Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kam za sportem? Na Moru se Zlínem či v Brně, Sigma jede do Třince

Sport

15.9.2014

Autor: rhe

Sportovní fanoušci mají tento týden zase hodně možností, kam vyrazit za sportem. Pokračuje hokejová extraliga. Moru čekají tři těžké zápasy, doma má Zlín a jede do Brna a Pardubic. Sigma zavítá do Třince, aby mu oplatila vyřazení z poháru. Startují halové sporty. Basketbal Olomouc hostí Opavu B, Zora jede do Šaly a házenkáři STM Olomouc mají premiéru v 1. lize na palubovce béčka Karviné.

Kohouti hostí mistra ze Zlína a jedou do Brna a Pardubic
3. kolo Tipsport extraligy přinese zápas Mory s posledním mistrem ze Zlína. Kohouti hostí Ševce v úterý od 18:00 na zimním stadionu v Olomouci. Domácí mají za sebou dva zápasy. Doma bodovali proti Slavii, venku prohráli v Třinci vysoko 6:1, ale ještě v polovině zápasu to bylo jen o gól a Mora měla velký tlak. Pak ale Třinec nasypal dvakrát dvě branky a bylo po utkání. "My jsme věděli už od začátku, že to nebude vůbec jednoduché. To, že jsme dali rychlý gól hned na začátku, vůbec nehrálo roli. Chtěli jsme s Třincem hrát vyrovnanou partii a dařilo se nám to v první třetině, do stavu 2:1 pro domácí. Pak jsme ale začali dělat velké chyby vzadu a Třinec je dokázal potrestat. Pak už těžko šlo hrát nějakou vyrovnanou hru. Snažili jsme se dát kontaktní branku, ale to se nám bohužel nepovedlo. Domácí jen přidali další góly a bylo po zápase,“ hodnotil zápas host Ocelářů v Moře Erik Hrňa.
Mistr ze Zlína zatím neprožívá ideální start. Doma nezvládl duel s dalším nováčkem z Mladé Boleslavi, když prohrával už 0:4, aby zápas zkorigoval na 2:5. Druhý zápas pro změnu Ševci v Brně nedohráli, kvůli mlze v hale Rondo byl zápas odložen. V úterý se mohou fanoušci těšit nejen na svoji Moru, ale i na zlínské mistry. V brance bude dlouholetá opora Kohoutů Libor Kašík, na beku třeba Tomáš Valenta či Oldrich Kotvan, v útoku Jiří Ondráček. Kromě nich pak hvězdy Petr Čajánek, Jaroslav Balaštík či Petr Leška.
Další těžký extraligový duel čeká na Kohoutí družinu v pátek. V hale Rondo v Brně nastoupí od 18:00 proti vicemistrovi loňského ročníku Kometě Brno. Právě na derby s Kometou Brno se chystá autobusový výjezd. Odjíždět se bude v pátek v 16:00 z parkoviště u Billy. Cena za jeden lístek do autobusu bude činit 120 Kč na osobu. Navíc, kdo pojede do Brna autobusem, bude už mít zajištěn lístek na zápas. Lístek na autobus si můžete koupit na domácím utkání proti Zlínu, a to o přestávkách pod sektorem B3 v místech, kde se prodává občerstvení.
V neděli hrají Kohouti 5. kolo extraligy v Pardubicích. Zápas na ledě "Perníkářů" začíná v 17 hodin.

Sigma vyrazí do Třince vrátit mu vyřazení z poháru
V 7. kole nastoupí Sigma v sobotu už v 10:15 na hřišti Fotbalu Třinec. Dopolední čas zatím Hanákům nesvědčil, prohráli na Žižkově i v Sokolově. V Třinci by ale Sigma měla potvrdit domácí jasnou výhru proti Ústí nad Labem a oplatit mu vyřazení ve 3. kole Poháru České pošty na Andrově stadionu. "Jsem rád, že jsme zápas zvládli. Udělali jsme několik změn v sestavě, myslím, že to kluci vzali za správný konec. Potvrdilo se to výsledkem i předvedenou hrou, i když v prvním poločase pro nás bylo těžké dostat se do zhuštěné obrany soupeře,“ řekl trenér SK Sigma Leoš Kalvoda. "Je to nějaký odrazový můstek a my to musíme potvrdit v Třinci,“ hodnotil zápas s Ústím trenér Sigmy Leoš Kalvoda.
Třinci se zatím daří i ve FNL, je na třetím místě s jedenácti body. Naposledy remizoval se Znojmem 2:2. Třinec nastoupil v této sestavě: Paleček – Lisický, Vomáčka, Čelůstka, Zawada – Malíř, Hupka, Motyčka (30. Málek), Ceplák (90. Matoušek) – Gavlák, Joukl.

Startují halové soutěže
V pátek startuje také 1. liga basketbalistů, která se letos hraje rozdělena na západ a východ. Basketbal Olomouc hraje ve východní skupině. V 1. zápase 19. září od 19:45 vyzvou v Čajkaréně tým BK Opava B. Tým Michala Pekárka mírně obměnil kádr a zase jej posunul o stupínek výše. Cílem je letos vybojovat si účast v play-off. Klub získal na přestup klíčového hráče, pivota Jakuba Sedláka ze Svitav, kterého bude doplňovat další podkošový hráč, Moldavan Scripcaru, jenž dorazil z UP Olomouc. Přišli i další mladí hráči Choleva s Dolejším a mladíci z dorostu Šín s Veselým, klub už nebude moci využívat služeb "Mattonkáře" Harčára, skončili také Vévoda, Bittman, Kurfürst a Američan Johnson. Tým bude opět hrávat v Čajkaréně, v prvním zápase vyzve rezervu Opavy.
Házenkářky DHK ZORA Olomouc začínají v interlize. Hanačky jedou v sobotu do Šaly, kde je od 18:00 čeká jeden z favoritů soutěže Duslo. Právě Šala byla nejčastějším soupeřem Hanaček v přípravě a vždy Zoru porazila. Nedávno vyhrála Šala v Olomouci i tradiční Pohár Míru. Ovšem na rozdíl od ní vždy hrála v základní sestavě s minimálním střídáním. To je šance Zory. Tým trenéra Bělky a asistentky Fabíkové do sezóny posílily Chrenková z Veselí, M. Salčáková ze Zlína, Hvostalová z Michalovců. Z dorostu se posunuly sestry Fryčákovi, klub získal i talentovanou brankářku Dersziovou a dorostenku Divílkovou.
Házenkáři STM Olomouc mají tuto neděli svoji premiéru v 1. lize. Od 13:00 hrají na palubovce loni posledního celku Karviná B. Nováček soutěž má před sebou těžký úkol, udržet soutěž a nesestoupit, jak se to stalo předloni. Trenér Vladan Táborský bude spoléhat na sehrané zkušené borce Kubáčka, Mazáče a Tydlačku, které by mělo doplnit dravé mládí.

V MSFL je tu malé olomoucké derby
MSFL pokračuje malým olomouckým derby. Od 16:30 hostí v Holici 1. HFK Olomouc SK Sigma Olomouc B. Holice se po rozpačitém začátku rozjela, v posledním utkání vyhrála 2:0 na hřišti béčka Opavy. Sigma B patří tradičně k lídrům MSFL. V neděli na domácím hřišti porazila nováčka z Vyškova brankou z penalty v 90. minutě 3:2.

Reklama

Hotel Flora - CENTRAL PARK Flora

Katalog firem » Cestovní ruch » Hotely, ubytování » Hotely

Hotel se nachází pouhých 7 minut chůze od historického centra města Olomouce, v blízkosti krásných městských parků, které hosté využívají k relaxaci a aktivnímu odpočinku. Pokoje ve vyš...