Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 7.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kam na střední školu? Vydejte se pro odpověď na výstavu Scholaris

Zprávy z regionu

26.11.2014

Autor: Barbora Sísová

Stále nevíte, kam na střední školu? Je lepší v dnešní době spíše studovat, nebo raději zvolit řemeslo? Jaké je  uplatnění z všeobecných škol či škol technického směru? Všechny tyto odpovědi nabízí Střední škola polytechnická, která se na dva dny stala dějištěm prezentační výstavy vzdělávacích oborů středních a vyšších odborných škol Scholaris. Žákům základních škol, kteří přemýšlejí o dalším studiu, se letos představuje celkem osmdesát sedm vystavovatelů, takže je skutečně z čeho vybírat. Záleží jen na vás, zda se necháte uchvátit voňavým cukrovím, vyřezávaným dřevem nebo "jablkem" zdarma.

Výstava Scholaris odstartovala dnes ráno a pokračuje až do zítřejšího večera. Zatímco dopoledne je již tradičně určeno návštěvám ze základních škol, odpoledne mohou budoucí středoškoláci výstavu navštívit se svými kamarády nebo rodiči. "Výstava Scholaris je pro žáky i rodiče dobrou příležitostí seznámit se blíže s nabídkou studia po absolvování základní školy. Při rozhodování o směru dalšího vzdělávání mohou hrát roli i nadstandardní možnosti pro studenty. Olomoucký kraj bude v dalším školním roce pokračovat v tradici poskytování učňovských a studijních stipendií. Podporujeme již 24 učebních oborů a od letošního roku jsou nově udělována rovněž stipendia pro žáky technických oborů zakončených maturitní zkouškou," uvedl hejtman Jiří Rozbořil.

Výstavu každoročně navštíví stovky lidí z Olomouce a okolí a řada z nich se právě tady rozhodne pro svou budoucí školu "Líbí se mi, že jsou téměř všechny školy na jednom místě. Navíc si zde můžete promluvit nejen s učiteli, ale také s těmi, kteří na škole studují, takže máte větší představu o tom, jak to skutečně probíhá," popsala deváťačka Jana.

Stánky se snaží upoutat budoucí studenty svou originalitou. Z tohoto pohledu jsou zajímavější spíše praktičtější obory, kde se můžete podívat na přípravu drinků, cukroví nebo účesu. A vše také vyzkoušet. Kromě samotné prezentace oborů jednotlivých škol se návštěvníci mohou těšit také na přednášky o současném stavu na trhu práce, které jsou zaměřeny především na žáky 9. tříd. Výstavu můžete navštívit také zítra od 8:00 do 17:00.

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

Radiologie s.r.o.

Katalog firem » Zdravotnictví

Ultrazvuková (sono) vyšetření: Ultrazvuková vyšetření štítné žlázy, krku, břicha, ultrazvuk dětských kyčlí a měkkých tkání. Dopplerovská vyšetření končetinových žil a tepen...