Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 9.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Jubilejní Beerfest nabídne rekordní počet pivovarů. Přijede jich skoro čtyřicet

Zprávy z regionu

21.6.2011

Autor: Jan Procházka

Třicet sedm pivovarů přijede na letošní jubilejní desátý ročník Beerfestu. Nebudou mezi nimi jen velké a známé značky, pořadatelé letos dávají velký prostor i malým a rodinným pivovarům ze všech koutů republiky. Olomoucký svátek piva začíná už zítra.

Na jedné straně Staropramen, Pilsner či Heineken, na druhé pivovary Rohozec, Pernštejn či Starokladno. Letošní pivní menu přichystali pořadatelé Beerfestu opravdu bohaté; nabídne sedmatřicet pivovarů a stovku druhů piva. A to i přesto, že ještě před několika týdny to s pivovary vypadalo bledě. "Jedním z důvodů, proč jsme dřív dělali festival v květnu, byla vytíženost pivovarů. V červnu už je hodně akcí, kterých se pivovary zúčastňují a zejména ty malé nemají dost techniky, aby mohli vyjet na všechny akce, kam by chtěly," vysvětlil hlavní pořadatel Petr Spálený. S nepřízní počasí se festival potýkal prakticky každý rok, vloni však přívaly vody změnily areál na bažinu, což se negativně projevilo hlavně na návštěvnosti. To rozhodlo o přesunu na červen, kdy je větší jistota, že počasí vyjde. "Dlouho to však vypadalo, že pivovarů přijede málo. Vymysleli jsme však řešení. Pro malé pivovary, které nemají potřebné vlastní zázemí v podobě stánků a dalšího vybavení, jsme připravili velký party stan, ve kterém budou všechny pohromadě," nastínil Spálený. V jiné části Korunní pevnůstky budou naopak mít prostor stánky velkých pivovarů, na travnaté ploše nad druhou scénou si postaví stánky drobní prodejci občerstvení či suvenýrů. Festivalové městečko tak bude mít i malé tématické čtvrti.
Pro přespolní návštěvníky už je připraven i kemp. Ten se nachází v těsném sousedství pevnůstky, vedle minigolfového hřiště.
Beerfest vypukne už zítra. Brány Korunní pevnůstky se otevřou ve dvě hodiny. Až do soboty se na dvou pódiích vystřídá na tři desítky kapel.

Jan Procházka

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip