Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 4.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Je vám třicet, jste sami a začínáte panikařit? Zajděte
 si do Tramtárie, Druhý život Veroniky vám vrátí nadhled

Kultura

8.12.2014

Autor: Martina Burýšková

Mít třicítku na krku, to vážně není p..el. Zvláště, když jste sami, nemáte děti, jste bez peněz a žijete v garsonce. To jeden vážně začne panikařit. Ale nic není tak zlé, jak se zdá... Herci Divadla Tramtárie vám tu zapeklitou třicítku ukáží z nadhledu. Taky jim rozhodně není cizí. Vždyť většina z nich si s ní už důvěrně potykala. V úterý 9. prosince Tramtarie představí premiéru zbrusu nové komedie Druhý život Veroniky. V hlavní roli se představí Petra Konvičková, jak jinak čerstvá třicátnice. Pokud i vás "straší“ podobná cifra, nebo ji máte za sebou, určitě v sobě najdete pro Veroniku porozumění. A obzvláště pro dámy má připravené lechtivé překvapení.

Třetí letošní premiéra Divadla Tramtárie cílí v podstatě na nás všechny. No ano, všechny nás to jednou čeká, v horším případě už to máme za sebou. Třicítka. Životní přelom, který si většina z nás spojuje se zásadními změnami, jako jsou rodina, děti, velká rozhodnutí. Ale co když nic z toho pořád nepřichází? Veronika o tom ví své. Slaví třiatřicet, kamarádka jí uspořádá oslavu, která je totálním výbuchem, zajímavý chlap nikde a ani po dalších životních stránkách to není žádná bomba. To je v základních obrysech téma nové komedie Divadla Tramtárie, kterou na svou scénu uvede už zítra 9. prosince.
Ryze třicátnická komedie o vztazích, životních rozhodnutích a taky o tom, kde jsme mohli být, kdybychom tenkrát udělali něco jinak! Její autor, režisér Vladislav Kracík, ji stvořil na míru nejen tramtarijnímu divadelnímu souboru, ale vlastně i sám sobě. A je to znát. Třicátníci píší a hrají třicátníky. Na co nadhled, když ten příběh můžete přímo žít na jevišti? To až přibývající léta vám pomohou nadhled najít. Do té doby si to musíte pořádně užít a odžít. Doslova se vším všudy.

Ale pak se to stane! Konečně, pane bože, to je on, muž mých snů, pan božský, muž s velkým M, konečně je tady! No moment, oni jsou hned dva?

I to se stává. A tak Veronika musí řešit dilema. Oba muži o ni mají zájem, každý je jiný. Jak si vybrat? No co, prostě si hodí korunou. "Hrdinka vlastně neví, co se s ní po třicítce stalo. A to se stalo i mě,“ říká k nově připravované komedii režisér Vladislav Kracík. "Veronika zjistí, že klíč k jejímu štěstí je v okamžiku, kdy si hází korunou,“ vysvětluje Kracík. Tehdy ještě netuší, že v tu chvíli rozhoduje o celém svém budoucím životě. O vztazích, o budoucím manželovi, o rodině, o přátelích... Vlastně o všem. Je to hotové životní drama. Který ze dvou nápadníků to vyhraje? Kamil, nebo Dominik?

Podnikatel nebo učitel? Každý je jiný, hotový pravý opak. Rozhodně Veroničinu volbu i životní styl, který ji s budoucím mužem čeká? "Ve hře se objevuje spousta témat ze života, i z mého vlastního. Dokonce i naše aktuální téma z dění ve městě, kterým je petice a blížící se referendum za zrušení hazardu ve městě. I oba muži zastávají opačné póly. Jeden je podnikatel a vlastní síť heren s výherními automaty, druhý je učitel a vede naopak petice za jejich zrušení,“ přibližuje další témata nové hry režisér Kracík.
Nechte se překvapit, jak se Veronika s typickými třicátnickými trampotami popere.

V hlavní roli nerozhodné Veroniky se tentokrát představí Petra Konvičková, dlouholetá členka souboru Divadla Tramtarie. Diváci si ji mohou pamatovat například jako Valerii z Jedlíků čokolády, Fanny z tragikomedie Ošklivec nebo Terinu z Romance pro křídlovku. V dalších rolích se představí Jana Posníková, Marek Zahradníček, Bára Šebestíková, Veronika Löflerová, Jan Konopčík a Václav Stojan. V inscenaci se představí i dva hosté: Miroslav Černý v roli Barmana Garryho a Martin Tlapák v roli Dominika.

Na premiéru nové komedie Druhý život Veroniky vás Tramtárie zve v úterý 9. prosince v 19:30 a hned ve čtvrtek 11. prosince se chystá první repríza. Vstupenky koupíte zde.

Martina Burýškováburyskova@olomouc.cz

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip