Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kam za sportem? Na basketbalový pohár s Prostějovem, vedoucí Bílé Tygry a Slovácko

Sport

23.11.2015

Autor: rhe

Sportovní týden odstartuje už v úterý basketbalovým pohárem, ve kterém hostí v Čajkaréně prvoligový Basketbal Olomouc tým Kooperativa NBL Ariete Prostějov. V pátek se Kohouti pokusí porazit vedoucí Liberec a v sobotu musí Sigma zvládnout za tři body na Andrově stadionu moravské derby se Slováckem. UP Olomouc hostí v tentýž den Královopolskou.

Basketbal Olomouc vyzve v pohárovém derby Prostějov. Basketbal Olomouc vyzve v pohárovém derby Prostějov. Foto: Archív Nejlepší Adresa

Basketbal Olomouc čeká pohárové derby s NBL týmem Prostějova


Svěřenci kouče Vlada Paunoviče postoupili do 4. kola českého poháru a v úterý od 19 hodin v Čajkaréně budou mít diváci šanci vidět pikantní souboj. Přijede celek Ariete Prostějov, tedy bronzový medailista loňského ročníku nejvyšší soutěže Kooperativa NBL.
V pátek Basketbal Olomouc porazil Start Havířov 59:55.  Nyní se Olomouc může těšit na pohárový derby zápas. V tabulce Kooperativa NBL je Prostějov momentálně na 4. místě. V posledním utkání NBL porazil Prostějov doma NH Ostrava. Nejvíce bodů dali Roseboro 16, Slezák 14, Marko 13, Šteffel 8, Peterka a Tomanec 7, Dokoupil 5. Z Prostějova hostuje v Olomouci Marek Sehnal, který v pohárovém duelu za Olomouc hrát nebude.

V pátek hraje Basketbal Olomouc v Ostravě

Basketbal Olomouc hraje v 11. kole 1. ligy v Ostravě, kde ho od 19:30 hostí VŠB Ostrava.

Mora hostí v pátek vedoucí celek extraligy Bílé Tygry z Liberce. Mora hostí v pátek vedoucí celek extraligy Bílé Tygry z Liberce. Foto: Jan Procházka

Mora vyzve v pátek lídra Tipsport extraligy z Liberce


Hokejisté HC Olomouc hrají ve 23. kole Tipsport extraligy doma proti vedoucímu celku tabulky Bílým Tygrům z Liberce. Utkání v plecharéně má úvodní vhazování v 17:20 a opět ho přenáší přímým přenosem ČT SPORT. V neděli Hanáci dovezli tři body za výhru 2:1 v Karlových Varech. V brance Kohoutů se po třech zápasech objevil Branislav Konrád a pětatřiceti zásahy pomohl Kohoutům k zisku důležitých tří bodů. Kohouti si "užili" prodloužený víkend na cestách, kdy z Pardubic zamířili rovnou na západ naší republiky, do Karlových Varů. Domů se však nevrací s prázdnou. "Je to super! V Pardubicích jsme v pátek v poslední minutě ztratili dva body, ale tady jsme naopak v posledních minutách tři body získali. Celkem máme ze dvou důležitých utkání čtyři body, čehož si velmi vážíme,“ hodnotil Branislav Konrád pro klubový web pozitivně zisk bodu za prohru v nájezdech z Pardubic a tři body z Karlových Varů.
Páteční soupeř z Liberce vede se 44 body celou soutěž. Naposledy v domácím utkání Tygři dokonce překonali rekord extraligy, když zasypali brankáře Pardubic Maxwella 62 střelami. Obrana Mory, která hrála ve Varech bez Skrbka i Vyrůbalíka, se tak musí připravit na velmi silného soupeře na čele s reprezentanty Řepíkem, Birnerem a Valským, zkušenými Jelínkem, Vampolou nebo Krenželekem a v obraně důraznými beky Výtiskem či Ševcem.
Informace k lístkům na LIBEREC.

V neděli derby ve Vítkovicích

Kohouti hrají ve 24. kole Tipsport extraligy na ledě HC STEEL Vítkovice. Zápas začíná už v 15:30.

Sigma hostí v tradičním derby Slovácko. Sigma hostí v tradičním derby Slovácko. Foto: Archív Nejlepší Adresa

Sigma potřebuje proti Slovácku všechny body


Fotbalisté SK Sigma Olomouc hostí v sobotu v 15. kole Synot ligy 1. FC Slovácko. Utkání začíná na Andrově stadionu v 17:00. V posledním domácím střetnutí Sigma jen remizovala s Duklou Praha 0:0. Hanákům chybí střelci, což potvrdil stoper Roman Hubník. "Proti Dukle jsme ztratili dva body. Proti Slovácku hrajeme opět doma a prostě musíme, musíme, musíme. Což máme každý zápas, ale z těch posledních dvou zápasů musíme uhrát maximum bodů." Celý rozhovor s Romanem Hubníkem. Slovácko v posledním utkání doma prohrálo se Slavií Praha 0:2, v tabulce je se sedmnácti body na 11. místě.

Volejbalistky UP hostí KP Brno


V rámci 10. kola volejbalové extraligy čeká vysokoškolačky v sobotu další domácí souboj proti silnému soupeři. V univerzitní hale se představí od 17 hodin brněnské Královo Pole. O víkendu doma vysokoškolačky jasně přehrály Olymp 3:0.

Basketbalistky UP hostí Nusle a Jablonec


Basketbalistky SK UP Olomouc hrají v sobotu v 10. kole 1. ligy ve Sportovní hale UP od 19 hodin se soupeřem Sokol Nusle. Hned o den později v 11. kole 1. ligy na stejném místě pak hraje UP od 10 hodin proti Bižuterii Jablonec nad Nisou.

Házenkáři STM Olomouc vyzvou v neděli Sokol Ostrava

Házenkáři TJ STM Olomouc nastoupí v 9. kole 1. ligy v hale Zory proti Sokolu Ostrava. Zápas sedmého s devátým začíná v 16:00.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip