Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kam za sportem? Mora startuje přípravu s Kometou, Sigma má v sobotu Příbram

Sport

28.7.2015

Autor: rhe

Prázdniny jsou teprve v polovině, ale domácí sportovní soutěže nelení a pomalu se rozbíhají do sezóny 2015/2016. Fotbalisté už Synot ligu odstartovali, hokejisté začínají s přípravou. Mora hostí v první přípravném duelu brněnskou Kometu. Fotbalisté Sigmy po úspěšném vstupu do nejvyšší soutěže v Teplicích budou chtít potvrdit bod doma v sobotu proti Příbrami.

Hokejisté Mory se v prvním přípravném utkání utkají s Kometou Brno. Hokejisté Mory se v prvním přípravném utkání utkají s Kometou Brno. Foto: Ondřej Hlaváček

Hokejisté Olomouce začali minulý týden přípravu na ledě. Po týdnu intenzivních tréninků je čeká první přípravné utkání. Od 17 hodin hostí v plecharéně Kometu Brno. Nový kouč Hanáků bude chtít porovnat hráče, kteří jsou na zkoušce s dalšími, kteří bojují o místo v kádru pro extraligu. "Uvidíme, jak se noví hráči předvedou, šanci dostanou. Měli by hrát určitě první přípravné duely, ve kterých budeme porovnávat právě kluky, kteří nepatřili loni k základnímu kádru. Zužovat bych pak tým chtěl po třech týdnech," řekl Venera.

O místo v kádru bojují útočníci Török, Soudek, Holec a Eberle, ale ani další hráči si nemůžou být místem jistí. Extraliga začíná 12. září, do té doby by měl být kádr Kohoutů vyprofilovaný. Jak se na první zápas těší hráči Mory? "Je to první zápas a přípravná utkání jsou od toho, aby se do toho člověk snažil nějak dostat. Můžeme trénovat, jak chceme, ale zápasy nás prověří. Uvidíme, jak trenéři složí sestavu, ale myslím, že každý radši hraje, než trénuje, i když jsou to přáteláky,“ řekl pro web Mory obránce Martin Vyrůbalík.
Kohouti si dobře pamatují zápasy z předchozího ročníku, kdy pro ně byl tým z jihu Moravy příliš tvrdým oříškem. "Neuhráli jsme proti nim ani bod. Ale pokud si vzpomínám, tak to nebyly špatné zápasy ani doma, ani u nich. Řekl bych, že posílili, mají stabilizovaný kádr. U nás samozřejmě nějaké odchody byly. Uvidíme, v jaké sestavě přijedou, jestli všichni nebo budou trenéři někoho zkoušet. My budeme samozřejmě chtít uspět,“ dodal Vyrůbalík.

Jak je na duel připravena Kometa? "Určitě si k zápasu řekneme něco už při pondělní poradě. Postupně budeme klukům vštipovat více a více taktických pokynů,“ řekl asistent trenéra Komety Karel Beran. Trenérský tým dal na víkend hráčům jasnou úlohu, aby si odpočinuli. O dlouhém opalování přednášku dělat nemuseli: "Jak jsme hráče poznali, jsou profesionálové. Na každý trénink přišli koncentrovaní a v pořádku. Ví, že kdyby leželi celý den na sluníčku, druhý den by nevypadali dobře a špatně by se trénovalo,“ říká Karel Beran. A jaké jsou největší změny v Kometě? Novým koučem je Alosi Hadamczik, odešel bek Kempný do Ruska, na hostování do Třebíče Pokorný, Kusko a Bilčík. Smlouvu nakonec podepsal Petr Ton a do obrany získala Kometa velmi zvučnou posilu, Tomáše Kaberleho, kterého doplnil i obr z Vítkovic Richard Stehlík.

Sigma Olomouc získala skvělým závěrem v Teplicích bod. Potvrdí jej v domácím utkání s Příbramí. Sigma Olomouc získala skvělým závěrem v Teplicích bod. Potvrdí jej v domácím utkání s Příbramí. Foto: ČTK/Libor Zavoral

Potvrdí Sigma bod z Teplic proti nebezpečné Příbrami?


Sigma Olomouc se vrátila do soutěže remízou 2:2 v Teplicích. Béčko navíc v neděli senzačně porazilo v Rakousku Lazio Řím. V sobotu čeká Hanáky velmi důležitý domácí duel na Andrově stadionu s Příbramí, který se hraje v sobotu od 17 hodin. Sigma potřebuje cenný bod z Teplic potvrdit plným bodovým ziskem proti Příbrami.
Jak hodnotil duel v Teplicích kapitán Hanáků Jan Rajnoch? "Dostali jsme takové smolné góly, měli jsme tam šance, které jsme měli proměnit. Ale to je fotbal, prostě jsme je nedali a soupeř nás potrestal. Ale zlomení jsme tím druhým gólem nebyli, vždyť jsme hráli až do konce. Myslím, že nakonec ta remíza byla spravedlivá, i když se zrodila takovým zajímavým závěrem,“ řekl Rajnoch. "Musím pochválit všechny tři střídající kluky, protože byli u obou gólových akcí,“ dodal kapitán Olomouce.
Sobotní soupeř Sigmy Příbram odstartovala sezónu porážkou, ale doma hostila velmi silný Jablonec, se kterým padla 2:3. Jednu z branek příbramských vsítil útočník Roman Bednář, o kterého v letní přestávce velmi stála právě Sigma, a který upřednostnil Příbram. "Hráči jsme nabídli nadstandardní podmínky, ale on nakonec upřednostnil to, že nebude dojíždět, setkal jsem se s tím ve fotbale prvně. Před tím říkal, že chce jít do zahraničí," řekl k jednání o přestupu Bednáře sportovní ředitel Sigmy Ladislav Minář.
Kromě Bednáře posílil tým Pavla Tobiáše návratem brankář Hruška, ze zahraničí se vrátil bývalý plzeňák Rezek, do obrany další zkušený hráč Dosoudil, z Plzně mladíci Končal a Štípek, ze Sparty další brankář Švengr.
Vstupenky na zápas Sigmy s Příbramí jsou v předprodeji ve Fanshopu, nebo je také můžete zakoupit v síti Ticketportal. Samozřejmě ještě je stále čas pořídit si permanentnku na celou sezónu.

Reklama

Knihovna Univerzity Palackého

Katalog firem » Kultura a umění » Knihovny

Knihovna Univerzity Palackého se skládá z Ústřední knihovny (Zbrojnice), Britského centra, knihovny Cyrilometodějské teologické fakulty, knihovny Fakulty tělesné kultury, knihovny Fakulty zd...