Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 11.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kam za sportem? Do "Plecharény" dorazí Vítkovice, na Sigmu přijede Petrželova Vlašim

Sport

2.10.2014

Autor: rhe

Na sport budou moci diváci vyrazit opět v pátek a o víkendu. V pátek v 18:20 před kamerami ČT SPORT hostí HC Olomouc ostravského rivala HC Vítkovice Steel. Večer hrají i basketbalisté se Zlínem. V sobotu přivítá Sigma soupeře z Vlašimi. Házenkáři STM i házenkářky Zory hrají tentokráte venku.

Mora hostí Vítkovice a v neděli jede na led vedoucího Litvínova
Kohouti v nedělním duelu prohráli 3:1 v Tesla Aréně se Spartou Praha. Mora vedla po trefě Majeského v přesilovce 1:0, ale ve druhé třetině se jí stalo osudné nešťastné vyloučení Jana Jaroměřského, který dostal za faul vysokou holí s krvavým zraněním soupeře dvojnásobný trest. Sparta srovnala a dostala se do zápasu. "Blbě se o tom mluví, tato vyloučení, zvlášť ta, co jsou na čtyři minuty, jsou vždy nepříjemná. Stalo se to v souboji, kde byli čtyři hráči. Měl jsem hokejku na ledě, chtěl jsem hrát puk, jenže v tom přijel sparťanský útočník a hokejka vylétla. Vůbec nevím, jak jsem soupeře trefil. Bylo to nechtěné vyloučení, ovšem nic to na tom nemění. Škoda, že Sparta přesilovku využila, bylo tam hodně šancí, kdy kluci mohli puk vyhodit. I když to bylo neúmyslné, štve mě, že jsem oslabil tým na čtyři minuty, člověk si na to musí dávat pozor,“ popisoval Jaroměřský důležitý moment utkání.
V pátek bude hrát Mora počtvrté doma, dvakrát po sobě brala tři body za výhry nad Zlínem a Libercem. Utkání s Vítkovicemi bude živě z olomoucké plecharény komentovat dvojice Tomáš Jílek a Martin Hosták, první vzájemné měření sil s Hradcem Králové před televizními kamerami 14.10. pak svým komentářem doplní Ondřej Zamazal a David Pospíšil.

VSTUPENKY NA ZÁPAS 8. KOLA PROTI VÍTKOVICÍM:
Internetový předprodej probíhá od úterý! Rezervaci musíte zaplatit do čtvrtka 23:59:59.
Osobní předprodej je na programu ve čtvrtek od 15 do 18 hodin na pokladnách ZS.
Před utkáním budou otevřeny tři pokladny. Na pokladně u Slovanského domu jen vstupenky na stání!

V neděli pak čeká na Kohouty zápas s vedoucím Litvínovem. Zápas na stadionu Vervy Litvínov mezi domácím týmem a HC Olomouc v rámci 9. kola Tipsport extraligy má začátek v 17:30.

Sigma hostí Petrželovu Vlašim
SK Sigma Olomouc je po osmém kole už na čtvrté pozici. V 9. kole Fotbalové národní ligy hostí Graffin Vlašim, zápas začíná na Andrově stadionu v sobotu v 15:00. Vlašim má o bod více než Sigma a je třetí. Mužstvo vede bývalý fotbalista a trenér Sigmy Vlastimil Petržela. V 8. kole Vlašim doma porazila Karvinou a hrála v této sestavě: Fendrich – Petrů, Simerský, Štochl, Starý (46. Nový) – Janda, Grajciar, Hronek, Barák (62. Průcha), Čepelák (40. Putz) – Jakubov. Trenér: Vlastimil Petržela.
Sigma zvládla v 8. kole Most, když dvakrát prohrávala, ale dokázala zápas otočit. Rozhodující gól dal z penalty Jakub Plšek. Jak vidí druhý domácí zápas na Andrově stadionu po sobě? "Dva zápasy vyhrát po sobě doma bývá vždycky hodně těžké. Ale sobotní vítězství nám pomůže, věřím, že proti Vlašimi připíšeme další tři body," řekl Plšek. Ten chválil v utkání proti Mostu fanoušky Sigmy za originální choreo. "Roztahovali to už při rozcvičce. A byla to úplná pecka, fakt super. Tak velké choreo už jsem dlouho neviděl. Pak se přesunuli na jih i fanoušci. Jak jsem šel kopat penaltu, tak jsem si říkal, že jestli dám, tak to půjdu hned slavit za nimi."
Předprodej vstupenek na tento duel začal v klubové prodejně Fanshop v úterý 30. září.
Cena vstupenek
Lístky jsou v prodeji za 80 korun na kryté sezení, za 60 na nekryté. Stále si ještě můžete zakoupit také permanentku, pořád se vyplatí. Permici fanshop prodává za 800 (kryté sezení) a 600 (nekryté sezení) korun, fans nad 65 let, ZTP a studenti mají na permici slevu 100 korun. Junior permice (pro mládež do 15 let) stojí 100 korun. Klubová prodejna Fanshop na Andrově stadionu má otevřeno ve všední dny od 10 do 17 hodin, v sobotu od 9 do 12.00.

Zora jede pro první body do Písku
Házenkářky DHK ZORA Olomouc nastoupí ve 3. kole interligy na půdě Sokola Písek. Utkání má úvodní hvizd sudích v sobotu v 15:00. Zora zatím čeká v interlize na vítězství. Prohrála v Šale a také doma se Zlínem. V Písku umí svěřenkyně trenérů Bělky a Fabíkové zahrát, tak snad se jim podaří uhrát svoje letošní první body.

Basketbal Olomouc vyzve rivala ze Zlína
1. liga basketbalu – skupina východ pokračuje 3. kolem. Basketbal Olomouc se v pátek od 19:45 střetne v Čajkaréně s SKB Zlín. Tým Michala Pekárka v 1. lize ještě neprohrál. Porazil doma Opavu B a vyhrál v Brně. Bez porážky je ale i páteční soupeř SKB Zlín, stejně jako Hradec Králové. "Věřím, že nás diváci přijdou povzbudit, se Zlínem by to mohl být zajímavý zápas. Nás přijede posílit z NBL Petr Andres z Jindřichova Hradce a mohl by dorazit i Rubeš z Pardubic," pozval diváky na 3. kolo kouč Olomouc Michal Pekárek.

Házenkáři STM Olomouc hrají v Novém Veselí
Házenkáři STM Olomouc se jedou pokusit o první výhru v 1. lize na palubovku Nového Veselí. Zápas začíná v 16:30. Stavomontáže zatím čekají jako nováček stále na první body. V Karviné podali sympatický výkon, prohráli jen o tři branky. Doma však přišel propadák s Chodovem a porážka 14:29. "V Novém Veselí to bude určitě hodně těžké, musíme se připravit, věřím, že se nám uzdraví někteří hráči, ale pořád není nic jistého. Mira Vaverka by měl být v pořádku, ale pořád ho trápí trapézový sval. Řešíme to s fyzioterapeutem, zase ho nechceme odrovnat na půl roku," dodal k dalšímu zápas trenér Stavomontáží Vladan Táborský.

Reklama

CARUSO PASTA & PIZZA

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Italská restaurace v Olomouci • pizza • těstoviny • polévky • saláty • focacce • dezerty • nápoje