Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kam za sportem? Na zimák dorazí Slováci, Sigma jede do Opavy a začíná svátek stolního tenisu

Sport

25.8.2014

Autor: rhe

Sportovní fanoušci mají tento týden hodně možností kam vyrazit za pasivní sportovní podívanou. V úterý hraje Mora další přípravu, tentokrát změří síly se slovenskou extraligou, když hostí Nitru. Už ve středu začíná velmi kvalitní turnaj v ping-pongu Czech Open 2014. V sobotu hraje Sigma v Opavě a o víkendu hostí Čajkaréna basketbalový turnaj mužů i dorostenců.

Mora hostí Nitru a jede do Skalice
Minulý týden nastavila Kometa Brno Kohoutům extraligové zrcadlo. Olomouc prohrála oba duely a dvakrát viděla, že to v nejvyšší soutěži nebude žádná legrace. Kometa předvedla kvalitní souhru, výborné přesilovky, které měly Kohouti velmi slabé. Ale do startu soutěže ještě nějaká doba je. "Nepovedlo se…My spíš nejsme zvyklí na takový hokej. Tento týden nám ukázal tolik věcí…My nemusíme zlepšit tři věci, ale sto padesát, ať už je to v pohybu, přihrávkách, pořád nám skáče puk, jsme nejistí. Sice jsme zvítězili nad Dinamem, pak jsme otočili zápas s Pardubicemi, ale to byly víceméně náhody. Musíme k sobě být hodně soudní. Čeká nás ještě spousta práce, snad to zvládneme a budeme se postupně zlepšovat,“ hodnotil po obou duelech zápasy s Kometou gólman Tomáš Vošvrda.
Nyní čeká Moru měření sil se slovenskou nejvyšší soutěží. K zápasům zřejmě stále nebudou připraveni rekonvalescenti Vodný, Selingr a Řípa, zranění byli také beci Vyrůbalík s Houdkem. V úterý hostí Mora Nitru a ve čtvrtek zajíždí do Skalice. Oba zápasy začínají v 17 hodin.
HK Nitra trénuje český trenér, bývalý vynikající bek Zlína a reprezentace Antonín Stavjaňa. Nitra vloni skončila na Slovensku druhá, když ve finále prohrála s Košicemi až v sedmém utkání. V kádru Nitry je hrající legenda slovenského hokeje Jozef Stümpel. Nitra nedávno na Rona Cupu porazila mistra české extraligy Zlín 5:2. Hrála v této sestavě: Lakosil (Kusý) – Milo, Garay, Nádašdi, Ordzovenský, M.Novák, Mezei, Kloz, Klenko – Tománek, T.Chrenko, Pupák – Slovák, J.Štefanka, H.Ručkay – J.Ručkay, M.Kováčik, Bajtek – Piačka, L.Novák, Domian.

Sigma hraje na hřišti druhého týmu tabulky SFC Opava
SK Sigma Olomouc zatím tápe i ve FNL. Po čtyřech kolech má tři body a je na 13. místě. Před sezónou trenér Kalvoda i hráči mluvili o tom, že druhá liga nebude jednoduchá, nyní se o tom přesvědčují. Sigmě nepomohla v duelu se Znojmem, který prohrála 2:0, ani posila z Liberce Jan Rajnoch. "Jsem tady čtyři dny. Opravdu tady leží nějaká deka. To musíme zvednout. Jenom prací, nic jiného to nezvedne. Protože pořád dokola si můžeme říkat nějaké řeči v kabině, ale každý musí začít u sebe. A ne koukat na druhého. To si musíme vyříkat a každý začít u sebe. Nebo se tady budeme plácat i v té druhé lize. A proto jsem sem já nepřišel a myslím si, že to nechce nikdo," hledal příčiny olomoucké krize po zápase se Znojmem Jan Rajnoch.
V 5. kole může Sigmě pomoct, že nebude favoritem, protože jede na půdu druhého celku tabulky SFC Opava, který do druhé ligy postoupil z MSFL.
Sigma hrála s Opavou ve Slatinicích 28. června přípravu a vyhrála 5:0. Za Opavu ještě nehrál stoper Dvorník a pravý bek Zdeněk Pospěch, který ještě vloni válel za bundesligovou Mohuč. Za Sigmu hrál i Petr Ševčík, který je nyní na hostování v Opavě a v první třech kolech vstřelil v každém utkání branku. Opava získala devět bodů. Nevyšlo jí až 4. kolo, kdy prohrála v Třinci 2:1. SFC Opava hrál v této sestavě: Květon – Pospěch, Dvorník, Mikula, T. Čelůstka (73. Machálek) – Metelka, Horka (78. Grussmann) – Vavřík (73. Svatonský), Ševčík, Schaffartzik – Mrázek. Opavu trénuje Jan Baránek, asistentem je bývalý hráč, trenér Sigmy Radim Kučera.

Jediný turnaj světové série ITTF World Tour ve stolním tenise na území České republiky hostí hanácká metropole
Rekordní účast a skvělé obsazení nabídne srpnový turnaj seriálu ITTF world tour ve stolním tenisu v Olomouci. Na letošní Czech Open, který má celkovou dotaci 100.000 USD, je k 10. srpnu přihlášeno 333 hráčů a hráček ze 40-ti zemí z celého světa.
Nejpočetnější zahraniční výpravou bude jedna ze světových velmocí – Japonsko, které do hanácké metropole vyšle širší 39-ti členný reprezentační kádr.
Ve startovním poli pochopitelně nebudou chybět reprezentanti České republiky, včetně těch nejlepších Ivety Vacenovské a Dmitrije Prokopcova.
Kromě rekordního počtu startujících se Czech Open v Olomouci může pochlubit i kvalitou. Nejvýše nasazenými hráči turnaje, který bude opět hostit sportovní hala Univerzity Palackého, jsou bývalá světová jednička Bělorus Vladimir Samsonov a Japonka Kasumi Išikawaová (WR: 9.). Kromě těchto “světových“ es se koncem srpna sjede na Hanou téměř kompletní špička “starého kontinentu“, pro kterou bude Czech Open generálkou na mistrovství Evropy družstev v Lisabonu (24. 9. – 28. 9. 2014).
Do Olomouce přijedou i vítězové posledních dvou ročníků Czech Open z roku 2012 Němec Christian Süss a Rakušanka Liu Jia a roku 2013 Japonec Masato Šiono a Běloruska Viktoria Pavlovičová. Premiérovou akci coby reprezentační trenér mužů České republiky v Olomouci prožije Jindřich Panský.
Letošní Czech Open přinese i jednu “revoluční“ novinku. Poprvé na našem území se bude hrát s plastovým míčkem, který mezinárodní federace stolního tenisu (ITTF) “nařídila“ pro významné světové soutěže od 1. července letošního roku.

Basketbal Olomouc pořádá turnaj mužů a dorostenců MAXAM 2014
V sobotu a neděli se ve sportovní hale Čajkaréna budou hrát dva basketbalové turnaje. Vždy dopoledne začnou zápasy dorosteneckého turnaje, kterého se účastní tyto celky: BCM Olomouc, Opava, Brno a Mistelbach (Rakousko).
Turnaj mužů se bude hrát vždy v 15 a v 17 hodin. V sobotu se utkají Šlapanice Brno s Gymnáziem Hladnov a po nich hostí Basketbal Olomouc rakouský Mistelbach. V neděli si to ve stejné časy rozdají týmy o 3. a 1. místo.

Reklama

FISHI SUSHI

Katalog firem » Obchod » Lahůdky a speciality

Asijská restaurace se zaměřením na Japonsko. Ramen, sushi, udon, soba. Firemní i soukromé večírky, zajištění cateringu.