Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 8.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Jiří Trvaj byl rád, že nula znamenala proti Slavii vítězství

Rozhovory

30.3.2015

Autor: Radek Heloňa

Kohouti zatím vedou tabulku extraligové baráže. Po první čtvrtině mají 7 bodů, ale do vytouženého cíle udržení extraligy zbývá ještě devět zastavení a všichni hráči včetně brankáře Jiřího Trvaje si uvědomují, jak moc to bude ještě náročné. "Máme sedm bodů. Nechci nic hodnotit, jestli to něco znamená. Jsme za ně rádi, ale je před námi devět zápasů. V úterý hrajeme na Slavii a zase se musíme dobře připravit," říká opora Mory v brance Jiří Trvaj.

Jirko, o vás se ví, že nuly nepočítáte. Přesto máte radost z čistého konta vychytaného proti Slavii?
Mám, samozřejmě, protože nula pro nás znamenala vítězství. Vyhráli jsme o dva góly. Za nulu jsme rádi všichni.

Jak moc těžké bylo čisté konto proti Slavii Praha vychytat?
V první třetině tam byly spíše ojedinělé pokusy, ve druhé toho přibylo, byly tam nějaká oslabení. Musel jsem být pořád ve střehu, držet se v provozní teplotě, abych byl připraven na každou střelu.

Proti Slavii podali hráči před vám velmi zodpovědný defenzivní výkon. Jak hodnotíte výkon mančaftu směrem dozadu?
Proti Slavii hráli kluci výborně, bruslili po celém hřišti. Hráli perfektně dozadu i dopředu. Jsme moc rádi, že to dnes takhle vyšlo.

V přesilovkách, jak jste již zmiňoval, jste několik těžších zákroků měl. Jak moc byly složité?
Tam bylo hlavně důležité, že mi kluci pomohli s dorážkami, soupeře nenechali vůbec dorážet, takže jsme si vzájemně pomohli. Jen jednou tam dorážka byla, střílel tam myslím Sklenář, naštěstí se mi povedlo dát beton včas k tyčce a puk šel od něj za branku.

Ve třetí třetině se čekal tlak Slavie, který ale nepřišel. Čím to, že se Vám soupeře podařilo udržet až do konce duelu na dvě branky?
Hráli jsme výborně až do konce. Oni udělali v závěru i faul, to vždy tomu týmu, který brání, pomůže. Bylo to myslím tři a půl minuty před koncem, což je ideální čas, kdy narušíte tomu útočícímu týmu nátlakovou hru. Pak už jsme to dohráli celkem v klidu.

Jak hodnotíte první čtvrtinu baráže?
Máme sedm bodů. Nechci nic hodnotit, jestli to něco znamená. Jsme za ně rádi, ale je před námi devět zápasů. V úterý hrajeme na Slavii a zase se musíme dobře připravit.

Je dobře, že jste nyní první v baráži?
Určitě je to lepší, než začínat baráž ze zadních pozic. Budeme se to snažit uhájit. Dva zápasy jsme hráli doma, proto je opravdu předčasné to hodnotit. Ale dvě domácí výhry za tři body jsou dobré. Ven můžeme jet s čistou hlavou a dobrým výkonem v zádech. Z toho se můžeme odrazit zase o kousíček dál.

Jaký bude zápas na Slavii?
Bude opět bojovný, my se budeme snažit přistoupit k němu jako doma, budeme chtít odvést maximální výkon. Což bude těžké.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941