Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 8.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kam za sportem? Mora finišuje v boji o extraligu, Sigma hraje s Příbramí. Volejbalistky bojují o extraligový bronz.

Sport

15.4.2014

Autor: rhe

Sportovní týden přinese opět velmi dramatické boje. Fotbalisté Sigmy Olomouc hrají další důležitý zápas v boji o udržení v Gambrinus lize, v neděli doma hostí Příbram. Mora je v cílové rovince boje o extraligu. Dvakrát hraje doma, v neděli pak poslední zápas na Kladně. Volejbalistky SK UP Olomouc mají rozhodující střetnutí o bronz s KP Brno ve středu na své palubovce.

Sigma má další zápas roku, hostí Příbram
Za asistence kamer ČT SPORT hrála Sigma Olomouc v pondělí od 17 hodin v Brně se Zbrojovkou. Hanákům se venku už dlouho nedaří a potvrdili to i v Brně. Celý zápas tahala Sigma za kratší konec a naděje na body držel především brankář Zlámal. Ten kapituloval v 70. minutě, další branku dostala Sigma v nastavení a prohrála tak v Brně 2:0. Referát z duelu ZBROJOVKA - SIGMA.
V neděli hostí Hanáci dalšího soupeře z boje o záchranu, desátou Příbram, která ve 24. kole porazila i díky dvěma sporným penaltám Slovan Liberec 3:1. Sigma musí na domácím hřišti urvat za každou cenu tři body, protože má náskok na sestup po výhře Bohemky nad Teplicemi jen dva body.

Kohouti mohou v úterý proti Pirátům už slavit postup
Mora vyhrála důležitý duel nad Kladnem 5:3, když otočila zápas z 0:3. Referát z duelu HCO vs. Rytíři. Kladno je první jistým sestupujícím, i když zbývají do konce baráže ještě tři kola. A právě další utkání může už definitivně rozhodnout o postupu Mory. Při výhře Kohoutů nad Piráty, kteří v neděli doma porazili Mladou Boleslav 3:1, už by měla Olomouc postup jistý. "Čeká nás rozhodující duel. Snažíme se hráče uklidňovat, musíme se připravit a věřit tomu, že to zvládneme klidněji než dnes. Věřím, že ten nejtěžší krok zvládneme udělat už v úterý a postoupíme," řekl majitel HCO a asistent trenéra Jiří Dopita po výhře 5:3 nad kladenskými Rytíři.
V pátek pak přijedou na Hanou „Bruslaři“ z Mladé Boleslavi, v neděli končí baráž na Kladně.

Volejbalistky UP se s Brnem střetnou o bronz
Volejbalistky SK UP Olomouc hrají o extraligový bronz. Ve středu v 17:00 hrají rozhodující třetí zápas série ve Sportovní hale UP na Lazcích s KP Brno. Stav série je nyní 1:1. "Bylo to velmi nervózní utkání a v prvním setu i náš obzvlášť křečovitý výkon. Pak jsme se ale dali dohromady, přestože už jsme koncovku neuhráli. Následoval boj o každý balon. Ve čtvrtém setu měl protivník dva mečboly, ale podařilo se nám to ustát. I díky tomu jsme teď znovu ve hře a budeme se snažit nezopakovat totéž, co v prvním utkání o bronz po neúspěšném semifinále s Olympem. Jsme zpátky a snad to už dotáhneme," řekl po druhém utkání trenér Univerzity Palackého Jiří Teplý.

V MSFL hostí Sigma B Třebíč a HFK zavítá do Opavy
Fotbalisté 1. HFK Olomouc nastoupí v sobotu v 18 hodin na hřišti jednoho z aspirantů na postup do Národní fotbalové ligy, celku MSFL SFC Opava, který vede soutěž s 39 body. HFK v posledním kole konečně zabral, když doma porazil brankami Libora Žondry 2:0 Hlučín. Opava oproti tomu nečekaně klopýtla na hřišti Hanácké Slávie Kroměříž, kde prohrála 1:3.
Béčko Sigmy hostí od 10:15 souseda z čela tabulky. Ve 22. kola dorazí na Hanou nováček HFK Třebíč. Béčko Sigmy prohrálo v Uničově 3:0 a Třebíč remizovala v Mikulovicích 1:1.

Reklama

SKI AREÁL HLUBOČKY

Katalog firem » Zábava, volný čas

Ski areál Hlubočky je zimní středisko, které je svou polohou a obtížností sjezdových tratí předurčeno jako ideální lokalita pro rodinné lyžování, snowboarding a každodenní relaxaci po p...