Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Jednička jsou lidovci, šťastnou sedmičku má TOP 09, smolnou třináctku ANO. Strany losovaly čísla do voleb

Zprávy z regionu

26.8.2014

Autor: Jan Procházka

Jednička, pětka, sedmička i třináctka. Štastná i smolná čísla jsou rozdána a politické strany a hnutí, ucházející se o místa v olomouckém zastupitelstvu už ví, pod jakým číslem budou na hlasovacím lístku figurovat. Voliči budou moci v Olomouci vybírat ze čtrnácti subjektů. Kandidátky budou ale jednotné pro celé město, dosavadní obvody totiž byly zrušeny.

KOMUNÁLNÍ VOLBY 2014
1. Křesťanská a demokratická unie – Československá strana lidová
2. Strana svobodných občanů
3. Republikánská strana Čech, Moravy a Slezska
4. Patrioti pro Olomouc
5. Česká strana sociálně demokratická
6. ProOlomouc
7. TOP 09
8. Občanská demokratická strana
9.Koruna Česká
10. Strana práv občanů
11. Občané pro Olomouc
12. Komunistická strana Čech a Moravy
13. ANO 2011
14. Úsvit přímé demokracie
Pod jedničkou lidovci, sociální demokracie s pětkou, šťastná sedmička pro TOP 09, ODS s osmičkou a smolnou třináctku získalo ANO. Na olomoucké radnici se dnes ráno losovala čísla pro letošní komunální volby. "Registrace musela být odevzdána do 5. srpna. Letos jsme nemuseli žádnou stranu vyloučit," konstatoval Jaroslav Hornung, vedoucí odboru interního auditu a kontroly, který má volby na starosti. Lídři oslovených stran jsou s výsledky spokojeni. "To, že startujeme z první pozice je pro nás povzbuzením, ale i závazkem ke srozumitelné prezentaci naší vize budoucnosti města. Jsem rád, že stranu, které záleží na vyváženém a kvalitním rozvoji města, voliči na velkém lístku snadno najdou hned nahoře," konstatoval lídr lidovců Ladislav Šnevajs. Vylosovaná pětka nerozhodila lídra kandidátky ČSSD Antonína Staňka: "Já si vůbec nemyslím, že by to bylo smolné číslo, naopak je hezké. Prvních šest se vždycky počítá v olympijském bodování, takže být v první šestce je dobré. Nemám s tím problém," poznamenal Staněk. Na šťastné číslo naopak věří v TOP 09. "Mám z toho radost, sedmička je nejšťastnější číslo, věřím, že nám přinese štěstí. A nepochybuji, že víc než sedm mandátů," svěřil se lídr topky Aleš Jakubec. Primátor Martin Major, který stojí v čele kandidátky ODS, podle svých slov na čísla moc nevěří. "Ale osmička je hezké číslo, třeba nám štěstí přinese," podotkl Major. Volby se uskuteční 10. a 11. října. V Olomouci bude oproti dřívějšku nově pouze jeden obvod, strany tak staví pouze jednu kandidátku pro celé město.

Jan Procházka

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip