Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 6.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kam za sportem? Sigma hraje ve Znojmě o postup, volejbalistky s Prostějovem o titul

Sport

3.5.2017

Autor: rhe

Sportovní týden startuje naplno dnes, kdy hraje Sigma o postup zpět do nejvyšší soutěže ve Znojmě. Volejbalistky VK UP Olomouc hostí dnes a zítra dva finálové duely s Agelem Prostějov za stavu 1:1. Házenkářky Zory nastoupí v sobotu ve druhém semifinále v Mostě. Skokani Olomouc hrají dva zápasy s Blanskem. V pátek u soupeře, v sobotu na svém hřišti na Lazcích.

Volejbalové hanácké derby finále pokračuje v Olomouci

Volejbalistky VK UP Olomouc hrají domácí finálové zápasy série s Prostějovem. Za stavu 1:1 hostí Sportovní hala UP ve středu od 17:00 třetí zápas. Čtvrtý zápas finálové série volejbalové Uniqa extraligy žen uvidí Olomouc ve čtvrtek. Hanácké derby mezi vysokoškolačkami a Agelem Prostějov začíná ve Sportovní hale v 17:00.
"Uvědomoval jsem si, že vyhrát dvakrát v Prostějově bude hodně těžké. Spokojen mohu být pouze se stavem 1:1 na zápasy. V dnešním utkání byly soupeřky ve všech činnostech lepší," uvedl po nedělním duelu trenér VK UP Olomouc Jiří Teplý.
"Jsem rád, že jsme podali oproti sobotnímu zápasu zcela odlišný výkon. Dostali jsme soupeřky pod tlak podáním, efektivitou v útoku i na bloku. Naší silou byl kolektivní výkon ve všech činnostech. Z jednotlivkyň bych vyzvedl Kovářovou, Emontsovou a Gambovou," řekl ČTK trenér Prostějova Miroslav Čada.

Sigma hraje ve Znojmě o přímý postup. Když vyhraje, nemusí řešit, jak bude hrát Opava. Sigma hraje ve Znojmě o přímý postup. Když vyhraje, nemusí řešit, jak bude hrát Opava. Foto: www.sigmafotbal.cz

Sigma může dnes ve Znojmě slavit postup

Fotbalisté Sigmy Olomouc si mohou už dnes zajistit návrat do nejvyšší soutěže. K tomu potřebují výhru v předehrávce 26. kola Fotbalové národní ligy na hřišti Znojma. Pak by měli na prvním místě náskok 16 bodů na třetí Opavu, která by už neměla matematickou šanci se před ně dostat.
Olomouc, která loni sestoupila podruhé od roku 1984, měla okamžitý návrat do ligy za předsezonní cíl. Po úvodních rozpacích hanácký celek začal brzy potvrzovat roli favorita a na jaře zatím ztratil body jen při prohře na hřišti Táborska. Posledních šest zápasů Sigma vyhrála.
Duel ve Znojmě začne v 18:10. Pokud by Sigma dnes nevyhrála, postup jí může v sobotu darovat Opava, když doma zaváhá s předposledními Vítkovicemi. Případnou další šanci by měla Olomouc příští středu doma proti Frýdku-Místku.
V předchozích dvou kolech hrála Sigma proti soupeřům, kteří se soustředili prakticky jen a pouze na bránění. Ve středu tým pravděpodobně narazí na něco jiného. "Nevím. Někdy si říkám, jaký asi to utkání bude mít průběh a pak je to diametrálně odlišné. Je to vždycky o tom, co my soupeři umožníme, a z druhé strany o tom, co je schopen praktikovat na nás. Samozřejmě Znojmo se doma prezentuje útočnějším projevem než ti předchozí soupeři. Takže lze očekávat jakousi otevřenější partii, na druhou stranu to by mohl být způsob hry, který by nám mohl vyhovovat ještě více než ty předchozí domácí zápasy,“ řekl trenér Sigmy Václa Jílek pro www.sigmafotbal.cz


MSFL předehrává 30. kolo dnes. Druhé béčko Sigmy hraje na hřišti prvního Uničova

Fotbalová MSFL předehrává dnes duely 30. kola. SK Sigma Olomouc se v derby a duelu prvního s druhým představí v Uničově a HFK Olomouc hraje ve Vyškově. Oba zápasy začínají v 17:00. V sobotu hostí HFK Olomouc na svém hřišti od 16:30 v utkání 24. kola MSFL vedoucí tým soutěže SK Uničov a Sigma Olomouc B hraje v neděli v 10:30 na pažitu Zlína B.

Házenkářky DHK ZORA Olomouc hrají za semifinálového stavu 0:1 na palubovce Baníku Most. Házenkářky DHK ZORA Olomouc hrají za semifinálového stavu 0:1 na palubovce Baníku Most. Foto: Archiv

Zora zkusí otočit semifinálovou sérii v Mostě

Házenkářky DHK ZORA Olomouc hrají v sobotu od 18:00 druhý zápas semifinálové série s Baníkem Most. Obhájce titulu z Mostu vede na zápasy 1:0, hraje se na dva vítězné.


Házenkáři Velké Bystřice mají doma Bystřici pod Hostýnem

Prvoligoví házenkáři SK Velká Bystřice hrají v sobotu doma od 17:30 v utkání 22. kola 1. ligy s Bystřicí pod Hostýnem.

Skokani Olomouc hrají s nováčkem z Blanska. V pátek u soupeře, v sobotu doma. Skokani Olomouc hrají s nováčkem z Blanska. V pátek u soupeře, v sobotu doma. Foto: Radek Heloňa

Skokani Olomouc hrají dvakrát s nováčkem z Blanska

Skokani Olomouc hrají další duel baseballové extraligy. Od 19:00 se v pátek představí na hřišti nováčka z Blanska. Odveta se hraje hned v sobotu v Olomouc od 15 hodin na hřišti Skokanů na Lazcích.

Reklama

Plast Trade CZ, s.r.o.

Katalog firem » Výroba a velkoobchod » Inženýrské sítě - vodovody, kanalizace, plynovody

Plastové výrobky pro stavebnictví Vyrábíme plastové nádrže, jímky na dešťovou vodu, domovní čističky odpadních vod ČOV, jímky, žumpy, septiky, vodoměrné šachty, kontejnery, lapáky ...