Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 0.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kam za sportem? Mora hostí Vary, Basketbal Olomouc Opavu B

Sport

7.10.2015

Autor: rhe

Vše podstatné se na sportovním poli opět odehraje o víkendu. Už v pátek přijedou na Hanou Karlovy Vary v sestavě s  Maroszem a bratry Rachůnkovými. Jak je přivítá plecharéna? Ve stejný den hostí basketbalisté Opavu B. V sobotu hraje Sigma pohár v Jihlavě a florbalistky FBS Olomouc vyzvou v extraligovém duelu celek Elite Praha.

Loňský souboj Mory s Karlovými Vary. Rostislav Marosz (vpravo) ještě v dresu Kohoutů. V pátek bude hrát za Energii, stejně jako Tomáš Rachůnek. Loňský souboj Mory s Karlovými Vary. Rostislav Marosz (vpravo) ještě v dresu Kohoutů. V pátek bude hrát za Energii, stejně jako Tomáš Rachůnek.

Mora hostí Vary s Maroszem a Rachůnkem


Pokračuje hokejová extraliga. Mora drží sérii pěti výher v řadě. Naposledy doma zdolala 2:1 Dynamo Pardubice. Opět výborně zahrála i třetí lajna vedená Jiřím Řípou na křídlech s Michalem Vodným a Janem Eberlem. Ten dal první branku zápasu a spolupráci v útoku si pochvaluje. "Jako jediná lajna jsme zůstali i z přípravy u sebe, dobře se doplňujeme, šance si vytváříme. Ještě musíme vypilovat to proměňování, což je asi u všech, ale opět musím říct, že když nás podrží Braňo, který nepustí více jak dva góly, tak se nám hraje dobře, říkal v rozhovoru Jan Eberle. V dalším extraligovém kole budou Kohouti hrát opět doma. V pátek 9. října od 18:00 vyzvou v plecharéně Energii Karlovy Vary, která přijede bez distancovaného Dudy. Radek Duda obdržel od HC Energie Karlovy Vary za svůj incident z utkání 8. kola proti PSG Zlín finanční pokutu složenou z několika sankcí v celkové hodnotě 100 000 Kč. Navíc přijde o kapitánské céčko, které po něm převezme Radim Bičánek. Energie ale dorazí s bývalými hráči Mory Rostislavem Maroszem a Tomášem Rachůnkem. Mora je 6., má zápas ve Zlíně k dobru. Energie je zatím poslední. Minulý týden se Vary rozloučily s hráči Bartekem, Davidem Hruškou a posílily se bratrem Tomáše Rachůnka Ivanem a slovenským forvardem Bulíkem.
Vstupenky na duel s Energií jsou již k dostání díky internetovému systému. OSOBNÍ PŘEDPRODEJ proběhne ve čtvrtek 8. října na pokladnách zimního stadionu. Více info ke vstupenkám na ENERGII.

V neděli hrají Kohouti s Tygry v Liberci

Mora jede pod Ještěd. Kohouti hrají v neděli od 16 hodin v Tipsport aréně, kde mají své sídlo Bílí Tygři Liberec. Liberec je v tabulce na 2. místě.


Basketbal Olomouc se v repríze loňského play-off utká s BK Opava B. Basketbal Olomouc se v repríze loňského play-off utká s BK Opava B. Foto: Ondřej Hlaváček

Basketbal Olomouc chce odčinit Pardubice

Basketbal Olomouc hraje v 1. lize ve 4. kole doma. V pátek se v Čajkaréně střetne od 19:00 s BK Opava B, která chce vrátit vyřazení z loňského play-off. Basketbalisté Olomouc budou chtít odčinit páteční porážku ve 3. kole, kdy nestačili na Synthesii Pardubice a podlehli vysoko 54:91.

Kromě kvalitního basketbalu se mohou diváci těšit i na doprovodný program. Tradičně se bude střílet na koš z poloviny hřiště o horské kolo. Nebude chybět ani střelba trestných hodů o ceny a soutěžit se bude i o celoroční permanentku. Děti se mohou těšit na focení s maskotem "Ptáčkem Hanáčkem", který bude mít ve své kouzelné kapsičce něco dobrého na zub.



Sigma v lize Jihlavu porazila 2:1. Podaří se jí Vysočinu zdolat také v poháru? Sigma v lize Jihlavu porazila 2:1. Podaří se jí Vysočinu zdolat také v poháru? Foto: Archív Nejlepší Adresa.

Sigma se místo přáteláku střetne s Vysočinou v MOL Cupu

Fotbalisté SK Sigma Olomouc budou hrát i během reprezentační přestávky soutěžní zápas. V sobotu odehrají v Jihlavě první utkání osmifinále MOL Cupu, začíná se ve 14:00. Tým SK Sigma Olomouc měl původně sjednaný na víkend přípravný duel v Jihlavě. Když pak byly oba týmy vylosovány do osmifinále domácího poháru, došlo po dohodě klubů ke změně a místo přípravného se bude hrát zápas soutěžní.
Sigmě budou v utkání chybět reprezentanti do 21 let Petr Ševčík a Tomáš Chorý, kteří vyrážejí na sraz repre před kvalifikačním utkání s Černou Horou. S Jihlavou se Hanáci utkali již letos v Synot lize a doma uspěli, když porazily Vysočinu 2:1 brankami Jakuba Plška a Tomáše Malce. Vysočina po utkání odvolala trenéra Luďka Klusáčka, kterého nahradil sportovní manažer Milan Bokša (trénoval Sigmu Olomouc v letech 1997-1998 a v roce 1999, kdy vystřídal Leoše Kalvodu, pozn. red.). Trenér Sigmy Leoš Kalvoda má zatím důvěru vedení. "Nebudeme dělat změnu pro změnu," řekl pro Deník Sport majitel klubu Josef Lébr. Podle zákulisních informací ale Sigma již jednala s Martinem Svědíkem, současným koučem ČR U20, který však nabídku olomouckého klubu nepřijal.

Béčko hraje v Českých Budějovicích

Svěřenci Augustina Chromého se v 10. kole FNL vydají do Českých Budějovic. Loni prvoligové Dynamo hostí SK Sigma Olomouc B v pátek od 18:00.


FBS Olomouc hostí tým Elite Praha. Adéla Pantelejevová, č. 20, už v týmu není, zamířila do Vítkovic. FBS Olomouc hostí tým Elite Praha. Adéla Pantelejevová, č. 20, už v týmu není, zamířila do Vítkovic. Foto: Archív Nejlepší Adresa

FBS vyzvou v extralize Elite Praha

Florbalistky FBS TEMPISH Olomouc hrají ve 4. kole extraligy v Čajkaréně od 18:00 s týmem Elite Praha. Hanačky jsou zatím v extralize po třech kolech na 5. příčce. V první kole doma prohráli vysoko 1:10 s Herbadentem, ve 2. kole prohráli těsně na palubovce Jičína 3:4 a ve 3. kole konečně přišla výhra, když FBS doma přejel TJ Sokol Královské Vinohrady 8:0.

TJ STM Olomouc je stále bez výhry a míří do Plzně

Házenkáři TJ STM Olomouc nastoupí ve 4. kole 1. ligy opět venku. O první vítězství se budou Stavomontáže rvát v Plzni, kde v neděli od 17 hodin nastoupí na palubovce Talentu Plzeň B. Zatím jsou svěřenci Libora Malínka předposlední, za nimi je jen Přerov. Hanáci ale prohráli třikrát velmi těsně, snad se jim podaří sezónu ještě nastartovat. Více o 1. lize házené mužů.


Reklama

GALMONEZ TAXI OLOMOUC

Katalog firem » Cestovní ruch » Taxislužby

Společnost Galmonez s.r.o. nabízí v Olomouckém kraji, výhradně však ve městě Olomouc, taxislužbu s novým nádechem kvality a spolehlivosti. Naše taxíky máme ve dvou barevných variantách. B...