Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 8.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kam za sportem? Na Bolku v extralize, Zlín v přípravě Sigmy nebo olomoucké basketbalové derby

Sport

18.1.2017

Autor: rhe

Sportovní týden startuje naplno až v pátek, zato dává fanouškům možnost se pasivně náležitě sportovně vyžít. V pátek mohou vyrazit na basketbalové derby do Čajkarény mezi Basketbalem Olomouc a SK UP Olomouc. V sobotu hraje Sigma dvě přípravy s Fastavem Zlín a Trnavou B. Zora hraje v interlize s Mostem a VK UP v Uniqa extralize s Fénixem Brno. V neděli přijede do plecharény BK Mladá Boleslav, která bojuje s Morou o první desítku zajišťující předkolo play-off.

Mora bude chtít zabodovat jak v Litvínově, tak doma proti Mladé Boleslavi. Mora bude chtít zabodovat jak v Litvínově, tak doma proti Mladé Boleslavi. Foto: Jan Procházka

Mora jede v pátek do Litvínova a v neděli přivítá Bruslaře z Mladé Boleslavi

Po výhrách nad Vítkovicemi a na Kometě se Mora vrátila do bojů o první desítku a účast v předkole play-off. V pátek jede do Litvínova. Hokejisté HC Olomouc startují poslední čtvrtinu základní části na Stadionu Ivana Hlinky v Litvínově. Zápas začíná v 17:30.
V neděli na Kometě musel už v první třetině po srážce s Káňou do kabiny Juraj Mikúš. Olomoucký forvard utrpěl blíže nespecifikované zranění v horní části těla, které jej na pár týdnů vyřadí ze hry. Dobrou zprávou však je, že se devětadvacetiletý hokejista stihne ještě před koncem sezony vrátit do hry. Operace slovenského útočníka totiž není nutná. Kohouti tak mohou se svým nejproduktivnějším hráčem ještě letos počítat. V centru druhé formace by měl Juraje Mikúše nahradit další slovenský útočník Roman Rác.
Určitě ale nebude hrát v domácím utkání s Mladou Boleslaví. Hokejové Tipsport extraliga pokračuje 41. kolem. Kohouti hrají od 17:00 v plecharéně s Bruslařským Klubem z Mladé Boleslavi. Zápas bude velmi důležitý pro vývoj boje o 10. místo v tabulce, proto bude třeba každého fanouška Mory na utkání!

Z přípravy Sigmy na umělém trávníku na Andrově stadionu. Z přípravy Sigmy na umělém trávníku na Andrově stadionu. Foto: Jan Procházka

Sigma v sobotu změří síly s Fastavem Zlín a Trnavou B

Minulou sobotu Hanáci odstartovali přípravné duely na stadionu vedoucího celku nejvyšší slovenské soutěže. Sigma prohrála v Žilině 1:3.  Tuto sobotu fotbalisté hrají SK Sigma Olomouc v 11:00 první domácí přípravný duel. Na umělém trávníku Androva stadionu se utkají s aktuálně 4. týmem naší nejvyšší soutěže, Fastavem Zlín. Od 13 hodin pak bude hrát další část kádru s Trnavou B.
V přípravě s týmem SK Sigma Olomouc už nepokračuje útočník Aleš Krč, který se sám rozhodl zkoušku v našem klubu po deseti dnech ukončit a zřejmě bude pokračovat v SK Uničov.
Jinak má trenér Václav Jílek k ruce v podstatě kompletní kádr. Po lehčím zranění ze závěru minulého týdne už je fit záložník Jakub Vichta a bez omezení trénuje s ostatními. Naopak individuální program má útočník Jakub Petr, který pokračuje v rekonvalescenci po lehčí operaci kolene.

Čajkaréna hostí olomoucké derby. Čajkaréna hostí olomoucké derby. Foto: Basketbal Olomouc

Druhý díl prvoligového basketbalového derby uvidí Čajkaréna

V 15. kole 1. ligy basketbalu mužů dojde na odvetný zápas olomouckého derby. To první vyhrál SK UP na své palubovce, nyní hostí v Čajkaréně Basketbal Olomouc svého soupeře v pátek od 19 hodin.
Basketbal Olomouc pokračuje v dobré formě. Po trochu překvapivém vítězství proti neporaženému Zlínu tým zabodoval také na palubovce Sokolu Šlapanice, kde po velké bitvě a prodloužení vyhrál 83:75. Dvaatřiceti body a třinácti doskoky se blýskl zejména Jiří Dedek. 
Nyní svěřenci Michala Pekárka vyhlížejí 1. olomoucké derby v Čajkáréně proti celku SK UP, který je v 1. lize basketbalu mužů v letošní sezoně nováčkem. V prvním utkání vyhrál univerzitní celek, Basketbal Olomouc tedy má svému soupeři co vracet. Basketbal Olomouc je nyní v tabulce pátý.
I druhému olomouckému celku se v 1. lize daří. Jako nováček si nebere servítky a je na skvělém druhém místě. Naposledy doma přehrál o bod béčko Opavy. Svěřenci Karla Hůlky dokázali několik duelů vyhrát v dramatické koncovce, i proto si drží skvělou bilanci jedenácti výher a jen tří porážek.

Zora hostí po těsné porážce od Poruby dalšího těžkého soupeře, když přijedou Černí Andělé z Mostu, mistr posledního ročníku. Zora hostí po těsné porážce od Poruby dalšího těžkého soupeře, když přijedou Černí Andělé z Mostu, mistr posledního ročníku. Foto: Archiv

Zoru navštíví "Černí Andělé" z Mostu

V předchozím kole interligy Zora doma odehrála velmi vyrovnaný a napínavý duel se Sokolem Poruba, prohrála o gól 21:22. Nyní hostí házenkářky DHK ZORA Olomouc v sobotu ve 14. kole interligy nejtěžšího soupeře. Na Hanou dorazí mistr Baník Most. Zápas začíná na Zoře v 17:30.

VK UP Olomouc má doma brněnský Fénix

Volejbalistky VK UP Olomouc hrají v sobotu v 15. kole Uniqa extraligy na domácí palubovce Sportovní haly UP s VK Fénix Brno. Zápas má první servis v 17:00.

Reklama

Informační centrum Olomouc

Katalog firem » Úřady, instituce

Informační centrum v podloubí olomoucké radnice je otevřeno 7 dní v týdnu. Poskytuje turistické informace o městě, památkách i tipy pro volný čas. Nabízí informační materiály, suvenýry,...