Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 11.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Jiří Dopita: "Věřím, že budou diváci trpěliví a budou s námi držet basu. V baráži byli fantastičtí, spoléhám na ně."

Rozhovory

5.9.2014

Autor: Radek Heloňa

HC Olomouc se chystá na start extraligy. Legenda Mory Jiří Dopita bude tým šéfovat z pozice majitele a asistenta trenéra. Před startem nejvyšší hokejové soutěže udělali Kohouti spoustu práce jak na poli sportovním, tak na tom mimohokejovém. Hanáci se budou snažit hrát dobrý hokej, který udrží fanoušky na zimáku. "V baráži nám fanoušci hodně pomohli, byli fantastičtí. Věřím, že i v extralize budou takoví a že s námi budou držet basu, když se chvíli nebude dařit," říká v rozhovoru Jiří Dopita.

Jak jste spokojen s přípravou, pokud jde o výsledky a výkony?
Odehráli jsme jen čtyři náročnější duely. Navíc jeden s Pardubicemi ještě trochu jednodušší, protože k nám přijeli s juniorkou. S Kometou se ukázalo, že hlavy hráčů to nezvládly. Čekali, co s nimi Kometa provede. Věříme, že ti zkušení hráči dodají těm nezkušeným klid. I doma s Nitrou to byla katastrofa, naštěstí u nich už to bylo lepší, i když tam pořád bylo co zlepšovat. Skalica zase měřítko moc není, ta bude mít velké problémy ve slovenské nejvyšší soutěži.

Přijdou ještě nějaké posily?
Momentálně asi ne. Můžeme si nějaké posily vysnít, ale ekonomika je věc druhá. V rámci rozpočtu do toho sahat nebudeme.

Co Pavel Skrbek, bude tu celou sezónu?
On i Martin Cibák mají smlouvu na celou sezónu, ale jejich smlouvy jsou otevřené.

Jaký je rozpočet a jak jste ho museli navyšovat?
O těch číslech nerad hovořím, ale je to asi 60 milionů korun, naplněn je asi z 80 procent. Museli jsme ho samozřejmě navýšit, to je vidět i na posilách. V extralize se asi nebudeme rovnat Třinci, Spartě či Liberci, ale budeme se to snažit vyrovnat bojovností, tak, jak jsme to zvládli v 1. lize.

Cílem bude záchrana?
Myslím, že to je cílem všech týmů v každé soutěži. O tom se bavit nechci. Budeme třeba spokojení, když budeme hrát špatně a zachráníme se. Chceme hrát co nejlépe. Možná budeme poslední, to nevím. Budeme chtít hrát a umístit se co nejlépe, ale jak to bude, vám neřeknu.

Jak moc by mohlo pomoci olomoucké publikum? Diváci by mohli týmu pomoct hlavně doma...
Ano, ukázalo se to v baráži, kde nám fanoušci hodně pomohli. Lidi byli fantastičtí. Věřím, že i v extralize budou takoví a že budou trpěliví, budou s námi držet basu, když se chvíli nebude dařit. Je to jeden z našich hlavních cílů. Udržet diváky na zimáku.

Zvládnou hráči, kteří hráli v 1. lize několik let o čelo, možnou výsledkovou krizi a sérii porážek?
Na to musí být hráči připraveni. Věřím, že pomůžou ti zkušení, kteří přišli. Bude třeba to hodit za hlavu. 1. liga je jiná soutěž, je třeba se s tím poprat.

Přišlo dvanáct hráčů, není to přece jen moc?
Chceme mít kádr širší. V 1. lize jsme při zraněních mohli sáhnout do extraligy, takže chceme právě, abychom nemuseli sahat do nižší soutěže. Máme více hráčů, kteří budou hrát níže a budeme je moci použít. Může být opravdu série zranění, což třeba nyní byla, když jsme měli v jednu dobu čtyři zraněné hráče a nyní se jich několik po delších zraněních rozehrávají.

Co říkáte na změny pravidel?
Měli jsme v pondělí nějaký seminář. Uvidíme, jak na to týmy budou reagovat, zda někdo bude nahazovat puky a dojíždět hráče. Jinak to bude hlavně na rozhodčích. Možná přesilovky budou zajímavější, ale jinak hokej bude pořád hokej (smích).

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

Galerie města Olomouce

Katalog firem » Kultura a umění » Galerie

Galerie města Olomouce se nachází v prvním poschodí starého měšťanského domu U Bílé růže, na atraktivním a frekventovaném koridoru mezi Horním a Dolním náměstím. Historie objektu s vý...