice nových tváří (Peter Čögley, Tomáš Hradecký, Václav Prošek a Michal Švec) má největší šanci na základní sestavu.
Co říká Pivarník k ofenzivní síle Sigmy? "Mají silnou ofenzivní složku. Hrozbou může být právě Mahmutovič, který nyní přišel, tak i Ordoš, který měl podle mě fantastickou sezonu. Stejně jako Navrátil, Petr či Houska, ta ofenzivní síla mužstva tam je. Musíme využít slabiny Olomouce a ty víme, kde jsou."
Kádr patnáctého celku ligy zná nejenom Roman Pivarník velmi dobře. Několik let strávil v klubu na různých pozicích. "Je to pro mě stále trochu speciální zápas. Nechci to brát osobně, to pak není dobře, ale bydlím v Olomouci, strávil jsem tam určitý čas, stejně tak jako Martin Vaniak a Tomáš Trucha. V Sigmě jsem hrál i trénoval, fanoušci za mnou byli. Myslím si, že to bude zvláštní zápas, ale nyní pracuji pro Bohemku a je důležité, abychom ten zápas zvládli," dodal Pivarník na závěr.

SK Sigma Olomouc - Bohemians 1905

Sobota 13. únor, 16:00 Andrův stadion
Rozhodčí: Příhoda – Nádvorník, Ratajová.
Pravděpodobné sestavy:
Sigma Olomouc: Buchta – Hála, Štěrba, Rode, Vepřek – Navrátil, Houska, Šindelář, Ordoš, Petr  – Mahmutovič. Trenér Václav Jílek.
Bohemians 1905: Zlámal - Čögley, Krch, Gajič, Švec - Acosta, Jirásek, Jindřišek, Hubínek, Mosquera - Schick. Trenér Roman Pivarník

Poslední vzájemné utkání 8.8. 2015
Bohemians 1905 – SK Sigma Olomouc 1:1 (1:1)
Branky:
26. Šmíd - 14. Vašíček. Rozhodčí: Julínek - Vlasjuk, Ratajová. ŽK: Šírl, Gajič, Akulinin - Navrátil. Diváci: 3728.
Bohemians 1905:
Zlámal - Pauschek, Šmíd, Gajič, Šírl - Jindřišek, Jirásek - Acosta, Čížek (77. Akulinin), Mosquera (77. Bartek) - Mikuš (62. Schick). Trenér Roman Pivarník.
SK Sigma Olomouc:
M. Buchta - Hála, Rajnoch, Radakovič, Vepřek - Navrátil, Houska, Plšek, Petr (81. Zahradníček) - Halenár (85. Chorý), Vašíček (70. Ordoš). Trenér Leoš Kalvoda.

Reklama

Chirurgická ambulance - MUDr. Ondřej Kroupa

Katalog firem » Zdravotnictví

Chirurgická a traumatologická péče, terapie rázovou vlnou, ošetření hemeroidů, odstranění znamének.